Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprawnie???Normalnie jestem zla jak nic.facet buduje rownoczesnie kilka domow,wiec jest u nas jak gdzie indziej nie moze nic robic.Np stemple sciagnie jak bedzie padało!!! :evil:

I wiecie co??mam w planie taras, ale oczywiscie, nie zostal zrobiony i bede musiała we własnym zakresie to wykonac.A powinnam wczesniej zlecic i doplacic do tego.

ale pod koniec tygodnia przyszłego maja nam drzewo na dach przywiez i bedą robic dach.Okazalo się,ze architekt zle nam policzyl cegły i zostało nam 6 palmaxa, a brakło na działówki, tj nie mamy nic!!!a cała gora do podzielenia.

powiedzcie co po dachu sie robi??najpier elektryka, potem woda, ogrzewanie w tym podłogowka, a na koncu wylewki, czy tynki??? jaka jest kolejnosc???a do tego musza mi zrobic schodki do salonu z kuchni i podniesc hol,zeby zrobic tez schodki z holu do salonu.I tez nie wiem, kiedy to sie robi?/A okna???norlamnie złupieje chyba!!!! :o

No i ja mam teraz czarne ścianki... fundamentowe - przepiękne.

Jak tak się nimi zachwycałam i usłuszała to babcia Pawła to troszkę się przeraziła - to juz innych kolorów nie było ????

także melduję:

humus wyrzucony,

ścianki zaczernione

ziemia wokół uprzotnięta,

piasek się dziś do środka będzie wrzucał

jest pogoda

jest pięknie

ale mnie wszystko boli

Oj...pamietam, jak stałam na działce i patrzyłam na czarne scianki...I nie rozumiałam dlaczego nie ma innych kolorow.potem ocieplili, wylali beton...a to było miesiac temu.

Za tydzien we wtorek przywoza nam deski na dach...i pewnie koncem przyszlego tygodnia ruszaja dalej....

Szukamy teraz kogos do tynkow.Chcemy mechaniczne, gipsowe, bo nie trzeba po tym poprawiac i jest od razu do malowania.Kuzynowi w Poznaniu zrobili rewelacyjne!!!!!!!!!!!!!!!!Ale trzeba miec kogos dobrego,zeby po nim nie poprawiac.I tutaj jest problem...nie mamy nikogo takiego :-?

A kiedy okna sie montuje????

Ula@-... a jaki masz dach??dachowka????

Zajrzałam do was i od razu się podbudowałam :D (z budowaniem cienko to chociaz podbudowanie sie udało)

Ula, wiwat wieniec :D

MaEmi gratuluję gustownego kolorku na ścianach :D

Semir, ty to chyba masz wzorcową budowę, aż mnie skreca z zazdrości :wink:

Dagi31, większość wstawia okna tuż przed robieniem instalacji, aby sobie instalacje nie wywędrowały... tylko konia z rzędem temu kto tak zabezpieczy okna, aby nie ucierpiały podczas tynkowania...

dzień dobry wszystkim

długo mnie nie było ale to z nawału obowiązku.

mija jakiś miesiąc od rozpoczęcia naszej budowy - za tydzień kładziemy strop :D

wczoraj podłączyliśmy wodę i kanalizację, musimy przywieść "trochę" piasku albo jakieś ziemi z wykopów bo nam studzienka wystaje jakiś metr nas poziom gruntu.

z tego miejsca muszą pochwalić moją lepszą połowę, na której spoczął największy ciężar tej inwestycji :oops:

ale powiedzmy, że ja w tym czasie na to zarabiam 8)

kredyt wzięliśmy w polbanku - jeśli będą pytania służę informacjami.

pozdrawiam tych planujących i już realizujących

ps. to że nie piszę, nie znaczy że nie śledzę wątku, w każdej wolnej chwili zaglądam co tutaj słychać

pzdr

wiolasz...no..ja na pozwolenie na budowe czekałam ponad 2 lata..zreszta wszystko opisałam w dzienniku budowy!!!Ale gratuluje.a teraz powiedz, kiedy ruszacie>>> :D

No własnie przeczytałam o twoich perypetiach.... toż to prawdziwa epopeja!!!! Ale dobrze, że chociaż zakupy robiliście to przynajmniej to z górki...

dzień dobry wszystkim

wczoraj podłączyliśmy wodę i kanalizację, musimy przywieść "trochę" piasku albo jakieś ziemi z wykopów bo nam studzienka wystaje jakiś metr nas poziom gruntu.

zpozdrawiam tych planujących i już realizujących

ps. to że nie piszę, nie znaczy że nie śledzę wątku, w każdej wolnej chwili zaglądam co tutaj słychać

pzdr

To może ja teleportuję trochę mojego piasku do ciebie, mam go zdecydowanie za dużo :wink:

Brawa za pochwały dla żony, trzeba się bardzo wspierać w tym trudzie budowlanym...

a tempo prac też niczego sobie :D

Powodzenia i też pozdrawiam,

wiolasz...no..ja na pozwolenie na budowe czekałam ponad 2 lata..zreszta wszystko opisałam w dzienniku budowy!!!Ale gratuluje.a teraz powiedz, kiedy ruszacie>>> :D

czytałam, naprawdę współczuję...

Planuję za jakiś tydzień ale będę wiedziała więcej po spotkaniu z Panem Tadziem :D

Melduję wszem i wobec, że byłam dziś na zakupkach i kupiłam : drzwi ocynk z garażu do kotłowni(295 zł) i drzwi zewnętrzne boczne do kotłowni(732zł)...pół bidy!!! :wink: bramę zamówiłam wczoraj, ale nie mam jeszcze namiarów na drzwi wejściowe...może jakieś linki? a może z marketu? dajcie pomysła potrzebuję złoty dąb...pozdro. ps. i zła wiadomość majster znów doprowadza mnie do ataku szału i wyzwala mordercze zapędy...jeszcze 3 dni i się żegnamy ufff cholerny cwaniak... :evil: !

Trzymajcie krótko swoich murarzy....a ja to teraz mogę tylko dobre rady dawać :-?

. i zła wiadomość majster znów doprowadza mnie do ataku szału i wyzwala mordercze zapędy...jeszcze 3 dni i się żegnamy ufff cholerny cwaniak... :evil: !

Trzymajcie krótko swoich murarzy....a ja to teraz mogę tylko dobre rady dawać :-?

Ula, jak przejawia się cwaniactwo twojego majstra, chętnie dowiem się jakichś szczegółow bo sama użeram się z moimi...