Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Biegu - moje płytki sa poprzesuwane o ok. 15 %

Tarimę mam już położoną w łazience. Łazienka była projektowana pod ten pierwszy wymiar płytek i prawie wcale nie miałam odpadów.

OK. Super. Widziałem fotki.

Pamiętam tylko , że gdzieś w swoich postach pisałaś , że jak byłyby tańsze dłuższe ... itd.

Tak dla informacji.

Życzę wypoczynku w Loooong Weekend

Witam, mam pytanie odnośnie fugi przy płytkach położonych na dylatacji, rozumiem, że musi być silikonowa, ale obawiam się, że ona będzie się bardzo odróżniać od pozostałej fugi. Jak jest u Was? (płytki legni quercia natural, z przesunięciem 1/3, fuga 2mm)

ja na dylatacji kładłem fuge epoksydowa przy takich plytkach: http://wykonczmieszkanie.pl/pl/p/Azteca-lumber-wenge-15x67%2C5/26

ale trzeba uważać, bo fuga nie moze byc za waska, 2-3mm to minimum... ja akurat kladlem kerakola, ale mozna tez mapei- dostepny w casto.

Witam, mam pytanie odnośnie fugi przy płytkach położonych na dylatacji, rozumiem, że musi być silikonowa, ale obawiam się, że ona będzie się bardzo odróżniać od pozostałej fugi. Jak jest u Was? (płytki legni quercia natural, z przesunięciem 1/3, fuga 2mm)
Proszę o poradę przy wyborze fugi do legni natural, chciałabym fugę, która nie zlewa się z płytkami. Elfir jak uważasz czy brąz mapei będzie ok?
Przejrzałam cały wątek, co nieco poczytałam ;), ja też planuję u siebie płytki drewnopodobne (w łazience). Podobają mi się Atlas Concorde Etic Rovere, może ktoś ma i pokaże jak to u niego wygląda? Widziałam Etic Noce, ale skłaniam się bardziej ku Rovere.
U mnie juz dzisiaj panowie kafelkarze zaczęli kłaść na tzw " mijanke" Wyglada dobrze.:rolleyes:

Fajna kobieta proszę o zdjęcia płytek .Obiecałaś :D:yes: Też za mną chodzi ta płytka i bardzo chętnie obejrzę:)

Rovere giallo

Dziękuję :)

Bardzo mi się podobają :yes:

Będzie zagwozdka czy wybrać woodentic ochra czy rovere giallo:rolleyes: Obie mi się podobają ale chyba rovere bardziej drewniana.

A jak się je kładło czy kafelkarz narzekał ? Czy były krzywe?

Na jakim kleju ?

Edytowane przez modena
ntomek setim honey w miare równe płytki w układaniu??

Fliziarz coś tam narzekał, ale dał radę. Przy układaniu z przesunięciem schodów nie ma. Układaliśmy w jednym pomieszczeniu przesunięcie prawie o 1/2 a w drugim o kilka cm.

Dziękuję :)

Bardzo mi się podobają :yes:

Będzie zagwozdka czy wybrać woodentic ochra czy rovere giallo:rolleyes: Obie mi się podobają ale chyba rovere bardziej drewniana.

A jak się je kładło czy kafelkarz narzekał ? Czy były krzywe?

Na jakim kleju ?

Nam zależało żeby była jak najbardziej debowa.I ta taka jest .Jak przylozylismy do schodów to aż zamarlismy- dokładnie taki sam kolor :pKafelkarze nie narzekaja kładzie sie ok bez niespodzianek.;)