Alanta 18.03.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Dostałam już decyzję o przyznaniu numeru, wypadałoby dom oznakować W marketach duże cyfry są dosyć drogie, powyżej 50zł/szt, w dodatku są tylko drukowane litery (jak spytałam o małe, to sprzedawca wybałuszył gały... ) Z kolei tabliczki z namalowanymi numerami są dosyć obrzydliwe... Może wyciąć z drewna i podbejcować na kolor okien (mahoń meranti) ? Ściana jest dobrze zadaszona, nic się po numerach lać nie bedzie... A może z blachy miedzianej, tyle, ze blacha śniedzieje... I jaki zrobic rozmiar, numer powinien być widoczny gdzieś z 12m... Macie jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Też miałem podobne "myślenice". Ja w końcu wybrałem gotowe cyfry (nie mam liter) po 39PLN/sztuka z Castoramy. Widać je z daleka - a o to chodziło ! Wydaje mi się, że były też w komplecie małe litery do "f". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.03.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 My dalej się zastanawiamy. Na powieszenie numeru ma się 2 tygodnie, dom dostał numer 3 stycznia. Ja chciałabym zrobić z brązu, Mąż mówi, że od razu ukradną i zamierza zrobić tabliczkę z plexi i cyfry z folii samoprzylepnej Brrrr. Coś takiego przyczepić do kamiennego słupa bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.03.2003 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 A czemu chcesz przyczepić na bramie? W decyzji pisze, że numer ma być na domu, a dodatkowo na ogrodzeniu, jeśli dom jest w głębi działki... I nie martw się, w urzędzie powiedzieli, ze nie sprawdzają numeracji, co najwyżej jak nabroisz, to Policja moze Cię ścignać za utrudnienia w identyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 18.03.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 AlantaTak z ciekawości zapytam- Z ilu cyferek składa się twój numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.03.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Dwie cyfry plus litera, u sąsiada takoż, wiec robi się razem pokaźna kwota... A ja lubię rękodzieło i zabawę w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 A co mylicie o tym, żeby w dom wmurować tablicę z rokiem jego budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.03.2003 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 No, jak ktoś w rok buduje... ja musiałabym kilka lat wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 18.03.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 A mi się marzy wyrżnięta z grubej blachy tarcza z numerem w środku dyndająca na łańcuchu. Coś jak szyld warsztatu rzemieślniczego. Można samemu wydziubać. Wyobraźcie sobie jak toto będzie odlotowo skrzypiało w wietrzną, dzeszczową, jesienną noc PS. Albo na deskach !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 18.03.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 On 2003-03-18 11:06, Jasiu wrote: A mi się marzy wyrżnięta z grubej blachy tarcza z numerem w środku dyndająca na łańcuchu. Coś jak szyld warsztatu rzemieślniczego. Można samemu wydziubać. Wyobraźcie sobie jak toto będzie odlotowo skrzypiało w wietrzną, dzeszczową, jesienną noc PS. Albo na deskach !? pomysł jest super,rodem z opowieści fantasy ,tak jakby przydrożny szynk,spodobało mi sie to-jest oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.03.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Mój dom jest faktycznie w głębi, numeru nie będzie widać. Musi być na bramie. Najbardziej podobały mi się tabliczki ceramiczne w wioskach i miasteczkach południa. Nawet zastanawiałam się czy takiej nie przywieźć, ale wtedy nie znałam jeszcze nr. domu. Ale chyba taka tabliczka za bardzo by "odstawała" od otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.03.2003 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 No właśnie, tablica na łańcuchach u mnie odpada, nie ten styl... I jeszcze jakiegoś ducha potępionego bym do siebie ściągnęła, i na co mi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.03.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Alanta, napis na desce /najlepiej wycięty/ to bardzo dobry pomysł. Broń Boże nie wypalaj go, tylko wytnij i pobejcuj. Będzie super. Ja może też tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 18.03.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Wiszące akcesoria na ganku są bardzo miłe. Sam powiesiłem kutą wagę szalkową z miedzianymi miseczkami. I o ile na początku żona mi się krzywiła, to teraz jej jakoś przestało przeszkadzać. A z numerem mamy problem - jak wszyscy powyżej. I nie wiem czy na razie nie skończy się na brązowym plastiku z Castoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 18.03.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 A wiecie, że wygląd tabliczki z numerem jest ściśle określony przepisami? To jest chyba zarządzenie na poziomie gminy, ale ponoć tak jest. Mimo, że mam już numer to jeszcze tabliczki nie mam, bo zdecydujemy po skończeniu budowy, jaka byłaby najbardziej pasująca do całości. Ale będę śledzić rozwój tematu, bo może mnie coś zainspiruje... ( to się nazywa pasożytnictwo społeczne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.03.2003 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Ja mam już zboczenie na tym punkcie - jadąc ulicą oglądam, jakie numery są na domach ale na razie nic mnie na kolana nie rzuciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 18.03.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 On 2003-03-18 11:54, Alanta wrote: No właśnie, tablica na łańcuchach u mnie odpada, nie ten styl... To może krasnal z tabliczką w łapie ? Albo kolorowe grafitti na ścianie ? Neon ? Cyferki z dachówek w innym kolorze ? Sprytnie przycięty żywopłot ? Odpowiednio powyginane sztachety w płocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 18.03.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Można też wyrzeźbić w piaskowcu. Bardzo dobry materiał. A że nie święci garnki ..... to spróbujcie. Moja tabliczka z nazwą ulicy i nr domu wygląda ślicznie.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2003 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Tabliczka z numerem w standardzie akceptowanym przez gmine (niebieskie tlo, biale litery z nazwa ulicy i numerem domu) - do powieszenia na bramie - kosztowala mnie 50 zlotych (okolice W-wy). Jest naprawde estetyczna i solidna (nie jakas tam blaszka malowana w garazu). Tym niemniej kwestia numeru na domu pozostaje wciaz otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 18.03.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Ktos wspomniał o zgraniu koloru numerków z kolorem okien, to byłby niezły pomysł, prawda?Najważniejsze, by był z daleka widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts