Adaxis 20.05.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Doriki chodziło raczej o ukośną linię końców płytek -prezentowane powyżej wzory mają linię prostopadłą do ich ułożenia, a można też "manewrować" tą linią i uzyskać przesunięcie i kąt inny niż 90 stopni, np. 45. Pokażcie swoje wzory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basienkatt 12.07.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Planujemy położyć płytki drewnopodobne na schody (niestety są to schody wewnętrzne ale prowadzą za razem na piętro i do garażu więc często chodzi się po nich w butach w tym w szpilkach - drewno prawdziwe odpada).Uznaliśmy ze najlepszym sposobem będzie położenie płytek o wymiarach 120x30 - dokładnie na cały stopień - jednak przeszukując wzdłuż i wszerz internet nie znalazłam takiego rozwiązania (na zdjęciach, opisach - czymkolwiek) Zatem, czy jest coś co przemawia za tym, że jest to niewykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 12.07.2017 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Witam, planuję położyć płytki Maloe beige te większe, proszę o rady jak je najlepiej kłaść i jaką fugę dawać aby się nie odróżniała od płytki.Pozdrawiam Wiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clean fire 12.07.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Planujemy położyć płytki drewnopodobne na schody (niestety są to schody wewnętrzne ale prowadzą za razem na piętro i do garażu więc często chodzi się po nich w butach w tym w szpilkach - drewno prawdziwe odpada). Uznaliśmy ze najlepszym sposobem będzie położenie płytek o wymiarach 120x30 - dokładnie na cały stopień - jednak przeszukując wzdłuż i wszerz internet nie znalazłam takiego rozwiązania (na zdjęciach, opisach - czymkolwiek) Zatem, czy jest coś co przemawia za tym, że jest to niewykonalne? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby taki pomysł zrealizować, kładąc np. takie płytki: http://www.myway-paradyz.com/plytki/drewnopodobne/almonte/elementy-kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilkase 02.08.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Poglądowo wrzucam zdjęcie fragmentu podłogi z płytek Serenissima Living kolor Amber - w momencie poszukiwanie informacji na temat tej płytki nic konkretnego na FM nie udało mi się znaleźć, może komuś się przyda. Ogólnie płytka OK, idealna nie jest ale facet od podłogi nie narzekał. Pozdrawiam wszystkich budujących [ATTACH=CONFIG]394142 Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Lilkase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagatki 05.08.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Witam, może nie na temat ale szukam osób, które w salonie, kuchni, łazience, holu i wiatrołapie mają takie same płytki drewnopodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.08.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam, może nie na temat ale szukam osób, które w salonie, kuchni, łazience, holu i wiatrołapie mają takie same płytki drewnopodobne? Posiadam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echme 06.08.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Posiadam takie rozwiązanie. I chwalisz sobie? Ja się obawiam, że jednak będzie widać, że to płytka a także, że wiecznie będzie mi zimno w stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.08.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 I chwalisz sobie? Ja się obawiam, że jednak będzie widać, że to płytka a także, że wiecznie będzie mi zimno w stopy. Chwalę i polecam. Zimno w stopy? Chmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 07.08.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Witam, może nie na temat ale szukam osób, które w salonie, kuchni, łazience, holu i wiatrołapie mają takie same płytki drewnopodobne? Witam, mam takie rozwiązanie od ponad pięciu lat,bardzo je sobie chwalę,jest ladne i praktyczne,podłogówka po całości,cieplo przewodzi rewelacyjnie,nikt nie narzeka na zimno w stopy latem,ja nie mam nawyku chodzenia na boso ale syn przez okrągły rok śmiga na bosaka,pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 09.08.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Witam, planuję położyć płytki Maloe beige te większe, proszę o rady jak je najlepiej kłaść i jaką fugę dawać aby się nie odróżniała od płytki. Pozdrawiam Wiktoria Podbijam, bo też zakupiliśmy Maloe, kładziemy z przesunięciem 25cm (tak zadecydował spec), ale nie mogę nijak dobrać fugi neutralnej, tzn. w odcieniu płytek -doradźcie proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 11.08.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 cappucino mapei bedzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 13.08.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 U MNie płytki Ceasar Life Noce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOSBUD 14.08.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) A na ściany do łazienki jako alternatywę drewnopodobnych płytek ceramicznych proponujemy okładzinę imitującą drewno - elastyczną deskę TABULO http://kosbud.com.pl/tabulo-deski-dekoracyjne/ tutaj deska w kolorze Perła Bałtyku i Złoty Dąb Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez KOSBUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 14.08.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 U MNie płytki Ceasar Life Noce Marcin widzę w stopce że masz anhydryt. Czy stosowałeś jakiś specjalny klej do płytek przeznaczony do anhydrytu. Jeśli tak to jaki. Po za tym czy masz też anhydryt w łazience. Jeśli tak to czy stosowałeś jakieś zabezpieczenie anhydrytu przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 14.08.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Wszędzie Kerakol H 40 No Limit, w łązience folia z płynie z Kerkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 15.08.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Wszędzie Kerakol H 40 No Limit, w łązience folia z płynie z Kerkola Ok. Dzięki. U mnie też w planach płytki drewnopodobne w salonie i w kuchni. Zresztą cały parter będzie w płytkach. Na razie studiuję temat. I jak zawsze przy rożnych momentach w budowie dobrze że to robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 29.08.2017 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Podbijam, bo też zakupiliśmy Maloe, kładziemy z przesunięciem 25cm (tak zadecydował spec), ale nie mogę nijak dobrać fugi neutralnej, tzn. w odcieniu płytek -doradźcie proszę... Witam. Tak wyglądają moje przesunięcie na szerokość płytki. Ponawiam pytanie jaka fuga. Proszę o zdjęcia z płytką. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez knittwiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacfar 01.09.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 No nie wierzę, że ktoś się na nie zdecydował!!!! Właśnie z M myślimy je kupić do kuchni, tylko troszkę inaczej chcemy je ułożyć. Piękna kuchnia. tego typu płyty kładzie się z przesunięciem o 1/3, a to co widzę urąga wszelkim regułom sztuki i wygląda jak nocny koszmar pijanego glazurnika jeżeli to terakota to pół biedy bo klej dociągnie, ale jeśli klinkier to środki są wyżej niż brzegi o co najmniej minimetr, zwłaszcza klinkierowe tilie z cerradu- zwracajcie uwagę zanim zaczniecie układać, bo "łódki" są dopuszczone w normie obowiązującej na ten rodzaj płytek i reklamacja nie przysługuje przekonałem się o tym na własnej skórze po pocięciu i ułożeniu "na sucho" kilku m2 tilii we własnej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.09.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 A to moje "dechy" z przesunięciem o 1/3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts