Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

taki pomysł tez miałam, ale chcialam zrobić drewno na szerokość sciany z TV i nie przejmować się oknami

wtedy siedzi sie na kanapie z nogami na drewnie i stół tez stoi na drewnie

jednocześnie wejscie przez szerokie "poczwórne" drzwi tarasowe jest chronione gresem

boje sie tylko, że przez taki układ pokój bedzie sie wydawał strasznie wąski i długi

nic sie nie zwezy. Gdyby pasy gresu byly wezszse wtedy tak. A tak to tylko pokoj sie odrobine wydluzy, co mu moim zdaniem na dobre wyjdzie. Ale ciagnelabym do samych okien, bo wtedy jest porzadek i caly stol sie zmiesci na drewnie wystarczy go troche przesunac w dol rysunku. bedzie symetrycznie i cacy.

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dlaczego powstała wersja 1?

slysze ze przy takim wyjsciu tarasowym zbiera sie duzo piachu z butów i parkiet w tym miejscu zrobi sie wytartym, brzydki :roll:

nie wiem, ale ja usiebie zdecydowałam sie zrobic plytki chociaz pierwotnie miala byc wersaj numer 3

Potwierdzam

ciągle pełno piachu i błota :evil:

dałem od tarasu wycieraczkę a i tak się wnosi

(...) z nowosci u mnie ?

no wiec farba na wysoką zabudowe okazała sie byc prawie brązowa

a nie miała taka być :roll:, ładna ale mysleliśmy o czymś innym

szkoda ze nie można kupic w sklepie jakis małych ilosci na spróbowanie :-?

nowości :o :o :o no w końcu :lol:

może rozcieńcz ją białą, uzyskasz kolor jaki będzie ci odpowiadał. o ile oczywiście nie będziesz malować innych powierzchni tym samym kolorem.

może jakieś zdjęcia, np. z malowania, cokolwiek!!!!

a wersja podłogi nr 3 ale skoro odpada ze względów użytkowych, to chyba wybrałabym nr 1 :wink:

pozdr

(...) z nowosci u mnie ?

no wiec farba na wysoką zabudowe okazała sie byc prawie brązowa

a nie miała taka być :roll:, ładna ale mysleliśmy o czymś innym

szkoda ze nie można kupic w sklepie jakis małych ilosci na spróbowanie :-?

nowości :o :o :o no w końcu :lol:

może rozcieńcz ją białą, uzyskasz kolor jaki będzie ci odpowiadał. o ile oczywiście nie będziesz malować innych powierzchni tym samym kolorem.

może jakieś zdjęcia, np. z malowania, cokolwiek!!!!

a wersja podłogi nr 3 ale skoro odpada ze względów użytkowych, to chyba wybrałabym nr 1 :wink:

pozdr

rozjasnic chyba nie, raczej kolorek odmienic nieco :roll:

jutro jade na pole bitwy, zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:

dziekuje dziewczyny!

jesli chodzi o wnoszenie piachu na parkiet, to wydaje mi sięm że te potrójne drzwi raczej nie bedą uzywane - chyba stół będzie lekko przeszkadzał w swobodnym przejściu - więc może parkiet mogłby dochodzić do samych drzwi?

poza tym na tej samej ścianie, ale w kuchni jest jeszcze jedno wyjście na taras - i ono pewnie bedzie najcześciej używane

A jaki kolor miał byc?:)

w mieszalniku do bazy pan wlewał

czarny,

fioletowy

zielony

i taki zółty jak yyyyy... :roll: :oops:

miał byc taki brudny szaro-broząwy idący w fiolet :lol: :lol: :lol:

chyba se palne w łeb :lol:

ten jasniejszy kolor troszke za jasny (niewiele sie rozni od białego, taki przybrudzony biały), teraz myslimy czy nie kapnac do niego tego ciemnego kolorku :roll:

kurna trzeba było zacząć malowanie od garazu :lol:

jak bedzie wam sie chciało to mozna kolorki zobaczyc na stronce tikkurila.pl

s481 i F426

dziekuje dziewczyny!

jesli chodzi o wnoszenie piachu na parkiet, to wydaje mi sięm że te potrójne drzwi raczej nie bedą uzywane - chyba stół będzie lekko przeszkadzał w swobodnym przejściu - więc może parkiet mogłby dochodzić do samych drzwi?

poza tym na tej samej ścianie, ale w kuchni jest jeszcze jedno wyjście na taras - i ono pewnie bedzie najcześciej używane

o widzisz :D

dlatego pytalam o okna, bo chcialam wiedziec ktore beda najczesciej przechodnie :wink:

zeby byl szaro brazowy to na probce musi wygladac jak szary z "cieniem" brazu. A ten jasny przynajmniej w internecie jest b.ładny i ja bym go nie ruszala.

zeby byl szaro brazowy to na probce musi wygladac jak szary z "cieniem" brazu. A ten jasny przynajmniej w internecie jest b.ładny i ja bym go nie ruszala.

małżonek twierdzi ze nie widac roznicy miedzy bialym a tym jasnym F426,

jutro bede widziec i myśleć :roll:

Nie wybierałam jeszcze farby. Wiem jaki chcę narazie :lol:

Na dół potrzebuje dwóch:

- fiolet+grafit+brązowy....takie coś pomieszane

- biały z perłową poświatą - nie wiem czy to jest realne zdobyc taki kolor :o ale taki byłby idealny :oops:

Mam producenta farb w mieście. Mają swoje mieszalniki. Może coś pokombinujemy :wink:

Pierwsza myśl to była Para. Ale... zastanawiam się czy warto wydawać tyle kasy. Dom mam duży, o ściany się ocierać nie bedziemy :wink: :lol: Dzieci małych też nie mam :-? Za to mam dylematy :lol: Ogółem będę mieć do pomalowania ok 1000m2 powierzchni. Sporo :(