Gość 10.02.2002 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Ta historia-podobno autentyczna-pokazuje,że budowlańcy to niezwykle uczynni ludzie."Chodnikiem idzie mamusia ciągnąc za sobą marudzącego 5-cio latka. Właśnie przechodziła obok placu budowy i widzi,że tuż za ogrodzeniem krząta się przy betoniarce robotnik. Postanowiła to wykorzystać i mówi do synka:- jak nie będziesz grzeczny to... ten pan cię zabierze.Poczciwe chłopisko, nie namyślając się wiele chwyta worek po cemencie i ochrypłym głosem cedzi do malca:- chodż tu sk...synu, do wora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MABALA 10.02.2002 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Trochę pesymistyczne podsumowanie walki z oporem materii i czynnikiem ludzkim na własnej budowie:"Kto się ogrodzi, ten szybko odchodzi..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2002 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 "Łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.02.2002 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 "Trzy razy skracał i ... jeszcze za krótkie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 11.02.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 znajomy murarz do policjanta, któremu budował dom, po jego kolejnej krytyce stylu murowania: - a czy ja panu, k..., mówię, jakie samochody ma pan zatrzymywać??!! [ Ta Wiadomość była edytowana przez: yemiołka dnia 2002-02-11 14:06 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 11.02.2002 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 -Panie majster, która godzina? -Nie wiem, ale też bym się napił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2002 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 tamto powyżej to oczywiście było z czasów, gdy nader istotna była GODZINA 13:00.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2002 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Trochę wulgarne jak ktoś ma nierówne (krzywe) ściany: "Tu przyjdzie trochę kitu, trochę gówna ... i się wszystko wyrówna!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 11.02.2002 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 mechanika gruntów III rok na pytanie prowadzącego skąd się bierze błoto na budowie jeden z kolegów odpowiedział `robotnicy nanoszą`. Mechanizacja chyba to był IV rok. Profesor starszy jegomość koło 90 mawiał ,że na każdej dużej budowie trup musi być.(rzeczywiście sprawdziłem zgadza się nie było tylko na jednej ,ale średnia nawet przewyższa -mam tu na myśli duże budowy rzędu 200-500 mieszkań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 11.02.2002 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Na moją uwagę że w mieszkaniu podłączyli mi wodę poza licznikiem,usłyszałam, że to przecież dla mnie lepiej!!!baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 13.02.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Czasami są kłopoty ze spasowaniem dwóch elementów- I co weszło ?- Popieścił, popieścił i zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 12.03.2002 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2002 Na budowie dokładność jest na grubość końskiego paznokcia...-to od mojego hydraulika. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2002 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Do Polaków pasuje jak kij w oko, ale trudno:Pierwszy dom zbuduj dla wroga, drugi dla przyjaciela, a dopiero trzeci dla siebie. (Przysłowie chińskie). Nam, w Polszcze wychodzi, że niestyety z musu sami sobie wrogami jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.04.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 A czy spotkaliście się z powiedzonkiem "No to - zdrowie na budowie"?Oby tylko podczas "glajhy" a nie podczas prac (zwłaszcza na więźbie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 13.04.2002 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2002 Kiedy uzgadniasz z fachowcami termin rozpoczęcia budowy, możesz usłyszeć: W piątek zły początek.Może się zdziwicie, ale to przekadło się sprawdza. Kiedy wylejesz ławy fundamentowe w piątek, to niedziela jest bardzo ważnym dniem dla pielęgnacji betonu. Beton należy polewać wodą, a jak to zrobić kiedy niedziela jest dniem wolnym od pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.05.2002 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2002 Może to nie bardzo związane z budową, ale warte przytoczenia. Zdanie to powiedział nasz majster, który parę lat temu pracował na kontrakcie w Niemczech:"To nie robota. Człowiek się odzwyczaja od żony, żona od człowieka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2002 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 On 2002-05-01 22:54, helism wrote: "To nie robota. Człowiek się odzwyczaja od żony, żona od człowieka ... Zgadza się - kobieta nie jest człowiekiem ! krzyknij kiedyś "człowieku !!!" na ulicy ! czy kobieta się oglądnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 02.05.2002 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Oczywiście, że się kobieta nie oglądnie!!! Bo co to za kobieta, co to się za byle krzykaczem na ulicy ogląda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 04.05.2002 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2002 Autopoprawka. Własciwy tekst ponizej. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ran dnia 2002-05-08 01:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 04.05.2002 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2002 Przyznaję bez bicia, że moja wypowiedź okazała bardziej ostra, niż zamierzałem. Dlatego chcę to ująć trochę inaczej: Uprzejmie proszę o staranniejsze dobieranie swoich wypowiedzi, oraz umieszcanie ich we właściwych grupach tematycznych.Aby rozładować sytuację, przypomnę znane na budowach powiedzonko: Za pięć trzecia bierz kapotę, zostaw majstra i robotę.P.s.Zdaje się, ze jeden z wyrazów przekręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts