Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj ja bym bardzo chciała na budowie być... a tymczasem dziś się z łóżka zwlekłam po tygodniu chorowania. Cały tydzień stracony - miałam załatwiać kredyt i niestety, wszystko się musiało nieco przesunąć w czasie... Mam nadzieję, że już więcej takich przestojów nie będzie, jakoś w miarę sprawnie z tym kredytem pójdzie i będę mogła w końcu rozpocząć budowę :)

To do ciebie były te współczucia i do wiolasz

ula@

Dziś jestem przerażona : elektryk chce 300 zł za podłączenie kabla do skrzynki !!!! mamy mieć prąd tymczasowy, ale to kasy kosztuje... Teraz mam SZOK! też tyle płacicie? Enea 360 zł, kabek 550 zł, skrzynka..pożyczona i ten elektryk 300 zł....a ile stawka za prąd budowlany?Naprawdę jestem zdziwiona dziś, ale ogólnie pogoda ładna...słoneczko...u.

Witaj!...w moim przypadku jest tak,że płacę za skrzynkę ,elektryka i ENEA zakłada mi licznik i to także są zbliżone koszty do twoich :cry: ...jeszcze pewnie dużo będzie takich niespodzianek :roll: ...pozdrawiam! ...ta budowa zaczyne mnie przerażać:o ... hej :D

A kto był tak przerażony? :wink:

MaEmi, to nie przez architekta, bo on czeka na naszą decyzję w sprawie dzierżawy. Jeśli nam się uda to bedziemy rolnikami i nie bedziemy musieli odralniać działki. Jeśli sie nie uda, Pan idzie z wszystkimi papierami do starostwa sam. Jakoś nie umiem mu nie wierzyć bo w porządku facet jest, doradza, pomaga, wypytuje i dzwoni.

Jak bedziemy rolnikami, to mniej płacimy potem podatku rocznego :wink:

Za współczucie dziekuję...jakoś bedzie. Nie jest źle. Jeszcze nikt mnie nie wykołował (albo nic nie wiem o tym), nie oszukał i nadal jesteśmy zdrowi... :D

ludziska ale wam zazdroszcze, że ruszacie. My na razie uciekamy przed podwyzkami, tzn pozwolenia nie ma - projekt sie jeszcze robi ale zaliczka na dach juz dana - jesienią cena juz nam nie podskoczy no i w ostatniej chwili przed kwietniową podwyżką Ytonga jeszcze uciekliśmy - materiał w całości zamówiony, zapłacony będzie czekał na nas w składzie :). NO i kasa się kończy - reszta kredyt tylko żeby przed lipcem zdążyć bo ekipa umówiona ac h :roll:

ludziska ale wam zazdroszcze, że ruszacie. My na razie uciekamy przed podwyzkami, tzn pozwolenia nie ma - projekt sie jeszcze robi ale zaliczka na dach juz dana - jesienią cena juz nam nie podskoczy no i w ostatniej chwili przed kwietniową podwyżką Ytonga jeszcze uciekliśmy - materiał w całości zamówiony, zapłacony będzie czekał na nas w składzie :). NO i kasa się kończy - reszta kredyt tylko żeby przed lipcem zdążyć bo ekipa umówiona ac h :roll:

RUSZYSZ I TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: