agwapi 11.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam ruszam 1 lipca w końcu udało się załatwić ekip[ę. Buduje z Ytonga, całkowity koszt stany surowego to .... bagatelka 200 000 ale mam nadzieje że wykończenie będzie tańsze. psss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 agwapi witaj...200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 11.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Nie no co sie dzieje z tą pogodą człowiek tak się przyzwyczaił do ciepłej zimy, że taraz jak jest zimno i mam wszystko na placu budowy (nawet żwir) http://img47.imageshack.us/img47/1073/10020715so4.jpg to mnie trafia, że nic robic nie mogę. Teraz najgorsze CZEKAĆ, CZEKAĆ, CZEKAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 12.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 agwapi witaj... 200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie.. tak wiolasz to ten domek PROJEKT APS 111. Mam tylko nadzieje ze poźniejsze wydatki nie będą aż tak kosmiczne Odpadnie mi tynkowanie bo to Ytong a tak pozatym to jestem POZYTYwnie nastawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.02.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 agwapi witaj... 200 tys. to trochę sporo..pochwal sie projektem bo jeśli to ten domek w avatorku to niczego sobie.. tak wiolasz to ten domek PROJEKT APS 111. Mam tylko nadzieje ze poźniejsze wydatki nie będą aż tak kosmiczne Odpadnie mi tynkowanie bo to Ytong a tak pozatym to jestem POZYTYwnie nastawiona Wszystko zależy od standardu wykończenia, jaki planujesz. Ale wielkość dachu kosmiczna i cena też... Wrzuć rzuty domku jak możesz, chętnie bym obejrzała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 13.02.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Niestety ale tynkowanie przy ytongu nie odpadaTeż miałem stawiać z ytongu ale oparty na doświadczeniu budujących znajomych z tego materiału zdecydowałem sie na solbet 420 ponieważ był dużo równiejszy i jestem zadowolony z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.02.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 uffff ........juz niedługo będę miał pozwolenie na budowę - czas załatwiania - .........4 miesiące !!! tylko sam nie wiem czy się mam cieszyć już .... czy dopiero po wybudowaniu domu ??? pozdrawiam nowobudujących Witam, Gapciu ja tez jestem z Wawy i od kwietnia chciałabym ruszyc z budową, a tu trzeba czekac tyle na pozwolenie. Złozyłam 8 lutego a babka powiedziała mi ze trzeba czekac 65 dni o zgrozo! Jutro jadę do Gminy- wezmę dziecko na rekę i bede "gadac" z inspektorem moze uda sie cos pchnac do przodu. Bede go nekać cotygodniowymi wizytami z małym. Moze sie zlituje. Jeszcze trzeba bedzie czekac na uprawomocnienie. Hmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam ruszam 1 lipca w końcu udało się załatwić ekip[ę. Buduje z Ytonga, całkowity koszt stany surowego to .... bagatelka 200 000 ale mam nadzieje że wykończenie będzie tańsze. psss Obawiam się ze drugie 200 tys. Piękny dom (w awatarku) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 13.02.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Niestety ale tynkowanie przy ytongu nie odpada Też miałem stawiać z ytongu ale oparty na doświadczeniu budujących znajomych z tego materiału zdecydowałem sie na solbet 420 ponieważ był dużo równiejszy i jestem zadowolony z wyboru A jak wyglada taki solbet cenowo w porównaniu to ytong i silki (z tego ostatniego ja zamierzam budować - ponoć też odchodzi tynkowanie i to mnie kusi, ale jak w praktyce nie wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 14.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Solbet jest tańszy i równiejszy a nie ma materiału przy którym odchodzi tynkowanie co najwyżej jet to tynk cienkowarstwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.02.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Niestety ale tynkowanie przy ytongu nie odpada ponoć też odchodzi tynkowanie i to mnie kusi, ale jak w praktyce nie wiem) Chyba nie ma takiego materiału. Oczywiście mozna mieszkać w nieotynkowanym domu - ale to juz inna kwestia Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Solbet jest tańszy i równiejszy a nie ma materiału przy którym odchodzi tynkowanie co najwyżej jet to tynk cienkowarstwowy Witam Co do cen przynajmiej w Szczecinie to roznica jest bardzo minimalna .Ytong jest z klejem i mi wychodzi tylko 0,15 groszy drozej a tez spodziewalam sie wiekszej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 16.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 To kiedy ta wiosnaja już nóżkami przedeptuję ( w błotku)coby szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 U mnie wiosna w pełni, kwiatki już wychodzą i ciagle mamy słońce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocurek 16.02.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 witajcie jestesmy na poczatku drogi, formalnosci powooooli posuwamy do przodu, a ja juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze nasz domek Ba, kiedy zobacze... kiedy zacznie sie budowa a skoncza papierki. Co prawda mam za soba jedna budowe domu i mowilam, ze "nigdy wiecej", tylko ze pamiec mam dobra, ale krotka;) Pozdrawiam caly watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 17.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Hej wszystkim!!! humus zdjęty, dołek do wc wykopany za pare dni geodeta tyczy a my stawiamy barak i przywozimy przyczepę...aaa...dziś wstępnie ogrodziliśmy działkę palikami i taśmą pozdrowionka.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 18.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam wszystkichMam pytanko, czy kupował ktoś z was np. okna dachowe na allegro?Strasznie mnie kusi cena, jest mniejsza niż w sklepach, (chodzi o fakro i wellux)ale z drugiej strony, boję się o to że to może być firma widmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 18.02.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Niestety ale tynkowanie przy ytongu nie odpada Też miałem stawiać z ytongu ale oparty na doświadczeniu budujących znajomych z tego materiału zdecydowałem sie na solbet 420 ponieważ był dużo równiejszy i jestem zadowolony z wyboru Robson68 miałam na myśli tynkowanie wewnętrzne. Wielu moich znajomych "pociągnęło" sciany tylko gładzią i wszystko gra mieszkaja w domku i nic nie pęka. ewentualnie można wewnątrz zastosować tynk gipsowy 1 cm.Zewnętrzny też 1- 1,5 cm. brak ociepleń itd. daje w sumie więcej korzyści i zaoszczędza czas. A oto rzuty dla ciekawych domku w mojego przyszłego domku. http://img219.imageshack.us/img219/3695/111bon9.jpg http://img219.imageshack.us/img219/6135/111b1wv8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 18.02.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 hej,chwile mnie nie bylo, ale nie proznowalem i dlatego hurtowo dziele sie informacjami na temat moich ostatnich budowlanych przygod 1. kupilem projektbez zmian http://www.gmistudio.pl/projekt_mak.html, z glownych zmian to: projekt w odbiciu lustrzanym, likwidacja wszystkich łuków m.in. nad garażem, nad wejściem do domu i tarasem, zmiana stropu drewnianego na gęsto-żebrowy, usunięcie stropu w części dziennej budynku – salon, jadalnia i kuchnia (nad tym pracujemy a arch. wnetrz i jeszcze nie wiemy co wyjdzie), ściany w części dziennej (jadalnia, kuchnia, pokoj) do całkowitego usunięcia, łącznie ze ścianą , na której oparty jest kominek+ pewnie milion zmian dodatkowych zaproponowanych przez arch. wnetrz 2. podpisalem umowe z ekipa budowlana (nawiazujac do wczesniejszego watku ... nie chcieli zaliczki)za stan surowy otwarty poczynajac od recznie kopanych fundamentow na wiezbie konczac wezma 26 000 zlumowe juz podpisalem ... wchodza 2 maja 3. podpisalismy rowniez umowe z arch. wnetrzzakres prac- elewacje, okna ... caly wyglad zewn. budynku- koncepcja na wnetrze, lacznie z proba rozwalenia wszystkich biezacych scian i oceny czy da sie z tej bryly zrobic cos lepszego + meble + kominek + kolory itd ... no wszystko- i na koncu jazda po sklepach i zakup materialow + nadzor nad ekipami np. czy ukladaja plytki weglug koncepcji (juz sie boje:)) pierwsze efekty prac na zdjeciach ponizejrzecz dotyczy wprowadzenia szprosow (tylko poziome), zmiany okien i drzwi balkonowych w elewacji ogrodowej (zreszta w garazu tez zmiana)dachowke planuje brassa cisar grafitowa ... kolor elewacji braz, przy czym im ciemniejszy bedzie dach tym jasniejsza elewacja http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18c5d841fdf268c4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fae25ccc544f0fa5.html tyle na razie pzodrpawel (levior) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 19.02.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 ...witajcie! to co? kiedy zaczynacie? ja 5 marca na bank!!!pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts