DeeF 10.08.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Jestem już po zagruntowaniu sufitów i ścian.( ktoą kiedys powiedział że malowanie to już sama przyjemność - chyba jednej ściany:)).Ale do rzeczy. Na poddaszu skosy maluje się koloren czy na biało? U mnie ścianki kolankowe nają 60 i 80 cm. Proszę o podpowiedź lub podzielenie się doświadczeniami. Fotki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 do malowania trzeba podejśc psychologicznie ... ze stoickim spokojem a co do kolorów ... ja maluje na biało pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 11.08.2006 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 No tak....... Po malowniu to już pewnie nie zagląda się tak często na forum. Ponawiam wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 11.08.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 My też malujemy na biało Osobiście skos traktowałbym jako sufit bo tak zrobiliśmy w łazience http://dolasie.photosite.com/~photos/tn/201_348.ts1136119102000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_D 11.08.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Oczywiście że na biało bo kolor biały powiększa pomieszczenie (skosy zawsze sprawiają że pomieszczenie jest małe) a zarazem je doświetla ponieważ przez połaciówki lub lukarny zawsze wpada mniej światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 11.08.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja pomalowałem na dwa sposoby: białe w pomieszczeniach gdzie nie ma lukarn w ramach połaci dachowej (pomieszczenia mają styczność ze ścianą szczytową, gdzie są umieszczone okna), a ścianka kolankowa ma 1,2m kolorowe w pomieszczeniu gdzie mam same skosy, a w ramach nich lukarny i niska ścianka kolankowa 0,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 11.08.2006 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Właśnie też rozważam pomalowanie skosów na dwa sposoby. W pomieszczeniach nasłonecznionych(sypialnia, pokój dziecinny) na kolor a tych od północy(pokój gościnny) na biało.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 11.08.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja właśnie spytałem żony na jaki kolor u nas będą malowane sufity i skosy na poddaszu i odpowiedz jest że na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 12.08.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Skosy mam kolorowe, w jednej sypialni żółte, w drugiej takie miodowe. Według mnie bardzo ładnie to wygląda. Po południu wrzucę fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elba 12.08.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 witam, w pokojach poddaszowych całość łacznie ze skosami i sufitami mam na ten sam kolor (malarz mówił , ze to podobnie modne i nieżle wyglada) w łazience skos mam na bezowo w kolorze płytek sufit na biało i jest lepiej niż skos biały bo wtedy lepiej odcina sie reszta lazienki i płytki wygladaja efektownie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 16.08.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Wszędzie mamy skosy na kolorowo. Sufit tradycyjnie na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 16.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Właśnie też rozważam pomalowanie skosów na dwa sposoby. W pomieszczeniach nasłonecznionych(sypialnia, pokój dziecinny) na kolor a tych od północy(pokój gościnny) na biało. Dzięki. Witam , a ja wczoraj oglądalam wlaśnie program w tvnstyle o wystrojach wnetrz i mowili zeby wlasnie malo naslonecznionych pokoi na bialo nie malowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 17.08.2006 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Skosy mam kolorowe, w jednej sypialni żółte, w drugiej takie miodowe. Według mnie bardzo ładnie to wygląda. Po południu wrzucę fotkę No i gdzie te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.08.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Skosy mam kolorowe, w jednej sypialni żółte, w drugiej takie miodowe. Według mnie bardzo ładnie to wygląda. Po południu wrzucę fotkę No i gdzie te fotki Przepraszam, ale zapomniałam Już wklejam. http://foto.onet.pl/upload/32/3/_622948_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/43/29/_622946_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/32/44/_622947_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/17/95/_622949_n.jpg Kolory są troszkę przekłamane, bo pod światło robione. Pstryknę fotkę wieczorem, to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 17.08.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Też jestem całym sercem za kolorowymi skosami.A co powiecie na taki pomysł: ściany kolorowe, a skosy razem z sufitami w tym samym odcieniu, tylko 3 - 4 tony jaśniejsze? Efekt może być ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 17.08.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Też jestem całym sercem za kolorowymi skosami. A co powiecie na taki pomysł: ściany kolorowe, a skosy razem z sufitami w tym samym odcieniu, tylko 3 - 4 tony jaśniejsze? Efekt może być ciekawy. Mam tak w jednym pokoju - syn sobie tak wymyślił. Nieźle to wygląda. Poza tym w kilku pomieszczeniach mam na biało a w kilku w kolorze ścian. Jakoś trudno okreslić co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 18.08.2006 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Kuleczka .... czy te belki to obudowane belki czy atrapy ? Czy może to unik od pękających łączeń płyt GK ? Tak na marginesie to bardzo ładnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 18.08.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Są to prawdziwe belki obudowane drewnem sosnowym. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 22.07.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 http://www.atm.edu.pl/24896.xmlmoze to bedzie pomocne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts