Huhrak 07.08.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam, od 4 dni leje i moja droga dojazdowa do budowy zmieniła się w prawie nieprzejezdną, śliką, gliniastą papkę Jak dobrze i nie za drogo poradzic sobie z takowym problemem ? lepiej zerwać wierzchnią wartwą i wysypac żwir/tłuczeń czy płytami betonowymi wyłożyć ? ta "droga " to de facto działka z prawem do przejazdu. z góry dziękuje za sugestie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 07.08.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam, od 4 dni leje i moja droga dojazdowa do budowy zmieniła się w prawie nieprzejezdną, śliką, gliniastą papkę Jak dobrze i nie za drogo poradzic sobie z takowym problemem ? lepiej zerwać wierzchnią wartwą i wysypac żwir/tłuczeń czy płytami betonowymi wyłożyć ? ta "droga " to de facto działka z prawem do przejazdu. z góry dziękuje za sugestie . jak masz kase to plyty betonowe...a jak chcesz tanio to gruzem betonowym wysypac i tez bedzie extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 07.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja mialem podobna droge i kilkanascie lat temu ojciec wylozyl ja cegla z rozbiurki do teraz droga ma sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 08.08.2006 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 dzieki za podpowiedzi , ale czy trzeba wcześniej "wykorytować" trochę tą polną czy można na nią sypać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 08.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Najlepiej zebrac z wierzchu to bloto i dopiero wylorzyc gruzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 08.08.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Najlepiej zebrac z wierzchu to bloto i dopiero wylorzyc gruzem. ok , dzięki raz jeszcze .. jak skonczy padac to załatwiam jakąs fadrome , wywrotkę i niech ostro pracuja, bo inaczej lipa nie dojade do domku jesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 08.08.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Acha sorki za błedy ortograficzne wyłożyc oczywiscie piszemy przez "ż" mam nadzieje że zostanie mi to wybaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.08.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 No nie wiem Jak nasypiesz na nie10cm gruzu to przy ciężkich autach wymiesza się to wszystko jak masło. Trzeba zrobic warstwę gruzu z 40cm a to samo z siebie warunkuje wybranie gliny (chyba że chcesz o tyle podnieść drogę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Acha sorki za błedy ortograficzne wyłożyc oczywiscie piszemy przez "ż" mam nadzieje że zostanie mi to wybaczone. i ó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 08.08.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 No i "ó" oj wstydu to ja sie dzis najem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 byle pomysły dobre, reszta niewarzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 08.08.2006 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 byle pomysły dobre, reszta niewarzna dokładnie tak , przy budowaniu nie zawsze ortografia gra kluczowa role a za oknem dalej pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 warzne, ze są henci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.08.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 U mnie wysypano na taką droge gruz (cegły, dachówki, betonowe kawałki, kamienie). Przez pewien czas mogły jeździć tylko duże samochody. Ubiły to wszystko, zrobiło sie trochę kolein, które zostały wyrównane żwirem. Droga jeszce wymaga nasypania czegoś na zewnątrz, żeby była dobra dla samochodów osobowych ale przynajmniej jest twardo i nie ma problemu z dostawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.08.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 warzne, ze są henci Polska język - trudna język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.08.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 My nasypaliśmy szlaki prosto na to błoto- 4 wywrotki na 100 m drogi. Droga jest podniesiona i na razie jest ok. Wkoło na osiedlu glina po kolana, a u nas suchutko. Tylko martwi nas budowa sąsiada i ciężkie auta, które materiał przywożą.......mam nadzieję, że nie zniszczą drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 08.08.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Żeby nie robić bałaganu trudnego do usunięcia w przyszłości, wjazd wyłożyłem trelinkami i krawężnikami pozyskanymi podczas remontu lokalnej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 09.08.2006 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 My nasypaliśmy szlaki prosto na to błoto- 4 wywrotki na 100 m drogi. Droga jest podniesiona i na razie jest ok. Wkoło na osiedlu glina po kolana, a u nas suchutko. Tylko martwi nas budowa sąsiada i ciężkie auta, które materiał przywożą.......mam nadzieję, że nie zniszczą drogi moze głupie pytanie ..ale jak pozyskać szlake ..z koksownią jakąś trzeba rozmawiać czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.08.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 a szlake to w ogole mozna sypac na droge? tzn zgod nie z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o sprzedaż szlaki, to trzeba znaleźć kogoś, kto tym handluje w danym rejonie. Widziałam kiedyś nawet ogłoszenie w gazecie. Mogę podać namiar na swojego dostawcę, ale on działa na ograniczonym terenie, daleko nie pojedzie (okolice Piotrkowa Tryb-Radomska). Wydaje mi się, że jest to legalne, dwie uliczki dalej na usilne petycje do Urzędu Gminy i błagania mieszkańców, wysypali drogę szlaką właśnie, z braku środków na inne rozwiązania. Też sypali prosto na błoto i droga (na razie drugi sezon) wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts