Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NAJGŁĘBSZY DÓŁ :(

kirkris

Recommended Posts

Witajcie, mam strasznego doła. Po wczorajszym odkryciu zniszczeń na budowie (szczegóły w dzinniku) nie mogę się pozbierać. Moja żona jest jeszcze w gorszym stanie psychicznym i muszę udawać twardziela i ją pocieszać. A ja sam mam dosyć wszystkiego !!!!!

Mam dość tej budowy ale wiem że muszę skończyć bo i tak nie sprzedam domu w takim stanie. Teraz muszę jeszcze dołozyć kolejne 10-15 tysięcy na naprawy wszystkiego, nie mogę pilnować domu całe 24 godziny i w ogóle mam dość. Dodatkowo ciągle nie mam ekipy do zakończenia prac.

Muszę się wziąć w garść chociaż chce mi się wrzeszczeć !!!!!!

Wiem że nic nie możecie mi pomóc ale muszę się wygadać :)

pozdrawiam

ale gnoje!

Zrob wszystko aby ten gosc co ma nazwisko na g... odpowiedzial za to co zrobil.

Dlaczego nie wezmiecie stroza ? taki stroz kosztuje ok. 600 zl / miesiecznie a macie spokoj.

Jak juz bedziesz mial dowody ze to on, daj do gazety artykowl, do tv wiadomosci , do neta, wszedzie gdzie sie da - tak zeby gosc nie dostal juz nigdy w waszej okolicy roboty.

Oprocz tego naslalabym skarbowke na nich i inspekcje pracy, bhp - co sie da.

Takze jak beda dowody - albo gosc niech daje gotowke za naprawy + zadoscuczynienie albo do sadu .

Zrob wszystko aby zebrac dowody . Nagraj rozmowe z nim, w ktorej sie przyzna do tych zniszczen.

Nie zalamuj sie, skoncz budowe i badzcie szczesliwi.

Pozdrawiam.

dzięki za dobre słowa. Stróża wziąłbym z dziką rozkoszą ale nie ma u nas ludzi chcących pracować :(

Mimo poszukiwań nie znalazłem nikogo kto by postróżował, a jednocześnie firmy ochroniarskie liczą sobie 50 PLN/godzinę :o

Alarmu nie założę bo nie ma okien więc ukradną alarm :evil:

Jak znacie kogoś kto chce dorobić to dajcie znać

we wielkim skrócie :D

jak nie odbiera korespondencji to WIELKI PLUS dla ciebie - sąd wyda wyrok zaoczny i tyle - sprawa do przodu.

gorzej jak nie odbiera bo tam nie mieszka, wyprowadził się itp. wtedy to sąd ciebie zobowiąże do wskazania adresu a wtedy masz podstawę do wystąpienia do CBA (Centralne Biuro Adresowe) z żądaniem podania adresu (jak jest to osoba fizyczna).

jak przedsiębiorca, to list wysłany na ostatni adres wynikający z rejestru jest skutecznie doręczony i tyle.

powodzenia !

:o

po pierwsze - pamietasz rozmowe o sczzesciu przy budowie domu?

troche cofam.... to co napisalam

Po drugie - jak rozumiem to ten Pan>? :evil:

http://forum.muratordom.pl/search.php?search_author=mlody+1978

tam w jednym poscie napisał " wykoncze kazdy domek"

nooo i chyba wlasciciela tez :evil:

moze US na pana G. to dobry sposob, i nie popuscialabym za nic, zbiegow okolicznosci nie ma :evil:

a Pana mlodego1978 na czarna liste wykonawcow wpisalabym z dzika przyjemnoscia :evil:

dziekuję kroyena, skorzystałem i zmieniłem :)

dziekuję gorąco Wam wszystkim za wsparcie :)

Pan Śmietanka robi naprawdę dobre wrażenie. Aż nawet zrezygnowałem z przerabiania mojego wzoru umowy i podpisałem jego. :oops:

Wiem że to błąd i uważajcie na takie sprawy.

zapraszam do komentowania galerii dobrej pracy firmy TOP MIX i pana Jana Gouby :x

http://s19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/Zniszczenia/

pozdrawiam

Kris, witaj w klubie tych, co nacięli się na budowlańców. :)

Pierwsze, co mi się cisnęło na usta po przeczytaniu topiku i obejrzeniu galerii to: "O K...WA !..."

Drugie - po chwili namysłu: "Na pohybel sk...synom !"

Nie wiem, jaki masz charakter, ale ja na twoim miejscu zrobiłbym wszystko, żeby skopać im d...

Jak będziesz chciał się z gościem pałować w sądzie - służę pomocą, bo mam doświadczenie ;)

Jak będziesz chciał się z gościem pałować dosłownie - chętnie stanę u boku M@riusza_Radom :)

Krzysiu, będzie dobrze :)

wszystko się ułoży

ja w takich chwilach zawsze sobie powtarzam, że zdrowie i życie jest najważniejsze

wielokrotnie musiałam to sobie powtarzać, żeby nie zwariować

trzymaj się ciepło i głowa do góry!!

Ja tak jak Izat! Zdrowie jest i wszystko inne tez bedzie, przejdziecie i przez to, a domek zbudujecie i potem na terasie bedziecie wspominac jak to Wam sie jednak udalo!!!

Czego Wam z calego serca zycze! Trzymajcie sie!!!

p.s. Moze Redakcja cos napisze o tymco Wam sie przytrafilo, jako przestroge dla czitelnikow? :roll:

Witam,

Obejrzałem Twoje fotki - zniszczenia. No i moje pierwsze słowo było tak jak u Tomka_J: o k...a! Naprwdę niezła kaszana. Nie chodzi już tak o te brudy na posadzce (ja też musiałem sprzatac, tyle że sporo mniej) ale o same tynki, te spękania i nierówności... Za to ci "majstrzy" powinni zawisnąć! Ale partaki! :evil: :evil: :evil: Dobrze że masz papier i myślę że na drodze prawnej powinieneś zawalczyć i nie popuścić!

Ale coś jest z tymi tynkarzami, bo na mojej budowie to była jedyna ekipa z którą miałem ścięcie - choć w porównaniu do Twoich doświadczeń moje to mały pikuś.

Na pocieszenie powiem że kiepsko nie może być cały czas - w końcu koło się obróci i będzie lepiej. Znajdziesz lepszych majstrów i sprawy pójdą do przodu. Tego życzę.

Pozdrawiam

Marcin

Krzysiu, będzie dobrze :)

wszystko się ułoży

ja w takich chwilach zawsze sobie powtarzam, że zdrowie i życie jest najważniejsze

wielokrotnie musiałam to sobie powtarzać, żeby nie zwariować

trzymaj się ciepło i głowa do góry!!

Ja tak jak Izat! Zdrowie jest i wszystko inne tez bedzie, przejdziecie i przez to, a domek zbudujecie i potem na terasie bedziecie wspominac jak to Wam sie jednak udalo!!!

Czego Wam z calego serca zycze! Trzymajcie sie!!!

p.s. Moze Redakcja cos napisze o tymco Wam sie przytrafilo, jako przestroge dla czitelnikow? :roll:

Na pewno jest tak, jak piszecie. Że się ułoży, że wszystko będzie dobrze. Ja też zawsze to powtarzam - sobie, rodzinie, znajomym. Tylko na początku bardzo trudno jest się przemóc i stwierdzić, ze faktycznie, będzie ok. Dopiero później, z czasem, gdy człowiek trochę "ochłonie" zmienia podejście do sprawy.

kirkris - też tak myślę, jak Izat i Zejlka. Trzymam za Ciebie kciuki - bo nic innego nie wymyślę i nie zrobię:wink:

Nie daj za wygraną tym dziadom!!!

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Dzięki Wam człowiek ma jeszcze jakąś nadzieję, że może się jakoś poukłada. Zająłem się już organizacją elektryka. Jest to człowiek który robił tą instalację. jak to zobaczył to powiedział mi że chociaż to nie jego dom to "mało go szlag nie trafił i nie mógł dojść do siebie".

Powiedział że teraz wyjeżdza ale jak znajdę tynkarzy to on przyjdzie i zrobi całość ponownie :))

Ze wszystkich budowlańców których spotkałem do tej pory (z wyjątkiem ekipy górali budującej dom) to jedyna firma której ufam i mogę polecić :)

Umówiłem się z ogrodzeniowcami do zrobienia dobrego ogrodzenia i musze teraz umówić alarmiarzy na ponowną instalację alarmową :(

W galerii zdjęć z budowy (link w podpisie) zamieściłem kilka zdjęć zniszczeń elektryki. Jeśli Redakcja zechce wykorzystać temat służę wszystkimi szczegółami.

pozdrawiam i dziękuję Wam

Krzysztof