Honia74 04.12.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam nowych forumowiczów i zapraszam do dyskusji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A u mnie zaczynaja dziś kłaść suporex.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja też serdecznie witam wszystkich "nowych" i "starych" . Prognozy pogody na następne 3 miesiące niestety nie znam , ale Ula się nie martw....my wszyscy tutaj mamy nadzieję, że zima będzie krótka i łagodna . Moje zdrówko lepiej....po 5 dniach "umierania" na zatoki wreszcie dziś czuję sie troszkę lepiej Meble i graty przewiezione w sobotę, to mamy z głowy ....Tomka tato się sprawdził i przytachał kolegów więc poszło raz dwa i weszło do samochodu więcej gratów niż się spodziewaliśmy po tak nieiwelkim autku . Więcej o przetachaniu mebli napiszę w dzienniku budowy-dla potomności . A tak z moich spostrzeżeń - zauważyłam ostatnio że naprawdę wielu ludzi zaczyna się budować lub rozważa budowę....kiedy jadę gdzieś to też widać mnóstwo domów w budowie. Nie wiem czy kiedyś po prostu na to nie zwracałam uwagi i dlatego nie widziałam czy dopiero teraz zaczął się taki czas że ludzie wolą się budować niż kupować mieszkanie . Właściwie to ceny mieszkań zniechęcają do ich kupna .... więc nie ma co sie dziwić że ludzie wolą budować....coś niewielkiego ale własnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 04.12.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 (...) A tak z moich spostrzeżeń - zauważyłam ostatnio że naprawdę wielu ludzi zaczyna się budować lub rozważa budowę....kiedy jadę gdzieś to też widać mnóstwo domów w budowie. Nie wiem czy kiedyś po prostu na to nie zwracałam uwagi i dlatego nie widziałam czy dopiero teraz zaczął się taki czas że ludzie wolą się budować niż kupować mieszkanie . Właściwie to ceny mieszkań zniechęcają do ich kupna .... więc nie ma co sie dziwić że ludzie wolą budować....coś niewielkiego ale własnego . To prawda że bardzo dużo domów buduje się w ostatnim czasie . W mojej okolicy w ciągu ostatnich dwóch lat nowe domy wyrastają "jak grzyby po deszczu " , nic dziwnego skoro w nowym bloku który miesiąc temu został oddany do zamieszkania cena 1 m kw to 2500 zł netto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 04.12.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Zwłaszcza, że to coś niewielkiego jest zwykle i tak sporo większe od mieszkania A w chwili obecnej cena ok. 50 metrowego mieszkania jest równa cenie 150 metrowego domu Więc dla mnie wybór jest prosty Pozdrawiam i trzymam kciuki, za wczesną wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gapcia 04.12.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 dokładnie tak , jeśli jest działka to po sprzedaży mieszkania można śmiało budować domek ale myślę że to dla nas - budujących - dobrze pozdrawiam wszystkich zaczynających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 stoja juz dwie warstwy siporexu, kurcze to ja jestem budująca w 2006, a nie 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 04.12.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 agnieszkakusi gratuluję bardzo tak szybkiego rozpoczęcia ,teraz każdy wzniesiony szereg pustaków to ogromna radość,ale wcale się nie dziwie,nie powinnam zazdrościć bo to nie ładne ale niestety zazdroszczę że Ty już widzisz efekty rozpoczęcia budowy swojego domku A ja mam pytanko z innej beczki mianowicie: Chcemy ogrodzić działkę i przy tym nie wdawać się w większe koszta,(przez naszą działkę przechodzi tak zwana dzika droga ludzie dojeżdzają tam autami na swoje budowy,a obok dosłownie 3 metry jest prawidłowa droga) i w sumie tylko po to chcemy ją ogrodzić żeby nie powstało na naszej działce zimowe bagno samochodowe i jest taka siatka zwana "leśna"jest ona wiele tańsza od zwykłej siatki(oczywiście liczę się że jest ona kiepska ale uniemożliwi przejazd autom) i do tego stemple budowlane???Mieliśmy grodzić zwykła siatką i...,ale szkoda wydawać kasy koszt ok 2000 zł jak ta siatka pójdzie do wymiany na normalne ogrodzenie.Może Wy poradzicie jak tą działeczkę ogrodzić tanim kosztem?? z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Bukalka, my wbiliśmy paliki i poprzeplataliśmy je biało-czerwoną taśmą ostrzegawczą. Jest zgodnie z przepisami teren ogrodzony. W razie dostawy materiału nie ma problemu z wjazdem, można ją ściągnąć i na nowo założyć. Najtańsze z mozliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.12.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 U mnie już bliżej, niż dalej: kupiliśmy niezłą przyczepę dla ekipy. Dzięki temu będą na budowie cały czas (przyjeżdżają aż ze Szczecina). Obecnie ją "odświeżamy" i intensywnie myślimy jak ją wyposażyć, aby chłopakom było wygodnie, ciepło itd. Ile kosztuje toaleta z TOI-TOI? tzn, wypożyczenie, albo może zrobimy z desek....jaką toaletę przygotujecie swojej ekipie? (ale mam problem co? )...Ostatecznie ja do nich z szacunkiem, zobaczymy jak oni do mnie pozdrawiam Was babeczki!u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 04.12.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Aha zapomniałam się pochwalić projekt naszego M14A już mamy w domu dzisiaj odebraliśmy. agnieszkakusi wchodzę codziennie na Twój dziennik budowy i oglądam efekty bo jak by nie patrzeć to parter mamy identyczny,także z niecierpliwością czekam na kolejne nowinki budowlane. ula@No to rozpieszczasz chłopaków,oby oni nie rozpieszczali ale pieścili dokładnie każdy metr Twojego haus`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patikop 04.12.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 widzę, że sporo osób pojawia się tutaj z okolic Torunia, może ktoś pomoże. OD września bez skutku szukam działki.Proszę, jesli wiedzie coś na temat działek dajcie znac. Interesują nas okolice Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mientowy 05.12.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 dzień dobry wszystkim planującym i tym już budującym i od razu się chwalę - wczoraj podpisaliśmy umowę z architektem! termin na zakonczenie calosci to polowa lutego, pozwolenie powinno być ok. początku marca. teraz przynajmniej wiemy, na jaki termin szukac ekipy. tak jak pisałem - robi wszystki, my tylko odbieramy pozwolenie jeśli się uda to jeszcze dziś załatwimy geodetę - pogoda na razie nie przeszkadza, trzeba iść za ciosem. W sumie dobrze się złożyło, że to dopiero luty/marzec, w styczniu kupujemy działkę, obawialiśmy się, że wszystkie te wydatki trafią w styczeń i skończą się nam oszczędności ale jeśli rozłoży się to na 2-3 m-ca to damy radę agnieszkakusi - tylko gratulować i zazdrościć ale liczymy że mimo przekwalifikowania się z "planującej" na "już budującą" nie opuścisz nas pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.12.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mientowy, pewnie że Was nie opuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.12.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 agnieszkakusi Jakżesz ja Ci zazdroszczę ...i gratuluję.. Teraz tylko wytrwałosci i Wielkiego zaparcia No i oczywiscie wszystko opisuj, zebyśmy wiedzieli kto nam cos podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.12.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam serdecznie, mam dziś lenia.....zero chęci do pracy http://www.humorek.com/obrazki/2006-12-01-piatek/bums-best-friend.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 daggulka hihihi ale bardziej jak pies czy człowiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.12.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.12.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 a ja siedze cały czas na opiece, ale powinnam dziś jechać chociaż na dwie godziny do pracy. NIe wiem jednak jak to zrobić, bo mąż dopiero wrócił po 17 godzinach z pracy (cholerna policja ) i nie wiem co teraz z małą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 05.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Agnieszka! Z tą policją, to mam to samo... .pozdrowionka.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts