adam_mk 07.12.2014 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Sugerujesz wizytę u okulisty? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.12.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 czyli jak zwykle..."nie bo nie...":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.12.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Relacja z mojego GWC. Kanał wylotowy, tz część która wychodzi do piwnicy. Filmiki z dzisiejszego dnia. Kanał dolotowy od czerpni: Max-y z lewej, z tej strony w trakcie pracy dolatuje powietrze. GWC nie wyntylowane mechaniczne od września lub października zeszłego roku. Czerpnia w tym czasie pozostawała zawsze otwarta. Wyrzut w piwnicy był przez jakiś czas owinięty reklamówką. Od chyba sierpnia otwarty. Występuje grawitacyjny przepływ powietrza. Smrodek standardowo. Wczoraj włączyłem wentylator na minutę, było mocno czuć. Dziś, kiedy kręciłem filmiki, na chwile odwrócił się przepływ i zaciągło do piwnicy. Być może jutro uda mi się wyprowadzić kanał z piwnicy na zewnątrz i znowu włącze wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 16.12.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 może głupie pytanie - czym wypełniacie pętle rur w gwc1? wodą no nie? czy może glikolem - wychodzą ogromne objętości (jak na glikol oczywiście)rurka niebieska 32mm ma 800litrów/100m Chcę zakopać jedną pętlę 150m na głębokości 2-2,5m przy okazji kopania rozprowadzenia deszczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.12.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Lepiej to przelicz jeszcze raz. Bo tak na oko to wychodzi, że chcesz wlać 8 L na 1 m bieżący ! Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 16.12.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 przecinek w tą czy w tą jak to mawiał mój kolega, który odszedł na emeryturę oczywiście, że 80litrów na 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 16.12.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 to w takim razie druga część pytania - czy na tej głębokości (2-2,5m) potrzebny jest glikol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.12.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 To nie chodzi o głębokość. Chcesz aby ci zamarzł np w nagrzewnicy ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 16.12.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 18.12.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Czy ktos moze sie wypowiedziec na teamt uzycia artykulu z linka jako wejscia czerpni GWC z PVC fi 160? Polaczyc by sie dalo latwo, ale jak tam wcisnac pod uszczlke rury jakis filtr? Sa jakies skrzyneczki PVC na filtry? Link tutaj: http://www.akcesoria-dachowe.eu/wywietrzaki-grawitacyjne/343-wywietrzak-grawitacyjny-pp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 18.12.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 czy przy rurowym gwc woda gruntowa jest problemem? u mnie jest ona na 140. a jakby zrobił rurowy z 2x fi 110 pvc pomarańczowych , pozakładał wszystkie złączki dokładnie na uszczelkach i czerpnia też byłaby szczelna z rury fi 200 zakorkowana od spodu systemowym korkiem. czy ma to jakiś sens, czy woda gruntowa i tak tam jakoś wpłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.12.2014 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Woda zwykle jest problemem.Obejrzyj sobie te złączki...Są robione "na szczelność od środka". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.12.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 pvc pomarańczowych Badano te rury w PZH i zostały wykluczone do zastosowań wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 20.12.2014 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 No i klops!Inaczej tą energie z wody po domem możesz wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 21.12.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Badano te rury w PZH i zostały wykluczone do zastosowań wentylacyjnych. tom se narobił Ponad 30metrów rury fi 200 pomarańczowej jako GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.12.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 tom se narobił Ponad 30metrów rury fi 200 pomarańczowej jako GWC Gruntowe wymienniki ciepła do wentylacji czy pomp ciepła to historia i nie ma co do tego wracać. A;e sonie można robić nieekonomiczne i niezdrowe rozwiązania. Ja wykonuję to innym, więc nie mogę się na tym nie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 21.12.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Gruntowe wymienniki ciepła do wentylacji czy pomp ciepła to historia i nie ma co do tego wracać. A;e sonie można robić nieekonomiczne i niezdrowe rozwiązania. Ja wykonuję to innym, więc nie mogę się na tym nie znać. Tak, bo ty sprzedasz reku z grzałką za 5-6k i po sprawie. Ja za pół tej ceny zrobię reku z GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 22.12.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Gruntowe wymienniki ciepła do wentylacji czy pomp ciepła to historia i nie ma co do tego wracać. A;e sonie można robić nieekonomiczne i niezdrowe rozwiązania. Ja wykonuję to innym, więc nie mogę się na tym nie znać. Pan twierdzi ,że historia a ja ,że przyszłość. Ciekawe kto z nas ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekdl 22.12.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Jaką znacie najstarszą instalację GWC z rur kanalizacyjnych PVC?Kto z forum użytkuje takie rozwiązanie najdłużej? Przepraszam, może było w temacie ale niestety nie jestem w stanie teraz tego wyłapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.12.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 moja instalacja ma bodajże pięć lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts