Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://catalogo.imolaceramica.it/libweb/minimali/KLDIMO/_STROBUS%20100R.jpg

te tez fajne i są różne odcienie kolorystyczne,

mój faworyt to płytka ta:http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200808/1218884385728-image-01.jpg Damasco Emigres

DAMASCO 30 x 60 130,96 zł / m2

DAMASCO 40 x 40 102,53 zł / m2

a po co Wam płytki drewnopodobne? nie lepiej drewno...?

U nas zaważyły względy praktyczno-finansowe. Owszem drewniane podłogi są piękne, ale … Nie każde drewno nadaje się do położenia przy ogrzewaniu podłogowym, a takie właśnie mamy w salonie, kuchni i wiatrołapie. Takie deski, które się nadawały i mi przypadły do gustu sporo kosztowały. :( Poza tym mój dom ma być do mieszkania, a nie do oglądania i nie mam zamiaru się stresować, że pies porysuje mi podłogę czy też goście naniosą piachu, a koleżanka w szpilkach zrobi jakieś wgniecenie. :wink: Ja po prostu nie z tych, która przy wejściu do domu wystawia dla gości "paputki". :lol: (A znam taką jedną, która szczyci się, że po 15 latach ma piękną gładką podłogę drewnianą. Tylko, że wszyscy domownicy włącznie z psem są sterroryzowani i nikomu w butach nie wolno wejść. Nawet przy różnych uroczystościach goście siedzą w odświętnych strojach i w papciach albo skarpetkach :roll: ).

a po co Wam płytki drewnopodobne? nie lepiej drewno...?

wszyscy domownicy włącznie z psem są sterroryzowani i nikomu w butach nie wolno wejść. Nawet przy różnych uroczystościach goście siedzą w odświętnych strojach i w papciach albo skarpetkach :roll: ).

Brawo! najbardziej mi tego psa żal :o już sobie wyobrażam jak musi stąpać w jakichś puchatych papuciach :wink: a do tego jeszcze pokrowce tudzież folia (a co! niech sobie nie myślą, że tapicerkę uplamią!) na komplecie wypoczynkowym, co by się nie pobrudził i pilot do tv w woreczku foliowym....

Prince zgadzam się w całej rozciągłości! Ma być ładnie i wygodnie, ale do mieszkania!

jasna sprawa :)

ja postawiałm na deskę trojwarstowową. podobno pod to można ogrzewanie położyći jest lepsze w utrzymaniu nić drewno

zobaczymy...

w każdym raziemam już za sobą doświadczenie z drewnem olejowanym (dąb) i to bła jakaś totalna maskakra... można to było 2 razy dziennie sprzątać...ufffff...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Kochani, Pomocy !

płytki mamy już wybrane - imitacja deski, klepki wielkości 39 na 14., ciepły brązik. Wszystko OK, ale mąż się uparł i w swojej zatwardziałości chce ten brąz połączyć z innym kolorem, coś w odcieniu dębu ( prostokąt na środku salonu i prostokat na środku jadalni ). Jego zdanie jest takie, że to zmniejszy wizualnie przestrzeń ( pomieszczenia są dość duże, otwarte). Moje zdanie jednak jest takie , że przy imitacji desek - parkietu nie należy łączyć dwóch kolorów, jednolity kolor badziej oddaje wzór drwena.

Kto ma rację ?

Poproszę o zdjęcia Waszych podłóg z płytek.

Z góry bardzo dziękuję.

• 2 weeks później...

czy ma ktoś może połozony gres Paradyż z serii ICA?

http://paradyz.com.pl/index.php?s=72&a=7&lang=pl&collID=294&str=17

rozmyślamy z małżem nad jego kupnem do salonu i wiatriołapu (chcemy kupić jasne i ciemne) , jestem ciekawa czy płytki bardzo się brudzą i czy są łatwe w utrzymaniu?