mundzia 21.09.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Postanowiłam zamieścić kilka zdjęć z tego roku naszego ugoru przekształcanego w ogród jak było wcześniej jest na poprzednich stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 przepięknie, gratulacje - jakie rośliny są na 3 zdjęciu ( te różowe ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.09.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Róże okrywowe "Lovely Fairy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 22.09.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 dzięuje dudś to Elfir projektowała nam ogród, my go staramy się wiernie realizować, więc zna wszystkie nasze rośliny Elfirku, jeśli chciałabyś zdjęcia tarasu jakieś bardziej aktualne (chociaż nasze agrowłókniny ciągle nie są przykryte korą ) to daj znać, prześlę kilka pozdrawiam Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.09.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 mundzia - a może po prostu powklejaj mi najładniejsze ujęcia do wątku ogłoszeniowego? Linka mam w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 07.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Dwa lata temu pokazałem w tym wątku zdjęcia z zakładania przedogrodu Poniżej kilka aktualnych zdjęć. Edytowane 21 Października 2012 przez wierzch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 09.10.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja też się pochwalę. Przerabialiśmy bordery i przesadzilismy roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 09.10.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 [WOW Pieknie po prostu!!! jestem pełna podziwu!!! ja na poczatku drogi.. więc z nieśmialą prośbą- możesz napisać jak nazywają się te rośliny- gł trawy..Cudnie to wygląda!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 09.10.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 przepraszam , napisałaś "Przerabialiśmy bordery"m - co to są bordery ( bo w google coś dziwnego wyskakuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.10.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 AGP-ON ślicznie to wygląda teraz ale chciałabym zobaczyć ten ogród za 2 lata...... też poddałam się modzie i zakładając ogród położyłam włókninę - w drugim roku rośliny zrobiły się anemiczne, iglaki miały wyblakłe igły bo korzenie nie szły wgłąb ziemi tylko rosły tuż pod włókniną gdzie ciepło i wilgotno przez to nie pobierały składników pokarmowych z gleby:eek: Wiosną usunęłam szmaty niestety uszkadzając korzenie które w nią wrosły, sypnęłam nawozu potem dałam grubą, 10cm ściółkę z kory lub węgla brunatnego dla roślin nie lubiacych kwaśnej gleby i już w połowie lata widać było wyraźną poprawę kondycji roślinek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 10.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Bordery - to opaska oddzielająca trawnik od rabat, w tym przypadku jest to kostka brukowaTrawy to głównie miscanty, summerfeder i silverfeder dodatkowa imperiata red baron, proso i kostrzewy. Włóknina jest rozłożona ponieważ będzie na niej rozsypany gruby żwir, bez tego szybko by to zarosło chwastami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Zła włóknina To geowłóknina pod drogi a nie na rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.10.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 to agrotkanina nie włóknina. Mieliśmy włókninę i została zdewastowana przez warunki pogodowe. Ta jest idealna pod kamyki. Wycinamy duże otwory przy roślinach aby mogły swobodnie oddychać i pobierać wodę i składniki pokarmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.10.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Może i tak, u mnie pod włókniną korzenie młodych roślin np.magnolii i iglaków po 2 latach od wsadzenia rozpościerały się na ponad 2 metry od pnia:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.10.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Też prawda, Pod starą włóknina szlał winobluszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 26.02.2013 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Amelia - a zimą też jest kolorowy i wesoły? Poza tym co ma z tym wspólnego niepowtarzalność? Dom LYRECO nie jest wiejską chatką ani dworkiem. Ma klasyczny kształt. I najlepiej będą do niego pasować klasyczne a nie wiejskie rozwiązania. Poza tym ogród wiejski jest bardzo czasochłonny w pielęgnacji, a działka LYRECO jest bardzo duża. Nie sądzę, by LYRECO zdecydowała się na wynajęcie ogrodnika do pielęgnacji ogrodu wiejskiego na takiej powierzchni. Witam. Zimą ogród również może być w miarę kolorowy. Zdjęcia robione w styczniu, pierwsze jak pogoda już się zachmurzyła, a dwa nastepne w słoneczku. Edytowane 27 Lutego 2013 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 27.02.2013 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Postanowiłam zamieścić kilka zdjęć z tego roku naszego ugoru przekształcanego w ogród jak było wcześniej jest na poprzednich stronach Bardzo ładnie się już zrobiło. My natomiast mamy jako taki ogród, ale domu nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 27.02.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Ja też się pochwalę. Przerabialiśmy bordery i przesadzilismy roślinki. Też pięknie. U nas narazie o ładnej trawce możemy pomarzyć, bo jak dom ma się budować to i tak by się zniszczyła. Zastanawiałam się co posadzić u nas pod brzozami, ale dzięki temu wątkowi widziałam, ze trawy wyglądają super. Też widzę, że masz parę odmian traw i takie połączenie różnych odmian myslę, że u mnie będzie ładnie wyglądało. Edytowane 27 Lutego 2013 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 27.02.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ja też się pochwalę. Przerabialiśmy bordery i przesadzilismy roślinki. mam pytanko, czy obrzeża z kostki są na podsypce piaskowej czy jakimś rodzaju " fundamentu"? bardzo schludnie to wygląda świetna rabatka z trawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 27.02.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jest tylko podsypka z żwiru i mocne dobicie gumowym młotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts