Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Planujemy położyć płytki drewnopodobne na schody (niestety są to schody wewnętrzne ale prowadzą za razem na piętro i do garażu więc często chodzi się po nich w butach w tym w szpilkach - drewno prawdziwe odpada).

Uznaliśmy ze najlepszym sposobem będzie położenie płytek o wymiarach 120x30 - dokładnie na cały stopień - jednak przeszukując wzdłuż i wszerz internet nie znalazłam takiego rozwiązania (na zdjęciach, opisach - czymkolwiek)

Zatem, czy jest coś co przemawia za tym, że jest to niewykonalne?

Planujemy położyć płytki drewnopodobne na schody (niestety są to schody wewnętrzne ale prowadzą za razem na piętro i do garażu więc często chodzi się po nich w butach w tym w szpilkach - drewno prawdziwe odpada).

Uznaliśmy ze najlepszym sposobem będzie położenie płytek o wymiarach 120x30 - dokładnie na cały stopień - jednak przeszukując wzdłuż i wszerz internet nie znalazłam takiego rozwiązania (na zdjęciach, opisach - czymkolwiek)

Zatem, czy jest coś co przemawia za tym, że jest to niewykonalne?

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby taki pomysł zrealizować, kładąc np. takie płytki:

http://www.myway-paradyz.com/plytki/drewnopodobne/almonte/elementy-kolekcji

• 3 weeks później...

Witam,

Poglądowo wrzucam zdjęcie fragmentu podłogi z płytek Serenissima Living kolor Amber - w momencie poszukiwanie informacji na temat tej płytki nic konkretnego na FM nie udało mi się znaleźć, może komuś się przyda. Ogólnie płytka OK, idealna nie jest ale facet od podłogi nie narzekał. Pozdrawiam wszystkich budujących :-)

IMG_0421.JPG[ATTACH=CONFIG]394142IMG_1895.jpg

IMG_1894.jpg

IMG_1893.jpg

Edytowane przez Lilkase

Witam, może nie na temat ale szukam osób, które w salonie, kuchni, łazience, holu i wiatrołapie mają takie same płytki drewnopodobne?

Witam,

mam takie rozwiązanie od ponad pięciu lat,bardzo je sobie chwalę,jest ladne i praktyczne,podłogówka po całości,cieplo przewodzi rewelacyjnie,nikt nie narzeka na zimno w stopy latem,ja nie mam nawyku chodzenia na boso ale syn przez okrągły rok śmiga na bosaka,pozdr....

Witam,

planuję położyć płytki Maloe beige te większe, proszę o rady jak je najlepiej kłaść i jaką fugę dawać aby się nie odróżniała od płytki.

Pozdrawiam Wiktoria

Podbijam, bo też zakupiliśmy Maloe, kładziemy z przesunięciem 25cm (tak zadecydował spec), ale nie mogę nijak dobrać fugi neutralnej, tzn. w odcieniu płytek -doradźcie proszę...

A na ściany do łazienki jako alternatywę drewnopodobnych płytek ceramicznych proponujemy okładzinę imitującą drewno - elastyczną deskę TABULO :)

http://kosbud.com.pl/tabulo-deski-dekoracyjne/

tutaj deska w kolorze Perła Bałtyku i Złoty Dąb

łazienka, elastyczna deska TABULO, KOSBUD (1).jpg

łazienka, elastyczna deska TABULO, KOSBUD (5).jpg

łazienka, elastyczna deska TABULO, KOSBUD (4).jpg

Edytowane przez KOSBUD

• 2 weeks później...
Podbijam, bo też zakupiliśmy Maloe, kładziemy z przesunięciem 25cm (tak zadecydował spec), ale nie mogę nijak dobrać fugi neutralnej, tzn. w odcieniu płytek -doradźcie proszę...

Witam.

Tak wyglądają moje

20170828_143508_resized.jpg

przesunięcie na szerokość płytki. Ponawiam pytanie jaka fuga. Proszę o zdjęcia z płytką.

20170828_143514_resized.jpg

Edytowane przez knittwiktoria

No nie wierzę, że ktoś się na nie zdecydował!!!!

Właśnie z M myślimy je kupić do kuchni, tylko troszkę inaczej chcemy je ułożyć. Piękna kuchnia.:bye:

tego typu płyty kładzie się z przesunięciem o 1/3, a to co widzę urąga wszelkim regułom sztuki i wygląda jak nocny koszmar pijanego glazurnika :bash: jeżeli to terakota to pół biedy bo klej dociągnie, ale jeśli klinkier to środki są wyżej niż brzegi o co najmniej minimetr, zwłaszcza klinkierowe tilie z cerradu- zwracajcie uwagę zanim zaczniecie układać, bo "łódki" są dopuszczone w normie obowiązującej na ten rodzaj płytek i reklamacja nie przysługuje :D przekonałem się o tym na własnej skórze po pocięciu i ułożeniu "na sucho" kilku m2 tilii we własnej kuchni :D