Rudka 18.03.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Proszę o poradę dotyczącą remontu dachu, lub link, jeżeli ten temat był już dyskutowany. Drewniany dom ma dwuspadowy dach pokryty przerdzewiałą blachą - od wewnątrz jest jeszcze ocynk.Moim zamiarem jest położenie nowej blachodachówki. W związku z tym, że konstrukcja dachu pozostanie takasama, czy polecacie Państwo położenie blachodachówki na starą blachę? Stara blacha jest kładziona na zakładki /nie wiem czy to fachowe określenie, ale właśnie tak to wygląda/. W zeszłorocznym Muratorze czytałem, że nie ma żadnych przeszkód, jeżeli na dachu mamy eternit. Czy ktoś z Państwa praktykował takie rozwiązanie z blachą?Jakie są zalety i wady tekiego rozwiązania? Na co ewnetualnie muszę zwrócić uwagę. Z góry dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 18.03.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Ja bym zwalił. Nie jest to pewnie wielki problem, a z drugiej strony zobaczysz jak wygląda więźba czy ewentualnie łaty i kontrłaty. Skoro dajesz nową blachę to warto zrobic to dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.03.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 ja mam eternit i sie zastanawiam. koszty demontazu i utylizacji sa kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 18.03.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Popieram Kodi'ego.Zwalaj bo poźniej będzie Ci się sypała rdza z tej starej blachy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts