Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basen w ogrodzie...

Gość DonDomel

Recommended Posts

W/g mnie basen to dodatkowy obowiązek, czyszczenie, filtry,chemia....... kasa idzie a nieraz nie ma pogody aby z niego skorzystać a robić trzeba. W tym roku zamówiłem zadaszenie ,zobaczymy jak to wyjdzie jak basen stanie pod dachem. Dach,ściany z poliwęglanu w/g mnie najlepszy materiał na takie zadaszenia. Jak dla mnie to zbyteczny gadżet ogrodowy,ale druga połówka wraz z dzieciakami uważa inaczej:bye:

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, czy ktoś z forumowiczy miał jacuzzi w ogrodzie? Pierwotnie mieliśmy zwykły, rozkładany basen, ale był problem z zieloną wodą oraz robactwem po dłuższym leżeniu.

Teraz planujemy kupić jacuzzi i postawić pod drewnianym zadaszeniem, ale pojawia się pytanie czy da się jakoś utrzymać jego czystość przez dłuższy czas...

• 2 months później...
Witam, ja mam u siebie w ogrodzie jacuzzi. Kupowałem je na początku sezonu i miałem podobne odczucia odnośnie czystości. Na szczęście tam, gdzie kupiłem jacuzzi mają też w ofercie fajną pokrywę termiczną, która chroni przed tym całym robactwem, liśćmi i innymi brudami, a dodatkowo trzyma temperaturę. Popatrz sobie do [spam]- mnie pomogli dobrać jacuzzi, zainstalować wszystko no i pokierowali co i jak z pokrywą i chemią do jacuzzi. Edytowane przez Elfir

• 8 months później...
Sam mam basen w ogrodzie i była to jedna z najlepszych inwestycji związanych z domem, jakich dokonałem. Też mam ograniczoną przestrzeń, więc wszystko musiało być dobrze rozplanowane. Zdecydowałem się na nieckę basenową z poliestru. Cenowo wychodzi bardzo korzystnie. Zupełnie nie zgadzam się z tym, ze basen jest trudny w utrzymaniu. Po prostu znajdź wykonawcę, który zamontuje wszystkie akcesoria potrzebne do utrzymania czystości. Jeśli marzy Ci się urządzenie do robienia fal, to raczej musisz kontaktować się z konkretną firmą, która dostosuje wszystko do wymiarów basenu. Ja korzystałem z usług [sPAMER] i myślę, ze najlepiej będzie kontaktować się z nimi, żeby dogadać takie szczegóły. Edytowane przez Elfir

• 1 month później...
Czy ktoś zna firmę (producenta basenów) http://www.wow-24.pl ? ktoś ma basen od nich?

Dzień dobry,

I chcieliśmy kupić basen z tej firmy. W sumie już się zdecydowaliśmy na pozycję:

https://allegro.pl/oferta/basen-poliestrowy-california-800x300x155-producent-9424455546

ale nie chcą nam podać specyfikacji z czego jest wykonany, nie mają też certyfikatów , i na tym etapie otrzymujemy "wykrętne" odpowiedzi a boimy się kupować w ciemno bo nie chcemy chorować.

Znalazłem artykuł

http://www.4budowlani.pl/baseny-z-niekontrolowanych-produkcji-i-ich-wplyw-na-zdrowie/

i nie chce popełniać błędów. Swoją drogą mamy alergiczne dziecko.

Czy ma Pan jakieś wiadomości o tej firmie? Czy Pan się zdecydował na firme wow-24.pl i czy ktoś z Pana znajomych użytkuje ich basen ?

Będziemy wdzięczni za informację

• 4 months później...