obcyrm 26.03.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Mam taki problem - drzwi drewniane niezbyt szczelne. Chciałbym je wymienić, ale mam przed wejściem z 0,5m wolnego miejsca. Czy warto wstawić nowe drzwi przed tymi starymi. Czy po prostu wymienić stare na nowe? Jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 26.03.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Wymień stare na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 26.03.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 zdecydowanie stare wymien na nowe. Jezeli kupisz porzadne z podwojnymi uszczelkami i dociskowym progiem (np Gardesa), to na pewno beda wystarczajaco szczelne, a unikasz klopotu z podwojnymi zamkami itp. Ponadto wez pod uwage, ze jezeli zlodziej pokona jende drzwi, to drugie rozpracowuje w calkowitym spokoju - schowany na tej niewielkiej powierzchni pomiedzy drzwiami. Kup dobre drzwi z rzadkimi zamkami i tyle. Mozesz tez zyskac na powierzchni, jesli je przesuniesz o te pol metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obcyrm 26.03.2003 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Dzięki. A może jakieś inne dobre firmy z ciepłymi drzwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 26.03.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 zawsze sie pytaj o to, co siedzi w srodku drzwi: wata jest duzo lepsza od styropianu! lepiej wyglusza i daje lepsza izolacje cieplna. Niektore drzwi przemarzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obcyrm 26.03.2003 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Znalazłem jakieś FERNO z k<1.0 W/m2K. To dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.03.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Raczej malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 27.03.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Ja mam drzwi z Humdrexu. Ocieplane wewnątrz płytą poliuretanową. Nie wiem jakie U, ale w zimie nie przemarzły, chociaż na zewnątrz było często po -20 stopni, a w wiatrołapie ok +15. Są solidne, z uszczelką i mają zamek listwowy oraz dwie wkładki raczej mało popularne na polskim rynku (wg mojego rozpoznania). Warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 27.03.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 A co sadzicie o Włoszczowej i ich drzwiach zewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts