ms. 09.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Co do wydatków - uważam, że trzeba wszystko notować. Nie będę się łudzić, że wszystko zapamiętam. Najgorsze są te małe wydatki, tu stówka, tam trzy (wszystko z rączki do rączki) a tysiąc wyparował. Tak samo z dokumentacją fotograficzną wszelkiej instalacji. Po zalaniu betonem lub zrobieniu wylewek - kaplica. Bez fotek nie dojdziesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 09.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 A jak tam u was wygląda sprawa z cegłą. W Lublinie katastrofa, jestem przerażona, że będę musiałą wstrzyma budowę, planuje rozpocząć budowę w czerwcu. Potrzebuję 17tys. cegły czerwonej na kominy i podpiwniczeniai nigdzie nie ma. Może Wy macie jakieś namiary, w gruncie rzeczy może przecież ona dojechac nwet z dalszej miejscowości, po ile kupowaliście taka cegłę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 ...ludziska, przyjechała ekipa w czapeczkach z daszkiem fajni...dziś rano tj 6,30 dzwonili do męża z pytaniem, gdzie jest papier toaletowy ale bez żartów...pogoda piękna i liczę, że dziś się posuniemy do przodu z robotą... ps. prowadzicie zeszyt wydatków? my tak z działką wydalismy juz full kasy a gdzie jeszcze....wszyscy tylko chcą kasiorę Witam! To JA TWOJA MAMA!!!! i co tam dalej????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 10.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 ..co dalej, to rozpisałam się tu rano i mnie wyrzuciło a jest tak: ekipa z opowiadań męża naprawdę rzetelna...już jest chudziak...w poniedziałek cd.... jutro zapraszamy ich na obiad, co by z tej przyczepy wyszli ... generalnie bardzo o nich dbamy(serio)....ufam im ponieważ komuś trzeba i mocno wierzę, że mnie nie zawiodą.....mąż chodzi podekscytowany...tylko ja nic nie zobaczę jeszcze przez kilka dni....grypa wygrała ...MAMO, DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ul@, dobrze, ze idzie dobrze...Trzymam kciuki, żeby ekipa się nie zepsuła i nie rozleniwiła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.03.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ..co dalej, to rozpisałam się tu rano i mnie wyrzuciło a jest tak: ekipa z opowiadań męża naprawdę rzetelna...już jest chudziak...w poniedziałek cd.... jutro zapraszamy ich na obiad, co by z tej przyczepy wyszli ... generalnie bardzo o nich dbamy(serio)....ufam im ponieważ komuś trzeba i mocno wierzę, że mnie nie zawiodą.....mąż chodzi podekscytowany...tylko ja nic nie zobaczę jeszcze przez kilka dni....grypa wygrała ...MAMO, DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE pozdr.u. Ja ci dam mamę! A skąd ty zdajesz relację ze swojej budowy , z mojego brzucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ul@, dobrze, ze idzie dobrze...Trzymam kciuki, żeby ekipa się nie zepsuła i nie rozleniwiła.. A co u ciebie ? Już coś wiadomo co z pozwoleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Podobno papiery złożone, podpisywałam u geodety wniosek o wyłączenie z prod. rolnej kawałek działki, to znaczy że już leci powoli. No i rozmawiałam z moim wykonawcą i pamietał, ze ja na kwiecień /maj, czyli jeszcze go mam nie uciekł do Irlandii...ale podobno pracownicy uciekają nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.03.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 A do nas dzisiaj majster ma zadzwonić. Mieliśmy zaczynać po świętach ale jakiś facet , który miał być przed nami chyba zrezygnował (albo czegoś nie miał). Dzisiaj się dowiemy, to może wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 11.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Właśnie przedwczoraj zdjeli mi humus, co zbiegło się akurat z otrzymaniem pozwolenia na budowę. Wczoraj geodeta wyznaczył mi dom i neidługo ruszamy Pytanie do WAs jakie aktualne sa ceny za wyznaczenie i inwentaryzacje bo wydaje mi się że strasznie mnie skaleczył (500 zł) za wyznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.03.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Właśnie przedwczoraj zdjeli mi humus, co zbiegło się akurat z otrzymaniem pozwolenia na budowę. Wczoraj geodeta wyznaczył mi dom i neidługo ruszamy Pytanie do WAs jakie aktualne sa ceny za wyznaczenie i inwentaryzacje bo wydaje mi się że strasznie mnie skaleczył (500 zł) za wyznaczenie. My zapłaciliśmy100 zł za pkt (400 za 4 podstawowe pkt) + 50 zł za każdy następny . Mamy dom w kszt lit. L więc jest 6 pkt =500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 11.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 mam wylane ławy co za radość http://img104.imageshack.us/img104/3092/0001539lq6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 11.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 No to gratuluję "sąsiedzie" P.S. Jeszcze miesiąc i ja też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 11.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam 12marek nie odzywasz się myślałem, że budujesz własnoręcznie tę drogę do siebie. Jak tam walka z urzędnikami ?? Jakies efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 11.03.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 napiszę maila wieczoremPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 mam wylane ławy co za radość http://img104.imageshack.us/img104/3092/0001539lq6.jpg Prawda? też tak miałam!! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mamy dom w kszt lit. L więc jest 6 pkt =500zł O, raju! Mam dom w kształcie litery H z jednym ryzalitem. Liczę, liczę i za każdym razem wychodzi 16 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 12.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 12.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wreszczie usłyszałam w urzędzie że mam pod koniec tego tygodnia dowiedzieć się o pozwolenie ! mam nadzieje ze je odbiore:)Macie może wzór umowy na budowe domu, potrzebuje pilnie, przejrzałam forum ale jakos nie moge znalesc takiej w miarę konkretnej.Będe wdzięczna.PozdrawiamAha zamówiłąm okna, cegłę kupiłam ledwo..cały tydzień za nią biegalismy bo wszędzie jakies kosmiczne terminy za m-c dwa, żelastwo tez juz mamy nawet blachę na dach oglądałam i już mam swój typ grafitowy mat , bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts