mikopiko 28.02.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No hej! Tak czekamy na wiosnę!, umowę z wykonawcą mamy już podpisaną na 7 kwietnia ! TYLKO (wiem,że w wielu miejscach to powtarzam do znudzenia) NIE MAMY JESZCZE PUSTAKÓW ! A wy z czego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Sorki! Już wiem ! Ytong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 My budujemy z maxa 29-jeśli mnie też pytałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.02.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ...my budujemy z BK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Wiola to masz farta, że udało ci się już kupić tego pieruńskiego maxa!!! i to za taką cenę!!!@ wiesz ile teraz kosztuje??? A dlaczego max? Ula a dlaczego BK? Pytam się bo mamy dylemat, na razie to nic nie mamy ,więc co będzie to chyba weźmiemy .Zastanawiamy sie jeszcze nad u 220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Nie mam pojęcia po ile teraz max chodzi, bo bałam się że jesli staniał to bede sobie w brodę pluć... czemu z maxa? pojecia nie mam, chyba dlatego, ze moi rodzice mają z ceramiki; mój mąż rozmawiał też wsród tych co budowali już swoje domy, i słyszał opinie, ze gdyby mieli budować drugi raz to wybraliby maxa. No i nasz majster też od razu poradził nam maxa. Tak wiec w naszym przypadku 3:0 dla maxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.02.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ....nasz majster poradził nam BK i dlatego...komuś trzeba zaufać w tej szarpaninie no nie? u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 dokładnie, kogos trzeba słuchać... ja to kompletny laik jestem, tak łatwo nabić mnie w butelkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 28.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ...my też chyba BK ...czy to dobry wybór ,trudno powiedzieć przy tak wielu opiniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.03.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 my też ulegliśmy wykonawcy i weszliśmy w BK. Dodatkowym atutem było to, że ma być na klej a nie na zaprawę. Znajomy zasugerował swojej ekipie klej do BK to od razu zażądali dopłaty za "nową technolgię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 01.03.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dziś jestem przerażona : elektryk chce 300 zł za podłączenie kabla do skrzynki !!!! mamy mieć prąd tymczasowy, ale to kasy kosztuje... Teraz mam SZOK! też tyle płacicie? Enea 360 zł, kabek 550 zł, skrzynka..pożyczona i ten elektryk 300 zł....a ile stawka za prąd budowlany?Naprawdę jestem zdziwiona dziś, ale ogólnie pogoda ładna...słoneczko...u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.03.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 My zostaliśmy poinformowani przez architekta o przybliżonych kosztach podłączenia prądu budowlanego i radził ew. kupić agregat albo ciągnąć od sąsiadów a o prąd starać się już ten właściwy...Podobno taryfa budowlana też nietania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 01.03.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 My chyba będziemy z maxa ale zobaczymy jak to będzie. my też ulegliśmy wykonawcy i weszliśmy w BK. Dodatkowym atutem było to, że ma być na klej a nie na zaprawę. Znajomy zasugerował swojej ekipie klej do BK to od razu zażądali dopłaty za "nową technolgię". Mój mąż też chciał klej bo domek wtedy tak ładnie, równo, czysto wygląda i nie ma tak wielkich przerw między łączeniami tak jak przy zaprawie Teraz mam SZOK! też tyle płacicie? Enea 360 zł, kabek 550 zł, skrzynka..pożyczona i ten elektryk 300 zł....a ile stawka za prąd budowlany? My podłączamy się do sąsiada. Jak dowiem się jaka jest stawka to napiszę . Chyba,że ktoś mnie ubiegnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 01.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ....a ile stawka za prąd budowlany?Naprawdę jestem zdziwiona dziś, ale ogólnie pogoda ładna...słoneczko...u. A jaką masz taryfe w umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 01.03.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ...my też możemy od sąsiada, ale on już mieszka ma 3 dzieci i boję się że coś pierdyknie w trakcie budowy i się facet rozmyśli,a wtedy my będziemy uziemieni...dlatego myślimy o prądzie budowlanym....a to oznacza niezależność...co do prądu od sąsiada co musielibyśmy zrobić tzn w jaki sposób się do niego podłączyc ? jak to u Was wygląda? umowę mam na 16kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ula, z tego co wiem, to podłączyć mozna u sąsiada licznik i ile ciągniesz tyle płacisz...Czemu ma cokolwiek pierdyknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 01.03.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Jeżeli chodzi o nas to facet też już mieszka w domku obok (widać w moim dzienniku na zdjęciach) i mamy zamiar (tak przynajmniej było przy fundamentach) podłączyć się do jego garażu. Nie mamy podlicznika liczymy na oko ,ale po mojemu trochę więcej (- za fund- 100zł a tam w większości działała betoniara) - no i dobrze ! za fatygę ! a jakbyśmy zakładali sami prąd (jakby była taka możliwość) to by nas to więcej kosztowało! Nie jest to tak zupełnie na oko bo facet patrzy ile na miesiąc wydawał a potem odejmuje to od nadmiaru (ale nakręciłam) A sąsiad jest ok!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 01.03.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 mój sąsiad też jest ok, ale ja nie umiem podłączyć się do jego skrzynki...nie wiem jak!!!A ON TEŻ NIE NIBY i tak myślę jeśli sąsiadka włączy np pralkę a ja betoniarkę to nie wyskoczą korki? Boże!!! to dla mnie czarna magia I OD RANA W DOMU KŁÓTNIA! PS CAŁOŚĆ RACHUNKU ZA PRĄD JA PŁACIŁABYM TO CHYBA SĄSIAD MÓGŁ BY SIĘ ZAANGAŻOWAĆ CZY NIE? sorki za trzcionkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 01.03.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 czy to podłączenie do skrzynki sąsiada musi zrobić elektryk i czy to jest skomplikowana sprawa i na czym to polega....???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 01.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts