Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gliniasta droga dojazdowa - problem po deszczu

Recommended Posts

Witam,

od 4 dni leje i moja droga dojazdowa do budowy zmieniła się w prawie nieprzejezdną, śliką, gliniastą papkę :-?

Jak dobrze i nie za drogo poradzic sobie z takowym problemem ?

lepiej zerwać wierzchnią wartwą i wysypac żwir/tłuczeń

czy płytami betonowymi wyłożyć ?

ta "droga " to de facto działka z prawem do przejazdu.

z góry dziękuje za sugestie .

Witam,

od 4 dni leje i moja droga dojazdowa do budowy zmieniła się w prawie nieprzejezdną, śliką, gliniastą papkę :-?

Jak dobrze i nie za drogo poradzic sobie z takowym problemem ?

lepiej zerwać wierzchnią wartwą i wysypac żwir/tłuczeń

czy płytami betonowymi wyłożyć ?

ta "droga " to de facto działka z prawem do przejazdu.

z góry dziękuje za sugestie .

jak masz kase to plyty betonowe...a jak chcesz tanio to gruzem betonowym wysypac i tez bedzie extra.

U mnie wysypano na taką droge gruz (cegły, dachówki, betonowe kawałki, kamienie). Przez pewien czas mogły jeździć tylko duże samochody. Ubiły to wszystko, zrobiło sie trochę kolein, które zostały wyrównane żwirem. Droga jeszce wymaga nasypania czegoś na zewnątrz, żeby była dobra dla samochodów osobowych ale przynajmniej jest twardo i nie ma problemu z dostawami.

My nasypaliśmy szlaki prosto na to błoto- 4 wywrotki na 100 m drogi. Droga jest podniesiona i na razie jest ok. Wkoło na osiedlu glina po kolana, a u nas suchutko. Tylko martwi nas budowa sąsiada i ciężkie auta, które materiał przywożą.......mam nadzieję, że nie zniszczą drogi :-?

moze głupie pytanie ..ale jak pozyskać szlake ..z koksownią jakąś trzeba rozmawiać czy jak ?

Jeśli chodzi o sprzedaż szlaki, to trzeba znaleźć kogoś, kto tym handluje w danym rejonie. Widziałam kiedyś nawet ogłoszenie w gazecie. Mogę podać namiar na swojego dostawcę, ale on działa na ograniczonym terenie, daleko nie pojedzie (okolice Piotrkowa Tryb-Radomska).

Wydaje mi się, że jest to legalne, dwie uliczki dalej na usilne petycje do Urzędu Gminy i błagania mieszkańców, wysypali drogę szlaką właśnie, z braku środków na inne rozwiązania. Też sypali prosto na błoto i droga (na razie drugi sezon) wygląda dobrze.