Basia_KRK 26.06.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Siena marrone ze stargresu (15,5x62cm). Kiedyś ktoś pytał o te płytki więc wstawiam testowe ułożenie "na sucho" na kilka sposobów Mi się dwa ułożenia najbardziej podobają. Na jakie się decydujesz Doriko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeKo 26.06.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Witam Szukam wszędzie inspiracji i nie mogę jej znaleźć... może ktoś coś podpowie. sytuacja wygląda tak: parter to otwarta przestrzeń ok 60 m2 (salon, kuchnia, jadalnia, korytarz), ogrzewanie podłogowe (i planuję na parterze płytki bardzo podobają mi się drewnopodobne paradyż a dokładnie zastanawiam się aby zastosować takie rozwiązanie jak na zdjęciu z tym że białe płytki w kuchni, "mieszanka" (jak na zdjęciu) od wiatrołapu po taras czyli przecinając cały parter a same drewnopodobne w salonie.....co o takim rozwiązaniu myślicie?? mam nadzieję ze jasno napisałam. Bardzo podoba mi się takie rozwiązanie jak na tych zdjęciach...coś ciekawego, ale boje się żeby nie "napaćkać" na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.06.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 jesli zamierzasz mieć białe, ascetyczne wnętrze, to podłoga może być wzorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 27.06.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 lampa wyżej - kosmos Czemu kosmos? Moim zdaniem świetny design, oryginalny, ale drewniany, taka lampa sprawdziłaby się w mojej kuchni. Czasem warto otworzyć się na nowe rozwiazania. Nie iść ciągle w banał, ale poszaleć aranżacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.06.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam Szukam wszędzie inspiracji i nie mogę jej znaleźć... może ktoś coś podpowie. sytuacja wygląda tak: parter to otwarta przestrzeń ok 60 m2 (salon, kuchnia, jadalnia, korytarz), ogrzewanie podłogowe (i planuję na parterze płytki bardzo podobają mi się drewnopodobne paradyż a dokładnie zastanawiam się aby zastosować takie rozwiązanie jak na zdjęciu z tym że białe płytki w kuchni, "mieszanka" (jak na zdjęciu) od wiatrołapu po taras czyli przecinając cały parter a same drewnopodobne w salonie.....co o takim rozwiązaniu myślicie?? mam nadzieję ze jasno napisałam. Bardzo podoba mi się takie rozwiązanie jak na tych zdjęciach...coś ciekawego, ale boje się żeby nie "napaćkać" na podłodze [ATTACH=CONFIG]267517[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]267518[/ATTACH] LeKo, wg mnie fantastycznie rozwiązanie. Widziałam takie, ale zamiast drewnopodobnych płytek były po prostu deski drewniane olejowane na przemian z dużymi matowymi płytami w kolorze antracytowym. Wyglądało super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 27.06.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Czemu kosmos? Moim zdaniem świetny design, oryginalny, ale drewniany, taka lampa sprawdziłaby się w mojej kuchni. Czasem warto otworzyć się na nowe rozwiazania. Nie iść ciągle w banał, ale poszaleć aranżacyjnie wydaje mi się że określeniem "kosmos" miał na myśli właśnie to co napisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jesli zamierzasz mieć białe, ascetyczne wnętrze, to podłoga może być wzorzysta czy białe wnetrze musi być ascetyczne:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 27.06.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 o to jest pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 27.06.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 LeKo wytypowana przez Ciebie podłoga na zdjęciu jest główną ozdobą tego wnętrza. Dlatego reszta wnętrza jest dopasowana do niej. Moim zdaniem trudno by mi było połączyć trzy rodzaje podłogi na jednej otwartej przestrzeni biorąc pod uwagę tą ze zdjęcia, z umeblowaniem wnętrza w kilka funkcjach. Ja temu pomysłowi na otwartej połączonej przestrzeni powiedziałabym nie . Ale to Twoje wnętrze, Ty tam rządzisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 27.06.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Potrzbuję do łazienki na blat płytki drewnopodobne, matowe, z wyraźną fakturą, nie całkiem gładkie. Kolor zbliżony do dębu, jasny, ciepły. I szerokość: 12-15cm. Podpowiedzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 czy białe wnetrze musi być ascetyczne:confused: A czy ty zrozumiałeś sens mojego wpisu? Białe wnętrze nie musi być ascetyczne, bo w końcu mozna sovbie też zrobić białe shabby chic, ale do wzorzystej podłogi - tak. Zawalona meblami podłoga tego typu będzie albo wprowadzać dodatkowy chaos albo zostanie kompletnie zasłonięta. Dlatego na zdjęciu prezentującym ten układ podłogi, jak widać wyraźnie, nie ma zbyt wiele mebli. Jest - jakby to ująć? ASCETYCZNE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Czemu kosmos? Danteriusz to spamer budujący sobie bazę postów by się uwiarygodnić. Podobnie jak Resoviax - to prawdpodobnie ta sama osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 A czy ty zrozumiałeś sens mojego wpisu? gdybyś pisała ze zrozumieniem to bym nie pytał Dlatego na zdjęciu prezentującym ten układ podłogi, jak widać wyraźnie, nie ma zbyt wiele mebli. Jest - jakby to ująć? ASCETYCZNE. a pytanie było o podłogę i czy wg forumowiczów tego typu układ moze/lub nie pasować do 60m2 powierzchni, bo to podłoga ma byc tu najważniejszym elementem a nie poustawiane graty meblowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.06.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mi się dwa ułożenia najbardziej podobają. Na jakie się decydujesz Doriko? Jeszcze myślimy nad ułożeniem. Do tej wersji z przesunięciem nie jestem przekonana. Chyba płytka jest zbyt krótka do tego układu. Choć i tak mało tej podłogi będzie widać, bo kuchnia wąziutka i sporo zasłonią meble. Do listy jeszcze dokładam podwójną jodełkę którą Elfir mi przez przypadek podsunęła poniższym zdjęciem ale jeszcze nie miałam czasu ułożyć z moich płytek http://www.elceramics.ru/pictures/tovar/original/image_2944.jpg Jak dla mnie to połączenie jasnych płytek z drewnopodobnymi wygląda rewelacyjnie tylko właśnie kwestia sąsiedztwa i przestrzeni. Najlepiej pewnie wyglądało by to na dużej otwartej przestrzeni, szczególnie gdy płytki mają być dużych gabarytów. LeKo jak tak ci si podoba to daj na całości w ten sposób, myślę że jak oddzielisz pomieszczenia różną podłogą to zmniejszy ci się ta przestrzeń. Znajomi mają dość duży salon otwarty na hol i kuchnię a przez różną podłogę a szczególnie obniżenie poziomu w części salonowej, pomieszczenie wydaje się małe a wręcz ciasne. Podłoga piękna, dawaj na całość ale nie szalej ze ścianami i meblami bo to podłoga będzie główną ozdobą pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 a pytanie było o podłogę i czy wg forumowiczów tego typu układ moze/lub nie pasować do 60m2 powierzchni, bo to podłoga ma byc tu najważniejszym elementem a nie poustawiane graty meblowe Dokładnie. Ponieważ podłoga wymaga eksponowania i dlatego odpisałam,że konieczne jest "białe, ascetyczne wnętrze" Masz dzisiaj potrzebę czepiania się bez powodu? Bo poza tobą wszyscy zrozumieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 27.06.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 wojgoc ja nie "widzę" wpisu LeKo o podłodze jako najważniejszym elemencie w tej otwartej przestrzeni. Nie widząc planu tego wnętrza o 60m2 i zamiar umeblowania w konkretnym stylu, a przecież ma być kuchnia, jadalnia, salon, trudno doradzić. Ja rozumiem to tak jak wynika z wpisu, że LeKo chce na części kuchennej i może jadalni mieć jasne kafle z linku, potem pas od drzwi wejściowych do tarasu mieszane z drewnopodobnymi dokładnie jak w linku, a w części salonowej wykorzystać tylko te drewnopodobne. Zamysł bardzo fajny, ale chyba do bardzo "oszczędnie" umeblowanego wnętrza. Jaki styl ma w zamyśle LeKo nic nie wiemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dokładnie. Ponieważ podłoga wymaga eksponowania i dlatego odpisałam,że konieczne jest "białe, ascetyczne wnętrze" Masz dzisiaj potrzebę czepiania się bez powodu? Bo poza tobą wszyscy zrozumieli widać faceci nie kumają tak jak Wy kobiety:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jeszcze myślimy nad ułożeniem. Do tej wersji z przesunięciem nie jestem przekonana. [ ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeKo 27.06.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję wszystkim za rady temat jak najbardziej aktualny (jutro jedziemy rozejrzeć się konkretnie za płytkami). Planuję wnętrze nowoczesne, skromne bez żadnych "udziwnień" i niepotrzebnych mebli. Z założenia główną ozdobą będą duże okna , kominek i właśnie podłoga. Kuchnia, schody i parapety w podobnym odcieniu drewna jak płytki drewnopodobne . Wklejam rzut parteru dla lepszego zobrazowania. Kuchnia- jasne płytki; hol i jadalnia- "mieszane" jak na zdjęciach, salon- drewnopodobne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 28.06.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 ja tak mam Widziałam i dobrze wygląda ale ciągle nie mogę się zdecydować które lepiej. Wiem że lepsze jest wrogiem dobrego ale nic nie poradzę na to że muszę pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts