Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

Witam, Ja też, ja też, to znaczy zaczynam, już w poniedziałek, a tu w prognozie słyszę o zimie. Ciekawe jak to będzie. Jeszcze u nas nie ma nic oprócz tego letniego drewniaczka, który chcemy obudować i mnóstwa szczerych chęci.

Choć załatwianie papierologii zajęło nam ponad dwa lata to teraz chyba już z górki.

Kochani czy uprawomocnione pozwolenie i pierwszy wpis do dziennika z zeszłego roku to szansa na odliczenia

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Ja mam nadzieję zacząć w tym roku, ale... jeszcze szukam działki i trochę się podłamuję. A chciałabym już, jak najszybciej pchnąć ten wózek do przodu, skoro już się zdecydowaliśmy. Uf...

Zobaczcie na stronie gminy Czernica, sorzedają działki w Dobrzykowicach i okolicy

Witam!

Ja mam nadzieję zacząć w tym roku, ale... jeszcze szukam działki i trochę się podłamuję. A chciałabym już, jak najszybciej pchnąć ten wózek do przodu, skoro już się zdecydowaliśmy. Uf...

Zobaczcie na stronie gminy Czernica, sorzedają działki w Dobrzykowicach i okolicy

link do ogloszen o sprzedazy dzialek w Dobrzykowicach

http://www.czernica.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=85979&PHPSESSID=b3f715552e56e33803a3a047b3b7b803

Z pogodą jest tak, że wszystkim nie dogodzi.

Z wykonawcą jesteśmy umówieni. Jesteśmy drudzy w kolejności. Gdyby się okazało, że pierwszego wybuduje szybciej to my możemy nie wyrobić się z pozwoleniem na budowę.

Ci, co chcieli ruszać w marcu 2006 roku byli mocno zaskoczeni, że śnieg i mróz, że nie dało rady wbić łopaty.

No i pięknie :x

to na kredyt z dopłatą ja się raczej nie załapie

z wstępnych ustaleń wynika:

udzielać będzie: PKO BP SA, SKOK - wybrane oddzialy, w przyszłości PeKaO (z bykiem)

dom do 140 m2 - dopłaty do 70 m2

jak to w praktyce - nie pytajcie

dom musi być bez garażu :evil: :evil:

małżeństwo, samotnie wychowujacy dziecko,

brak nawet w przeszłości prawa do nieruchomości :o :o :o

posiadać zdolność kredytową

czyli dla kogo te dofinansowanie :o :o :o

Może takie sierotki się znajdą (zakładam, że zdolność kredytowa to normalna, bez żadnych taryf ulgowych). Widzę, że jest to takie mydlenie oczu, żeby nikt się nie skarżył, że nie ma programu pomocy młodym.

70 mkw (magiczna granica między minimum a dobrobytem), bez garażu - wyraźnie warunki do zaspokojenia potrzeb mieszkaniowych. Garaż już nie jest potrzebą mieszkaniową.

Może takie sierotki się znajdą (zakładam, że zdolność kredytowa to normalna, bez żadnych taryf ulgowych). Widzę, że jest to takie mydlenie oczu, żeby nikt się nie skarżył, że nie ma programu pomocy młodym.

70 mkw (magiczna granica między minimum a dobrobytem), bez garażu - wyraźnie warunki do zaspokojenia potrzeb mieszkaniowych. Garaż już nie jest potrzebą mieszkaniową.

ja sie łapię :D 8)