misiek80 12.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Znam tę stronkę, ale dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 12.03.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 To może tutaj ? http://www.domewa.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 12.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tego bloga też znam. Ogólnie widziałem już dom Ewa w stanie surowym zamkniętym oraz już zamieszkały i bardzo mi się podoba.Na forum muratora chciałem porozmawiać z kimś, kto przymierza się do jego budowy albo już buduje i powymieniać się spostrzeżeniami i pomysłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.03.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 misiek80 jestes tutaj pare miesięcuy to pewnie zauważyłeś, że jest odrębny dział do omawiania projektów,http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?17-Projekty-dom%C3%B3w-i-architektura-zobacz-jak-inni-budowali-wed%C5%82ug-Twojego-projektu więc poproś admina, żeby przenósł Twój wątek do tego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 13.03.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wiesz Aleksandryta, że ja nawet nie wiem w jakim dziale napisałem... poprostu wszedłem na forum i napisałem posta. Jeśli więc jest taki dział, to proszę o przeniesienie wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 22.03.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Chciałem jeszcze zapytać o rzecz następującą. Liczę, że pozwolenie na budowę domu będę miał za jakieś 2-3 miesiące. Czytałem i słyszałem, że po 2013 r. zostanie zlikwodowana możliwość odliczenia różnicy podatku VAT na niektóre materiały budowlane. Żeby załapać się na tą ulgę, trzeba do końca 2013 r. złożyć wniosek o zwrot rożnicy podatku i potem przez 5 lat można takie wnioski składać i otrzymywać zwroty. Warunek jest taki, że pierwszy wnioske o zwrot trzeba złożyć do końca 2013 r. Ja fizycznie planuję rozpocząć budowę dopiero na wiosnę 2014 r., ale żeby załapać się na tą ulgę chciałbym po otrzymaniu pozwolenia na budowę kupić jakieś materiały i złożyć wniosek o zwrot części VAT-u. Doradźcie mi co mógłbym kupić w zasadzie w ciemno, na co taki zwrto przysługuje. Prętów na fundamenty raczej nie kupię, bo z tego co wiem mają po 12 m długość, więc musiałbym je trzymac na działce - pewnie zniknęłyby pierwszej nocy. Mysłałem o bloczkach betonowtch na fundament albo o pustakach ceramicznych na ściany zewnętrzne. Tylko czy tego też mi z działki nie rąbną? A może coś co ma mniejsze gabaryty i mógłbym to trzymać np. w garażu? Macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ludzie, kiedy wy się nauczycie korzystać w forum? Specjalnie załozyłam wątek "PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ SWÓJ PIERWSZY POST! czyli jak szukać informacji" dla mało kumatych. Jak zadajecie pytania byle gdzie to się potem nie dziwcie, że jest mały odzew w temacie. Przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.11.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Jak w temacie, jest może ktoś na forum kto buduję,budował ten domek? A może jest dziennik budowy na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Łącze z istniejącym wątkiem dzienniki budowy zwykłej ewy:http://forum.muratordom.pl/entry.php?125423-Projekt-domu-EWA http://forum.muratordom.pl/showthread.php?97272-EWA-na-Dobrej Różnica między Ewami to kolumienki tylko. Edytowane 7 Listopada 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts