marylka 11.07.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Pomóżcie - chcemy jechać z mężem w Bieszczady ale za bardzo nie wiemy gdzie - poradzcie! Planujemy również skoczyć na Słowacje na 2 - 3 dni też nie wiemy gdzie dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.07.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Polecam Cisna, Smerek, Wetlina i Ustrzyki Górne wspaniałe krajobrazy jest bosko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graża 14.07.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Owszem,krajobrazy sa boskie,zwłaszcza z połonin ale...Na szlakach w wakacje w ciągu jednej wedrówki np.na połoniny spotyka sie setki a moze tysiąc turystów ,którzy dla tradycji pozdrawiaja sie mówiąc czesc lub witam czy cos w tym rodzaju.Wypada odpowoiedziec ale po kilku godzinach wedrowki w upale gęba boli i jest to wkurzające.Mijam grupe np.6 osob i kazdy mowi czesc i kazdemu odpowiedz a 5 metrow dalej juz nowi,i tak jak mrówki idą i mówia,mnie to irytuje,zero wypoczymku,tłok,niekończący sie ludzie...Nad Solina nie da sie wypoczywac,chyba ze ktos lubi chałas i głosną muzyke od 4 rano Młodzież nie przestrzega regulaminu biwakowego,który jest w recepcji i tez nikt z włascicieli nie dba o respektowanie go.Byłam 2 razy na biwaku nas Solina ale teraz juz nie jezdze tam,wole maleńkie biwaki gdzies z dala od głównych szlaków np.Myczkowice.Cisza,spokój,mało ludzi,potok obok pola...Wszystko zalezy od tego co kto lubi.Ja lubie cisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.07.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 ja bym polecal Wetline ew. Cisną mozna znalezc przyzwoitą kwaterę i jest gdzie pojsc wieczorem mozna pochodzić po górach ... fakt na poloninach jest tloczno w wakacje ale jest troche szlakow mniej tlocznych z tego co pamietam. A na slowacji ja bylem ostatnio pod Liptovskim Mikulaszem .. swietne gory do chodzenia i tam dosyc pusto jest na szlakach .. a dodatkowo fajne miasteczko do spedzania czasu. Soline odradzam chyba ze chce sie nad woda siedziec ... gor tam fajnych nie ma, szlakow do chodzenia tez. tak samo w ustrzykach dolnych. Nie mieszkalbym tez w ustrzykach gornych - za male jak sie nie pojdzie w gory to nie ma co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.07.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 W Wetlinie to polecam knajpe ...Baza Ludzi z Mgły a w szczeg.kible mozgojeby miejscowe są przednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.07.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 madrze selim gada ... tyz ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 26.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 my byliśmy w Bieszczadach w sierpniu blisko Soliny ok4km i 4km od Polańczyka polecamy miejscowość Berezka i domki letniskowe murowane w gospodarstwie ŻAKLIN więcej na stronie http://www.bieszczadyberezka.pl/lonyszyn.php Polecamy sprawdzone, przetestowane mili właściciele i fajne okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.09.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Wybieram się w Bieszczady w pierwszej połowie października. Czy wtedy też tam jest taki ruch?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.09.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 na I pol pazdziernika to radze wziasc bardzo cieple ciuchy pamietam jak na wycieczce szkolnej byllismy tam w tym okresie ... temp na dole ok 15 - 20 st slonko my w podkoszulkach ... sami twardziele na gorze malo sie trawa nie okrecalismy tak bylo zimno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.09.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 na I pol pazdziernika to radze wziasc bardzo cieple ciuchy pamietam jak na wycieczce szkolnej byllismy tam w tym okresie ... temp na dole ok 15 - 20 st slonko my w podkoszulkach ... sami twardziele na gorze malo sie trawa nie okrecalismy tak bylo zimno ... Będę musiał się zaopatrzyć w ciepłe gacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.09.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 W temacie Bieszczad i nie tylko polecam przewodznik Pascala "Polska na weekend". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.09.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 W tym roku w sierpniu byłam w Polańczyku, zakwaterowaliśmy się nie w samym centrum, troszkę na uboczu w pensjonacie Eskapada. Bardzo polecam. Jak jechalismy w wyższe bieszczady mijaliśmy Wołkowyję, też nad Soliną, ale jeszcze piękniej i spokojniej. Wchodziliśmy z Połoniny Wyżniańskiej na Małą Rawkę, potem na Dużą Rawkę. Podejście dość ostre, ale warto. Szlak ten nie jest tak bardzo oblegany, a widoki piękne!!!!!!!Po drodze mozna w schronisku zjeść przepyszne naleśniki giganty z jagodami (pycha ) Natomiast miejscowość Solina ze swoją tamą to porażka-komercja, cepelia, tłumy..... Ogólnie wyjazd bardzo się udał i nie wiem co mają na myśli Ci, którzy narzekają na tłumy w Polańczyku, nie zarejestrowałam niczego takiego... Ale pojęcie tłumu to subiektywna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.01.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 odkopuję stary temat.Szukam sprawdzonych noclegów w Bieszczadach. Nie zależy mi na komforcie, ale bardzo pożądana jest dzicz, swojskie jedzenie, rodzinna atmosfera, małe gospodarstwo. Nie nastawiamy się za bardzo na wyczynowe górskie eskapady -tak raczej lightowo. Chodzi nam zeby wypocząć od zgiełku, ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Minione wakacje spędziliśmy w Lesku.Mega bajka... przytulny domek, grill, wędzarnia, bociany, swietni gospodarze i........"prywatny" kawałek Sanu.Ale nie było to miejsce w głuszy...byliśmy z dwójka małych dzieci, więc odległość od miasta nie mogła być zbyt duża.Zainteresowana namiarami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.01.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Szkukam jednak głuszy . Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 07.01.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ja polecam Baligród, a szczególnie "dom pod akacjami" czy jakoś tak. Kiedyś trafiłem tam przypadkiem i od tej pory nie widzę dla siebie lepszej opcji. Głusza jest tuż za rogiem, przemili gospodarze, miasteczko ciche, ewentualnie nad Solinę 30min samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Mirella -obyś znalazła To miejsce a potem opowiedz jak było K160 - Głusza nad Soliną 30 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.01.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dam znać. Mam na oku 3 zabytkowe chaty z bali. W środku niemal jak w skansenie . Ze zdjęć widać dzicz, zobaczę w sierpniu jak jest naprawdę. Ale chodzące kozy, mleko od krowy, swojskie masło - to mnie przekonuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts