rrmi 27.09.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 No ten o! http://images12.fotosik.pl/110/c5632f3e756ef592.jpg Bardzo ladnie. My kupilismy do Synkowej sypialni bardzo podobny[chyba] kolor . Ja tak jakby daltonistka zalatuje Badz odwazna z kolorami , bo bedziesz zalowala pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 27.09.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 hmm....elewacje do wyboru do koloru. Będziemy podglądać.... i odgapiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 27.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Eee tam - szary rulez!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.09.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Eee tam - szary rulez!!! no to może jak się spotkamy to mnie do rozumu przemówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 27.09.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nie będzie za dużo i za smutno? ale jestem zdania, że jesli wszystko szare to w dwóch odcieniach garaz ciemniejszy od domku Ja zrobiłabym garaż ciemno-szary, a dom biały albo jaśniutki szary Ewentualnie pomiędzy oknami ciemniejsza szarość, tak jak tu: http://www.dabrowka.com.pl/galeria_osiedle/032.jpg Z drewnem nie bedzie smutno, a do tego prawie-biały tynk i bryła domu bedzie wyglądała optycznie lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.09.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nie będzie za dużo i za smutno? ale jestem zdania, że jesli wszystko szare to w dwóch odcieniach garaz ciemniejszy od domku Ja zrobiłabym garaż ciemno-szary, a dom biały albo jaśniutki szary Ewentualnie pomiędzy oknami ciemniejsza szarość, tak jak tu: http://www.dabrowka.com.pl/galeria_osiedle/032.jpg Z drewnem nie bedzie smutno, a do tego prawie-biały tynk i bryła domu bedzie wyglądała optycznie lekko. tak wlasnie variuss caly czas wczesniej kombinowalam, ale jak popatrze jaki cudny dym leci z komina mojego sąsiada to nie wiem jak dlugo tą bielą bym się nacieszyła garaz jest blizej sąsiada i tu nie ulega wątpliwości że bedzie ciemniejszy od elewacji domu, teraz jeszcze sie nad jedny zastanawiam: czy to dobrze jesli popiel z elewacji zleje sie z popielą okien?, czy nie powinien byc widoczny kontrast? Chyba dzis pobawię się w edytorze i posamruję moję zdjecia Wiesz variuss ten ciemniejszy akcent wyglądałby swietnie pomiedzy kuchennymi oknami, optycznie swietnie by sie to prezentowalo bedziem myslec oj bedziem Jeszcze jedno na tym zdjeciu widac ze grafitowe czesci są cofniete względem elewacji, to juz tak fajnie na jednej plaszczyznie nie bedzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 27.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 tak wlasnie variuss caly czas wczesniej kombinowalam, ale jak popatrze jaki cudny dym leci z komina mojego sąsiada to nie wiem jak dlugo tą bielą bym się nacieszyła Mój rodzinny domek jest biały ( tynk mineralny, zwykły, najtańszy-struktura kornik) ogrzewany jest piecem na wegiel i elewacja po 5 latach wygląda jak nowa. Ja nie mam oporów przed bielą i mój wymarzony domek na pewno bedzie biały czy to dobrze jesli popiel z elewacji zleje sie z popielą okien?, czy nie powinien byc widoczny kontrast? Myślę, ze kontrast byłby lepszy. Tzn- ja lubię kontrasty na elewacjach na tym zdjeciu widac ze grafitowe czesci są cofniete względem elewacji, to juz tak fajnie na jednej plaszczyznie nie bedzie wyglądać Racja, ale na 1 plaszczyźnie tez może byc ciekawie, jeżeli np 2 sasiednie okna bedą miały 1 długi, wspólny parapet tak jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.09.2007 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Racja, ale na 1 plaszczyźnie tez może byc ciekawie, jeżeli np 2 sasiednie okna bedą miały 1 długi, wspólny parapet tak jak na zdjęciu. hmmm, tak masz racje, cholera blacharkę mam już pociętą, a byłoby to mozliwe do zrobienia ułożyłabym styropian między oknami poprostu płytszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 27.09.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 O variuss!! Boskie zdjęcia, ja właśnie planuję takie coś! Hurra! I nawet te wspólne parapety mam w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.09.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 O variuss!! Boskie zdjęcia, ja właśnie planuję takie coś! Hurra! I nawet te wspólne parapety mam w projekcie Ty wiesz..... ja patrze w ten swoj bagaz elewacji i tez to zdjecie mam muszę zrobić porzadki w kompie a małż to sie nawet uraduje, że wywale te tony fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 27.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ......nawiązując do Twojej ślicznej zielonioutkiej łazienki to przyznaj, że moje młodsze dziecię by się pięknie wkomponowało.... http://images29.fotosik.pl/89/1dc1a88a1005f865.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.09.2007 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 no właśnie jak tam mały się miewa dalej taki wszędobylski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.09.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ale cudo Śliczne dziecię. Spodnie to ma the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.09.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Hejka Malmuc Dopiero zaczęłam czytać ale już jestem zachwycona. Pierwszą rzecz jaką powiedzieliśmy naszemu architektowi było: chcemy mieć STODOŁĘ Idę czytać dalej... P.S. Ta elewacja z tym szarym i wspólnymi parapetami.... Miodzio... Muszę to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.09.2007 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Hejka Malmuc Dopiero zaczęłam czytać ale już jestem zachwycona. Pierwszą rzecz jaką powiedzieliśmy naszemu architektowi było: chcemy mieć STODOŁĘ Idę czytać dalej... P.S. Ta elewacja z tym szarym i wspólnymi parapetami.... Miodzio... Muszę to przemyśleć Witaj Efilo taki wspólny parapet będę mieć dookoła domu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.09.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 I elewacja będzie 'wklęśnięta' w tym miejscu? W moim dzienniku jest taki dom z Druskiennik. Styl odmienny od aktualnie planowanego, ale ma coś co nadal jest dla mnie bombowym pomysłem - opaskę wokół domu stworzoną z okien i przestrzeni pomiędzy nimi. My się zastanawiamy nad takimi łamaczami światła z alu na rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 28.09.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A ja się cały czas martwię o zamakanie tych wcięć i już je chciałam wywalić z projektu, ale architekt mnie przekonał (nie do końca ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.09.2007 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A ja się cały czas martwię o zamakanie tych wcięć i już je chciałam wywalić z projektu, ale architekt mnie przekonał (nie do końca ) co znaczy zamykanie wciec? a wlasnie TY masz juz murarke tak zrobioną ze jest roznica w murze,prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.09.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 I elewacja będzie 'wklęśnięta' w tym miejscu? od parapetu górnych okien w góre jest mniej ocieplenia, ta czesc elew. bedzie deskowana, ale na powstały cokół muszę polozyc blaszany parapet. W pierwotnej wersji doł domu mial byc wyraznie szerszy, ale w tej chwili zrezygnowalismy z tego, bedzie albo na rowni ,a albo deski minimalnie bede cofniete. W moim dzienniku jest taki dom z Druskiennik. Styl odmienny od aktualnie planowanego, ale ma coś co nadal jest dla mnie bombowym pomysłem - opaskę wokół domu stworzoną z okien i przestrzeni pomiędzy nimi. My się zastanawiamy nad takimi łamaczami światła z alu na rolkach. ktos z Bielska robił cos takiego, ale niestety nie pochwalił sie tym na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 28.09.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A ja się cały czas martwię o zamakanie tych wcięć i już je chciałam wywalić z projektu, ale architekt mnie przekonał (nie do końca ) Myśle, ze nad "wcięciami" tez powinna być obróbka blacharska - taka minimalna. Chodzi o to, zeby był mały kapinos i żeby woda kapała na parapet poniżej, a nie robiła zacieki na elewacji. Taki sam kapinos powinien być na zakończeniu deseczek. Wtedy nie powinno być problemów z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts