Szelma29 04.08.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Pytanie jak w tytule? Czy jezeli wstawi sie okna ze sproszami, to one narzucaja aranzacje wnetrza i trzeba w sposób tradycyjny urzadzac czy mozna miec szprosy w oknach (ale nie takie złote tylko grubsze drewniane) i wnetrza urzadzic super nowoczesnie? Poradzcie co sadzicie na ten temat.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 05.08.2006 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Też mnie ten problem nurtuje, bo wydaje mi sie że po części jednak szprosy narzucają styl tradycyjny, a właśnie w moich oknach szprosy są. Nie wyobrazam sobie jednak urzadzac domu tradycyjnie vel rustykalnie, więc będę już musiała żyć z tym moim wcześniejszym wyborem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.08.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 my mamy szerokie drewniane szprosy, do tego meble kompletnie nie nowoczesne, a nawet - powiedziałabym - bardzo stare W takim wnętrzu czuje się jakoś bezpieczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 05.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 szprosy w kolorze okien, widze tylko we wnętrzach klasycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toyo69 05.08.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Zajrzyjcie do galerii http://www.avante.pl. Są tam ciekawe rozwiązania szprosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Moi znajomi mieszkaja w odrestaurowanym domu z piaskowca z murem pruskim. Okna maja ze szprosami, bo tak wymagal konserwator, ale wnetrze maja zupelnie nowoczesne.. nie tylko meble ale cale wnetrze jest utrzymane w tym stylu. Dla mnie osobiscie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 05.08.2006 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 A u mnie są szprosy (co prawda - wąskie i w kolorze okien) tzn białe i jest dość nowocześnie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=69089&postdays=0&postorder=asc&start=46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 06.08.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Do szprosów drewnianych, konstrukcyjnych tj. nie wewnatrz okna dałabym nowoczesne drewniane meble dobrane kolorystycznie do szprosów. Fajne kanapy, może skórzane ? Taki włoski styl . Elegancko i naturalne materiały. Większy problem widziałabym w urządzeniu pokoi dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 11.06.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Temat stary ale chciałabym podbić... Widzę , że szprosy w oknach wracają do łask i to nawet przy nowoczesnych wnętrzach.Czy uważacie, że białe okna PVC ze szprosami w kolorze mogą współgrać z nowoczesnym wnętrzem?Czy może ktoś wkleić fotki z takimi wnętrzami ? Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2017 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Widuję w necie takie wnętrza, ale szprosy są wynikiem adaptacji starego budynku (konserwator zabytków zakazuje zmiany podziału okna) a nie budową nowego domu z takimi oknami.Jeśli ktoś lubi nowoczesność, to po co wybiera dom o tradycyjnej bryle?Ale ze szprosami dobrze może wyglądać styl "modern rustic". Poza tym styl skandynawski. http://www.contemporist.com/wp-content/uploads/2015/08/tuscany-villa_180815_01.jpghttp://www.idesignarch.com/wp-content/uploads/Modern-Milan-Apartment_6.jpghttp://hbu.h-cdn.co/assets/cm/15/04/980x752/54c17760807de_-_02-hbx-dark-wire-brushed-cabinets-0115-de.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 12.06.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 No właśnie mam dom w klasycznej bryle. Prostokąt z 2 spadowym dachem. Czy to narzuca mi jakie okna , dach czy drzwi powinnam mieć? Podobają mi się szprosy w białych oknach ale zastanawiam się jak urządzić wnętrze aby wszystko ze sobą współgrało. Styl skandynawski do mnie jak najbardziej przemawia Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2017 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 prostokąt z dwuspadowym dachem i szprosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 12.06.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Jeszcze jedno pytanie. Czy jest coś takiego jak szprosy nakładane na okna pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 12.06.2017 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) prostokąt z dwuspadowym dachem i szprosy? Tak . Dom w bryle prostokąta z 2 spadowym grafitowym dachem Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Figusiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 uważasz, że to będzie dobrze wyglądac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 12.06.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Przeglądam własnie rózne blogi i widzę, że przy takich prostych bryłach szprosy też wyglądają ciekawie. Najważniejszy dla mnie jest efekt wewnątrz. Chcę mieć przytulny domek w klasycznym lub skandynawskim stylu- ten do mnie bardziej przemawia a nie nowoczesny beton panoramiczne okna i wysoki połysk (aczkolwiek tego akurat nie wykluczam ) Myślę, że mogę żałować jak tych szprosów nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 to po co pytasz o nowoczesne wnętrza jak chcesz robić klasycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts