Żelka 17.07.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Wow, Maxi gratulki !!! Piekne zdjecie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.07.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Maxti fiu fiu, ładny........................ ten parasol zgrabnie konweniuje z kolorem Twoich oczu uwielbiam kanie namoczone w mleku i smażone w jajku i bułce pychaaaa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.07.2007 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ... cóż za wspaniałe okazy powyżej ... gratulacje ... u mnie na trawniku samo badziewie http://www.chefpaul.net/images/grzyby02.jpg ... niestety w tym roku z polskich grzybobrań "nici" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.07.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Cholercia,To i ja muszę zaraz wybrać się na grzybki z aparatem fotograficznym i z dużym koszykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Cholercia, To i ja muszę zaraz wybrać się na grzybki z aparatem fotograficznym i z dużym koszykiem. Może jakieś zawody? Na najładniejsze zdjęcie z dzisiejszego grzybobrania?Ide i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.07.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 No i gdzie te grzybki, NS? Czekam z niecierpliwością, a nuż na coś się załapię... mówisz i masz!Choć nie ja go znalazłem tylko moj przyjeciel Lech ale zrobiliśmy z niego jedno fajne danko. http://images27.fotosik.pl/29/b383654b79e81bbd.jpg Piękny! Jak zrobię fotkę, to pokażę Wam, jak marynuję całe prawdziwki, pięknie wyglądają w dużym słoju. Dzisiaj rano Komtur Mazurski je zobaczył i też focił dla siebie. U nas w lasach już są prawdziwki i podgrzybki, ale ogromna większość prawdziwków jest robaczywa, jak zawsze te z pierwszego rzutu. Ale zbieramy podgzybki i kozaczki. Pyyyycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 10.08.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 kochamy grzybobranie, cała rodzina = 5przez budowę miało nie być grzybobrania, ale małżonka ma zatrzymać inwestycję i trzy razy pojedziemy w mazowieckie lasy Puszcza Biała.poza tym posadziliśmy dwa lasy na działce i w obydwu grzyby (maślaki, olszówki i pierwszy prawdziwek w tym roku i od razu rozdeptany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 11.08.2007 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Uwielbiam pokonywać te kilometry w lesie w poszukiwaniu grzybów.Moge tak cały dzień,z prowiantem.Albo wracam do domu cos zjeść i znowu do lasu,tym razem do innego.Kiedyś wybrałam się do lasu z moim 3 letnim synkiem i ...małym kotkiem.Mielismy termos,kanapki i paluszki.Pogoda była piekna.Przeszliśmy chyba ok.5 km.Obydwoje z mężem lubimy grzybobranie i myślałam ,ze "zaszczepimy" małego.To trzeba lubić.Teraz syn ma juz 8 i nie chce chodzić bo mówi że go nogi bolą Ale czy lubie jeśc te grzyby ? Nie za bardzo. Pozdrawiam grzybiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 11.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Dołączam do grona zapalonych grzybiarzy. Od kiedy mieszkam w Olsztynie - zbieranie grzybów to moja pasja, a czasem nawet obsesja (na przełomie lato/jesień zamykam oczy i widzę grzyby, w nocy śnią mi się grzyby, jak się budzę myślę tylko o grzybobraniu hjihi). Grzyby zbieram fotografuję (nawet wygrałam kiedyś konkurs na fotkę grzyba - się nieskromnie pochwalę). Uwielbiam je zbierać i przygotowywać z nich różne potrawy (jeść już nie koniecznie) - gorzej z czyszczeniem . Mój narzeczony chętnie robi ze mną wypady na grzyby - niestety jak potem musi wyczyścić te tony - to się wścieka, dlatego nie chodzimy tak często jak bym chciała. W tym roku niestety się wyprowadzamy i nie będę już miała gdzie na grzybki latać, strasznie mi będzie tego brakowało...ale już za parę lat mam nadzieję mieszkać ponownie na mazurach, a wtedy to - trzymajcie się grzybki bo nadchodzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Dołączam do grona zapalonych grzybiarzy. Od kiedy mieszkam w Olsztynie - zbieranie grzybów to moja pasja, a czasem nawet obsesja (na przełomie lato/jesień zamykam oczy i widzę grzyby, w nocy śnią mi się grzyby, jak się budzę myślę tylko o grzybobraniu hjihi). Grzyby zbieram fotografuję (nawet wygrałam kiedyś konkurs na fotkę grzyba - się nieskromnie pochwalę). Uwielbiam je zbierać i przygotowywać z nich różne potrawy (jeść już nie koniecznie) - gorzej z czyszczeniem . Mój narzeczony chętnie robi ze mną wypady na grzyby - niestety jak potem musi wyczyścić te tony - to się wścieka, dlatego nie chodzimy tak często jak bym chciała. W tym roku niestety się wyprowadzamy i nie będę już miała gdzie na grzybki latać, strasznie mi będzie tego brakowało...ale już za parę lat mam nadzieję mieszkać ponownie na mazurach, a wtedy to - trzymajcie się grzybki bo nadchodzę!! Jeśli na Mazury, to witaj Zapraszam do: A może grupa olsztyńska Pełno w niej Mazurów, częstgo "flancowanyc" z Warszawy. Ja też A grzybki forumowicze zacne zbierają. Za kilkanaście dni powinny na Mazurach pokazać się RYDZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.09.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 kiepskie grzybki w tym roku mamy w moim lesie niemal wszystkie podgrzybki są poczęstowane przez ślimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 12.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dobry znak, że w ogóle są Ostatnio nawet muchomora ciężko było znaleźć Chyba dzisiaj pójdę na małe grzybobranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.09.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Właśnie wrociłam z mojego lasku przed domem . Morze maślaków , kilka podgrzybków i koźlaczków . Na dobrą kolacje dla trzech osób wystarczy . W niedzielę w tym samym miejscu zebrałam koszyk maślakow . Poszły w dobre ręce mojej Mamci i mam nadzieję na kilka słoiczków w occie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja wczoraj "zaliczyłem" 2 rydze Dobre były z patelni na masełku. Szkoda, że tylko dwa. W zeszłym roku zebrałem w tym miejscu 9 września parę kilogramów. Może będą później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.09.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Tomku, a nie zrobiłeś zdjęcia owym 2 rydzom?? Chętnie zobaczyłabym na żywo a nie w katalogu ...... Gdybyś miał okazję, to poproszę o fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Izat, masz jak w banku fotkę. Dziś tam nie doszedłem. Postaram się jutro być i mam nadzieję, że te dwie "jaskółki" rozpoczną sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.09.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 izat , co prawda zeszłoroczne ale chyba w przyrodzie nic sie od tego czasu nie zmieniło http://img255.imageshack.us/img255/953/dominarty336pb7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Maxi, dziękuję Ci kochana za wklejenie zdjęcia :* piękne rydze teraz muszę ich gdzieś spróbować w moim lesie ich nie ma na jakim podłożu one rosną?? jakiś azymut poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 13.09.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 W życiu nie rozpoznam rydza w lesie Bałabym się, ze to muchomor. W ogóle nie zbieram tych blaszkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Maxi, a masz jakieś zdjęcie od tyłu?? tzn od spodu grzyba?? brzegi kapelusza są wywinięte?? jakie ma nóżki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts