Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czego_Robić_Nie_Należy

zielonooka

Recommended Posts

Korzystam z tego forum od 3 lat, szukajac podpowiedzi do problemow budowlanych.

Wyslalem, pod innym nickiem, w sumie jakies 10 postow i nie mam nic wspolnego z zalozycielka tego watku. Tak przynajmniej mi sie wydaje, bo anonimowosc internetu moze spowodowac, ze sie znamy w zyciu codziennym. Nie sadze jednak, geografia na to wplywa.

Oczy mam zielone w dowodzie i uzylem tego jako podstawy do nicka w tej wypowiedzi. Zadnych praw autorskich w ten sposob nie naruszam.

Moj komentarz napisalem jak najbardziej zgodnie z tematem tego watku.

Wytlumaczylem w nim powody, ktore mnie sklonily do jego napisania.

Ale, skoro nie bylo to zbyt jasne, bo widze brak zrozumienia intencji, wyjasnie jeszcze raz:

Wg mnie jest to forum budowlane i spodziewam sie zastac tutaj informacje w tym temacie lub merytoryczne komentarze do szeroko rozumianych watkow budowlanych.

Od jakiegos czasu niestety widze komentarze typu 'fajnie, nie wiem nic na ten temat, ale za to nicka masz super'. Tresci te generuja w wiekszosci te same osoby.

W efekcie, poziom fachowosci i czytelnosc tresci tego forum wg mnie spada i coraz trudniej z powodzi slowotoku wylonic interesujace mnie informacje.

Zdaje sobie sprawe, ze sa to moje subiektywne odczucia, kazdy szuka tego, czego potrzebuje. Ale, w tematach mnie interesujacych, jest tak coraz czesciej.

Tematow w dziale psychologicznym moj komentarz nie dotyczy. Ten dzial jest generalnie workiem na wszystko, maglem z zalozenia. Mozna sie tu realizowac i uzewnetrzniac, mozna rowniez te same sprawy zalatwiac w gronie wlasnej rodziny/przyjaciol. Jak komu wygodnie, jak kto potrafi lub jak kto moze.

Zielonooki

nie podoba sie to skasuj swoje konto i kropka

a swoja droga to ciekawe czy w rzeczywistym swiecie tez jesteś taki miły, bo teraz to pajaca z siebie robisz

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Na szczescie nie musze miec dystansu

Nie ma takiego obowiazku

I jestem zmeczona ta "nagonka" na moja osobe - i nie widze powodu zeby zamiast przyjemnosci kozystania z forum czytac bzdury pod swoim adresem albo takie privy jak ten (poznajesz czy sie nie przyznasz do autorstwa?)

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8df5e94073447147

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=aaaa4d6958b0dfe8

tylko dlatego ze jednemu pajacowi (w trzech odsłonach :lol: ) ktory pojawil sie na forum i sie szarogesi przeszkadza moja obecnosc

Gratuluje kultury osobistej i zachowan (z domu wyniesione czy nabyte?) :o

Do takich rzeczy nie bede miala "dystansu" ktory mi zalecasz :evil:

Na razie "Psychologa" mam dość (na szczescie sa inne dzialy na forum) :wink: - mozesz sobie pogratulowac "skutecznosci"

:( baw sie sam - nie bede ci przeszkadzac

czesc :)

Zielonooka gratuluje Ci wszystkich forów, które założyłaś na psychologu. Nie tylko sa zabawne ale tez mają sens.

Po to powstał taki podtytuł, żeby ludzie pisali na rożne tematy i to się sprawdza.

Wszystko co wiąże się z budową ma swoje odniesienia w życiu bo z budową wiąże się rodzina, pieniadze i różne wpadki.

To że ktoś tego nie rozumie jest jego problemem. Poza tym na muratorze jest mnóstwo czystko fachowych tematów i prawie żaden post typowo z budowlanki nie zostaje bez odpowiedzi więc nie wiem o co tak naprawdę chodzi np zielonookiemu - chyba czegoś mu brakuje np poczucia humoru...

A Ty się dziewczyno nie przejmuj i uprawiaj swoje zabawne teskty dalej bo podnoszą na duchu.

A nie należy:

Wkładać do ust żarówki szczególnie szerszą stroną...

chodzić w szpilkach po budowie szczególnie po błocie albo schnącym betonie.

Wypowiadać opinie o różnych technologiach budowlanych jako jedynie słuszne np. tylko dom z ociepleniem jest coś wart albo tylko działka w odległości do 20 km od miasta jest ok albo inne.

Każdy buduje inny dom i każdemu co innego się sprawdziło i należy to zaakceptowac i pilnować swojego nosa.

Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam - ja tez zielonooka:)

Asia

• 11 months później...

Z włąsnych przemyśleń:

W czasie budowy nie należy pomagać wujkowi przy betoniarce. Możnawłożyć niechcący łopatę do kręcącej się betoniarki i ta moze wlnąć waszego wujka w głowę.

Wujek na pewno sie przewróci, chwilę poleży i poprzeklina, a potem będzie miał wielką śliwę na czole.

Wujak straci do was zaufanie.

Poturlałem się ze śmiechu :lol:

Nie należy ufać TPSA, że linia jest skonfigurowana pod Neostradę kiedy nie usłyszało się tego od montera i nie należy przenosić bura do nowego domu wierząc, że internet działa.

Nie należy korzystać z usług infolinii 0801102102 bo to strata czasu kiedy problem leży na linii nie w kompie.

Należy wszelkimi sposobami dotrzeć do numeru telefonu montera i z normalnym człowiekiem po ludzku załatwić sprawę. Przeważnie nie są to pracownicy TPSA a firm podwykonawczych np. Eltel, itp.

• 4 weeks później...

a taki świetny wątek mógł być. Kilka lat temu gdzieś na gazecie był podobny wątek, "ogólno-życiowy", można było się zapłakać ze śmiechu.

Nasze:

budowlane:

absolutnie nie należy troszczyć się o naglą cięzką chorobę kręgosłupa szefa ekipy od zakladania więźby. W szczególności nie należy brać tygodniowego urlopu i wkręcać się na dodatkowego pracownika tejże ekipy w celu odciążenia schorowanego szefa ekipy. Nie zastosowawszy się do powyższego, nie należy dziwić się, że szef ekipy w efekcie podnosi stawkę o 500 zł w stosunku do ustalonej przed wykonaniem pracy.

rodzinne:

chcąc być dobrym ojcem nie należy wyjeżdżać na imprezę firmową nie upewniwszy się wcześniej, czy przypadkiem nie mamy przy sobie obydwu kompletów kluczyków do samochodu, w którym to zamknięty jest tornister syna.

hobbystyczne:

chcąc przekonać żonę o konieczności upgrade'u posiadanego sprzętu, nie należy na noc zostawiać na tarasie laptopa oraz lustrzanki cyfrowej z lampą na statywie, szczególnie jeśli teren nie jest ogrodzony.

Zielonuś, a może tak:

Nie należy zakładać nowych wątków. :roll: :lol:

Ta kwestia byla przerabiana na pierwszej stronie tego watku :):):)

Ja troszke zaluje , bo to naparwde mogl byc fajny i zabawny watek budowlany w kontekscie Czego Robic Nie Należy.

No ae juz tak jest ze czasem "produkt wypuszczony na rynek" :wink: :lol: pomimo tego ze sie teoretycznie powinien swietnie sprzedawac - ponosi klape :)

Dobrze ze chociaz "gafom" sie udalo :):):)

Bardziej ogrodowe niż budowlane, ale co mi tam.

Nie należy wyrywać starego żywopłotu ciągnikiem a już na pewno nie należy pomagać sobie w napinaniu łańcucha podnośnikiem. Może się bowiem zdarzyć, że zamiast wyrwać krzaczek zaparkujemy ciągnik w pozycji rakiety gotowej do startu (mój tata). Jeśli zaś już do tego dojdzie nie należy stawiać ciągnika na koła pociągając linką za jego przód gdyż przednia oś na pewno będzie do wymiany.

O, jeszcze mi się przypomniało:

Absolutnie nie należy być przemądrzałym teściem mówiącym do wiotkiej i powabnej synowej w sposób nieelegancki: "przestań łazić po fundamentach, bo jeszcze spadniesz i rozwalisz!". Szczególnie nie należy tego mówić gdy jest się człowiekiem masywnym i niosącym kanoldy. Lądowanie na Bobie Budowniczym będzie bowiem bolesne dla obydwu stron.

kanoldy - te cegły do budowy fundamentów, to chyba regionalizm, ale nie znam innej nazwy.

Ja mam dobre i świeże :D

Nie należy popychać palcami noży kosiarki, które nagle zatrzymały się w trakcie koszenia.

Dobrze, ze znajoma miała długie tipsy, które jej ścięło na wióry, plus 2 opuszki palców :roll:

W sumie to nic się takiego nie stało, więc pośmiać się mogę, a co

:lol: :lol: :lol:

Nie nalezy rowniez popychac nozy kosiarki czubkiem buta...