Mohag 27.02.2010 00:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 malgos, sa wszystie ... moze musisz odswiezyc strone, nieraz na FM tak sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.02.2010 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Aaaaa, mam juz. Super jest, a okna zazdroszcze bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 27.02.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 A tak apropo moich zamiarow lazienkowych, ktore ciesza moje optyczne zamilowanie do tej pory. Moja dolna lazienka ma prawie 2 metry szerokosci, 3.60 dlugosci, posiada male piwniczne okno .... i tak mogla wygladac http://img519.imageshack.us/img519/8733/04145254610600.jpg z jednej strony prysznic - u mnie bylby wiekszy tz dluzszy http://img532.imageshack.us/img532/9601/04145254611400.jpg http://img517.imageshack.us/img517/8898/04145254647500.jpg http://img109.imageshack.us/img109/8388/04145254613900.jpg z drugiej strony wc - ale gdzies foty zapodzialam Mohag, super wygląda te cóś na ścianie. To ceremika? Wygląda jak płytki ze szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.02.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 I jak przeprowadzka? Ja juz wróciłam z wyjazdów, cieszę się, że tymczasem się trochę śniegu stopilo i jest słoneczko. Fajny masz kominek, Mohag (zresztą jak wszystko)! Model wygląda na podobny do mojego. To też Varia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.02.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 He he - coś widzę, że z czytaniem są problemy Mohag - co by ci tu doradzić - no ja bym dała brodzik teraz... Np. u rodziców robiłam ostatnio remont łazienki i dałam duży prostokątny brodzik obudowany płytkami - w takiej "murowanej" kabinie wyłożonej na ścianach płytkami właśnie. I wyszło super - na razie 6 miesięcy użytkowania i złego złowa nie powiem. A u mnie już gorzej. Jak mam było w moim dzienniku (ta niebiesko - biała łazienka). Od początku było skopane więc w sumie może niepotrzebnie straszę, ale... Jeżeli w domu jest twarda woda to należy się spodziewać osadzania się kamienia. Ceramika i akryl brodzika jest w jakiś sposób zabezpieczona i łatwiejsza do czyszczenia. Brodzik to raczej powierzchnia pozioma (jak np. brzeg umywalki, gdzie leży mydelniczka) więc krople wody na nim stoją. No i o ile same płytki jakoś łatwiej utrzymać w czystości to fuga na brodziku jest już w tym zakresie koszmarem. Ja mam brodzik wyłożony białą mozaiką i białą tanią fugę + bardzo twarda woda. A że mozaika to i fugi sporo. Obecnie w wielu miejscach fuga jest już żółtawa (kamień) i żadne środki + czyszczenie nawet szczoteczką do zębów nie pomagają Zrobienie czegoś z tym fantem to będzie nasz pierwszy remont. Może po protu lepsza fuga by rozwiązała problem - czytałam kiedyś o czymś takim - chyba nano fuga (taka do stosowania na basenach). Druga rzecz to szklane drzwi do kabiny. Zamontowano mi je tak, że jest mniej niż 1 mm przerwy od murka brodzika = jak woda z nich ścieka to dolna krawędź "stoi" w wodzie = osadza się kamień, który trudno wyczyścić. "Luka" powinna być większa. I jeszcze jedno - odradzam wykładanie takiego brodzika ciemnymi płytkami z ciemnymi fugami. Bo osad z mydła + kamień zaraz załatwi je na biało Oczywiście jak się codziennie czyści prysznic + wyciera do sucha to byłoby łatwiej - ale ja do takich czyściochów nie należę i sprzątam łazienkę raz w tygodniu kompleksowo Mam nadzieję, że nie zanudziłam, nie zaśmiecam i wyjaśniłam dość obrazowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 01.03.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 czy już po przeprowadzce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.03.2010 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Przeprowadzka a raczej przewiezienie gratow i innych bzdetow, klamotow, klamorow i takich tam zostalo pomyslnie zakonczone Docelowa przeprowadzka, czyli ludzi i zwierzyny zaplanowana jest na swieta czyli tak zeby na kartonach nie koczowac .. wszystko musi byc posortowane, rozplanowane i ma stac-lezec tam gdzie powinno iga, dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami u mnie nasz prysznic, jest zrobiony murowany i tradycyjnie z brodzikiem, niby plytki mamy ciemniejsze ale specjalnie szukalam takich zeby byly bardziej gladkie z satynowym polyskiem ... do tego dalam jasno bezowa fuge. Wiem co to znacza matowe plytki z biala fuga w kabinie - mam i bardzo dziekuje ale znowu szyby mi nie przeszkadzaja, tez mam parawan nawannowy i jestem zadowolona ... moze dlatego ze nie mam ramek ani gornych ani dolnych i nic sie nie osadza, jedynie co, to zzolkla mi biala guma ktora jest dana miedzy bialymi metalowymi mocowaniami szyb zeby woda sie nie lala. No i teraz kupilam drzwi ktore nie maja gumowych elementow, ale za to sa w ramie - kurcze nie pomyslalam o tym kamieniu a rama jest biala - moze dlatego ze w poprzednim mieszkaniu mielismy ciemno szara kabine i nic nie bylo na tym widac ale juz po ptakach W przyziemiu beda na podlodze jasno szare kafle i biale na scianie .. do tego ta szyba ale ta lazienke bedzie sie sporadycznie uzywac - to mysle ze nie bedzie tragicznie, nawet jak ktos z gosci nie bedzie mial zamilowania do sciagania wody z szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.03.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Gdzies na poprzednich stronach pokazywalam wiszace srebrne kolka, ktore bralam pod uwage jako dekoracje okienna w kuchni ... zakupilam juz czarne i srebrne zaslonki drzwiowe wlasnie w formie takich kolek, teraz musze tylko to pomieszac i walnac na okno zamiast tych rolet rzymskich, ktore mnie slabia Po wstawieniu docelowej lodowki, zamowie jednak dodatkowo szafke uchylna nad ... w mieszkaniu tez mialam wysokie niestandardowe szafki gorne, ale lodowka nie stala w tym ciagu i nie przeszkadzalo ze jest nizsza... teraz troche mi to przeszkadza optycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.03.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Cud miód To się nazywa ruch w interesie A kogo tam zagoniłaś już do kuchni? Chodzi mi o dłoń z kciukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.03.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 hej przychodzę w końcu napisać, ze gratuluję przeprowadzki. DO tej pory nie pisalam tylko oglądałam, teraz sie ujawnię Masz super eleganckie wnetrza, bardzo mi sie podoba u Ciebie. I ten stoliczek 3 w1 rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.03.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 To Ty się juz przeprowadziłas? No proszę. Bardzo mi się podoba szara łazienka i ta lampa w pokoju nad sprytnym stoliczkiem i też lubie różowy kolor;)i ogólnie jest bardo przyjemnie i swojsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 05.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Gratuluje udanej przeprowadzki jakie gustowne pudła masz w tle Jeszcze bardziej mi się Twoje wnętrza podobają - jak stają się udomowione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.03.2010 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dzieki dziewczyny amalfi, to moj nie-malz daje wyraz swojemu zadowoleniu, ze regaly sie zmiescily, bo mielismy caly czas stracha ze jednak zle wymierzylismy wiola, stolik kocham wielka i nieustajaca od 20-stu lat miloscia - co nie za czesto zdarza mi w przypadku mebli ... juz mialam pare razy "parcie" na zmiane tego mebla, ale do tej pory nic jeszcze nie powalilo mnie tak na kolana zeby to zrobic Mycha, tylko nie swojsko, tylko nie swojsko hihi jak juz pisalam, gdyby nie to ze czlek na kompromisy musi isc to calkiem "rzeznia w pelnym wymiarze" jak to okresla moj nie-malz, by u mnie zaistniala rysik - nie ma nic lepszego niz pudla od bananow, to jest przeprowadzkowy patent stulecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 05.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mohag to Ty juz w domciu nowym urzędujesz....... super............... ta struktura ( może tapeta) w salonie, w koliste wzory jest super życzę szybiego ogarniecia i poukładania klamotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.03.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 To się nazywa dobra organizacja - rzeczywiście wprowadzisz się "na gotowe"... a obrazy w łazience to już mnie całkiem rozczuliły, w poprzednim miejscu zamieszkania moja łazienka nie doczekała się ozdób wcale (w nowych na szczęście nie ma na nie miejsca, bo też by tak było). Odkąd się przeprowadziłam, znacznie zmalała mi energia, żeby to wszystko dokończyć, pewnie do braku lustra w małej łazience też się w końcu przyzwyczaję! ale obecną "zasłonkę" w oknie łazienkowym zmienię na żaluzje - koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A ja sobie dzisiaj u Ciebie pobuszowałam. I jestem pod wrażeniem. Dużo fajnych rozwiązań. Ja też myślę o jednej łazience w seledynie. Już u Rasi bardzo mi się spodobało połączenie seledynu z szarością. Czy masz namiary na te swoje płytki? Oczywiście dopisuję Twojego Rubika do śledzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.03.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 To się nazywa dobra organizacja - rzeczywiście wprowadzisz się "na gotowe"... a obrazy w łazience to już mnie całkiem rozczuliły, w poprzednim miejscu zamieszkania moja łazienka nie doczekała się ozdób wcale (w nowych na szczęście nie ma na nie miejsca, bo też by tak było). Odkąd się przeprowadziłam, znacznie zmalała mi energia, żeby to wszystko dokończyć, pewnie do braku lustra w małej łazience też się w końcu przyzwyczaję! ale obecną "zasłonkę" w oknie łazienkowym zmienię na żaluzje - koniecznie! też mnie juz tak to całe urządzanie lekko denerwuje. chciałabym na gotowo mieć, zeby było wygodnie przedewszsytkim, ale jak szmate dla testu zawiesiłam 2 miechy temu tak dalej w oknie wisi i czeka na uszycie. Tyle dobrego, ze tapicer mi kanapę obił, bo starego brudasa, wysmarowanego przed dziecia linomagiem bym juz dłużej nie zniosła chyba. Ale za to wysprzątaliśmy dzisiaj prawie całą chałupę z syfu, bo to juz było przegięcie tak mieszkac, a po cyklinowaniu sporo kurzu fruwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.03.2010 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Agulka, nie JUZ a DOPIERO hihi tak jakos mi zeszlo te kolka to tapeta do malowania .... mam zamiar jeszcze jeden rzadek przykleic na scianie w przedpokoju w tej wnece z boku regalu z drzwiami szklanymi i pomalowac na szaro - jestem ciekawa jak to bedzie wygladac. sure, ja mam slabosc do obrazow a ze mam ich dosc sporo, zgromadzonych latami ... to i mieszkanie i teraz chalupka jest w jakims tam stopniu urzadzana, ustawiana i meblowana pod nie ja zaslonki i firany zawsze traktuje czasowo - nieraz wisza rok, dwa lata, nieraz dluzej ale sa tak zwana czescia wymienna - jak reczniki, posciel i takie tam bzdety - lubie je zmieniac, bo mi charakter pomieszczenia zmieniaja a ja lubie zmiany BG, o ktore plytki Ci chodzi ... o te grafitowe? grafitowe jak tak to .... Aparici - ciemno szare to Liberty Antracita, jasno szare podlogowe to pomimo mylnej nazwy hihi Event Crema, ciemne podlogowe - Event Antracita, a kropki - Beauty Antracita. Mycha, dlatego ja gromadzilam wszystko juz wczesniej ... a ze wiedzialam jak to bedzie wygladac, to bylo mi latwiej zebrac, firany, lampy, armature, nawet reczniki, chodniczki do wanny i takie tam bzdety mialam juz dawno ..... bo wiem ze by mi cisnienie podchodzilo mieszkajac w "na chwile" powieszone, przykrecone ale ja juz doswiadczenie mam w tz tymczasowkach ktorych nigdy jakos nie mozna zmienic czy dorobic hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.03.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 O te mi się bardzo podobają:http://img109.imageshack.us/img109/8388/04145254613900.jpgZrozumiałam, że to inspiracja, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.03.2010 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 uhu - to zostanie tylko inspiracja To sa plytki ze szkla ... Vogue robi w roznych formatach Linea Vetro Villiglas robi glossy Toscana Venus - ma kwadratowe Jest jeszcze Ceramgres - ktory ma Vitrum wiecej sie nie rozgladalam - bo mi przeszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts