Mamona Lisa 21.07.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A co Wy na to http://www.okragledomy.com/index.php ? " ORYGINALNE WNĘTRZE, wysokie niebiańskie sklepienie, nieograniczone słupami, podciągami czy ścianami nośnymi. Wchodząc do takiego pomieszczenia (choć nigdy wcześniej nie byliśmy nawet w podobnym) czujemy się u siebie. Takie wnętrze dobrze wpływa na duszę. Dzieci poczęte i wychowane w domu okrągłym będą nazywane dziećmi okrągłych domów. EKONOMIA EKSPLOATACJI Nasz mózg, najdoskonalsze dzieło wszelkiego stworzenia mieszka w okrągłym domu. Ten kształt powoduje że mózg, bardzo czuły na temperature, nie przemarza zimą i nie przegrzewa się latem. To najbardziej idealny kształt pod tym względem, przetestowany przez miliony lat tworzenia." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 21.07.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Okrągłe domy - POTWORNE . Choć już sama mała kopułka wygląda nieźle -taki styl arabski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.07.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 to i okrągłe meble, wygiete lustro i obrazy na ścianach no i jak tu postawic dzieciaka do kąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Z ciekawostek w temacie powiem wam, że widziałem okna wykonane w łuku ale nie od góry tylko w płaszczyźnie poziomej (nie wiem czy się dobrze wyrażam) czyli z giętą szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 21.07.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 wyglądaja jak pieczarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 21.07.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 aaa..!!!! były jeszcze kiedyś szklane domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.07.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam. No bo widział to kto kwadratowy cyrk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 21.07.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam. No bo widział to kto kwadratowy cyrk? Taaa, dlatego nasz budynek sejmu ma taki kształt a nie inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.07.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ale niektóre ludziska mają nasrane pod tymi swoimi "kopułami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 ...dzieciaka do kąta nie wyślesz...:) Rozumiem jeden z elementów konstrukcyjnych budynku okrągły,ale żeby tak zaraz całość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 21.07.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 To już wymyśliły przecież Teletubisie, dokładnie takie same. Pilot Pirx też widział podobne, ale budowali w ten sposób, że nadmuchiwali szybko stygnącą masę. Te się chyba jednak będzie budowało tradycyjnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.07.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 wyglądaja jak pieczarki a mi to przypomina cycek (taki zwielokrotniony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.07.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Wędrowni Mongołowie całe życie mieszkają w okrągłych domach. Koło ma największe pole powierzchni w porównaniu z innymi figurami przy tym samym obwodzie.Kwadrat o boku 10m ma obwód 40m i powierzchnię 100m2,a koło o obwodzie 40m ma powierzchnię ok. 127m2 przy średnicy nieco powyżej 11m. Może to nie takie głupie... okrągły dom - rotunda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.07.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Może to nie takie głupie... okrągły dom - rotunda? Może i nie głupie ale istnieje obawa ,że wykonawca może popełnić samobójstwo :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.07.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Może to nie takie głupie... okrągły dom - rotunda? Może i nie głupie ale istnieje obawa ,że wykonawca może popełnić samobójstwo :D:D:D:D to już jego problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.07.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Taka kopuła umożliwia realizację postulatu :jeden materiał na cały dom,ciekawe, ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 21.07.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 W Paryzu,dzielnicy nie pamietam sa domy tzw.slupy. Kilkupietrowe domy wygladaja jak potezne slupy,okna okragle,lub w ksztalcie "nerki" rozmieszczone niesymetrycznie. Jak je widzialem to byly w dodatku pomalowane w ochronne barwy wojskowe-panterka.W swoim czasie byly na topie i byly cholernie drogie mieszkania w nich. Teraz sa mniej popularne i nie ciesza sie zainteresowaniem,w koncu nie ma sie co dziwic,wszystko do nich trzeba miec na zamowienie. Niestety nie dysponuje zadnymi ich fotkami.I na koniec nie wiem,czy jest to powod do dumy,projektantem ich byla Polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 09.02.2007 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 http://www.wiadomosci24.pl/artykul/dziwolag_czyli_jak_sie_mieszka_w_kopule_12508.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 09.02.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 pod krakowem radio rmf ma taka bazę. jak ją pierwszy raz widziałem to myślałem że to jakieś laboratorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 a ja o tym czytałam tak z 8 lat temu pod Rybnikiem ponoć jest taki dom zbudowany... myślałam że już więcej temat sie nie pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts