Anyżek35 06.09.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) albo DREWNO - Campani - Legni TINTA 15x60 dobra cena-74zł/m2 i chyba ładniejsze niż Allwood Edytowane 6 Września 2014 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.09.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Chyba zdecyduję się na legni- znalazłam w dobrej cenie 69 zł. za I gatunek.Widział ktoś "na żywo" LEGNI TINTA QUERCIA i LEGNI TINTA NATURAL, bo na zdjęciu za bardzo nie widać pomiędzy nimi różnicy, ale chyba te natural są jaśniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.09.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 My dzisiaj zdecydowaliśmy się na Pamesę Fronda Nogal, myślałam nad jaśniejszymi (na zdjęciu ta jasna płytka) ale w końcu wybraliśmy Nogal. zastanawiałam się wcześniej nad Kale nordic gold ale nigdzie ich na żywo nie widziałam. [ATTACH=CONFIG]269537[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]269538[/ATTACH] i cena też przystępna bo w sklepie są po 79zł a udało nam się uzyskać rabat na 69zł. znalazłam te same płytki po 54 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 07.09.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Jasne płytki będą lepszym rozwiązaniem, bo będę łatwe do utrzymania w czystości. ciemne podobają mi się o wiele bardziej więc żadne nawet najładniejsze jasne nie wchodzą w grę (chyba że jako dodatek do szarej dolnej łazienki bo drewnopodobne jasne planuję właśnie tam) pokój dzienny tylko ciemne. a czy praktyczniejsze? polemizowałabym, miałam styczność z różnymi panelami od jasnych po ciemne a nawet w beżowoszarym odcieniu. na ciemnych bardziej widać kurz, wszystkie inne zabrudzenia w tym sierść (czarna) psa to przekleństwo na jasnych. Zetka - te płytki wyglądają obiecująco, kolorek toscana natural jak najbardziej mi odpowiada i na pewno wezmę je pod uwagę lub ewentualnie odcień Keraben Madeira ceniza. Picco - poproszę o te namiary na te płytki Marazzi. porównać zawsze można. Byłam w tym tyg w salonie z płytkami i na żywo widziałam hasel brown i byłam pozytywnie zaskoczona, wyglądają 100razy lepiej niż myway (były obok na ekspozycji więc miałam porównanie). tak więc myway wypadają z czołówki a w ich msc wskakują Madeira Keraben, ostatecznie chyba skończy się na zakupie pojedynczych sztuk i decyzja zapadnie po oględzinach na żywo. Edytowane 7 Września 2014 przez manhatan17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 07.09.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Chyba zdecyduję się na legni- znalazłam w dobrej cenie 69 zł. za I gatunek. Widział ktoś "na żywo" LEGNI TINTA QUERCIA i LEGNI TINTA NATURAL, bo na zdjęciu za bardzo nie widać pomiędzy nimi różnicy, ale chyba te natural są jaśniejsze? Chodzi Ci o płytki firmy Kale Italia? Jeśli tak to troszkę pomieszałaś z nazwami kolorów a różnicę między nimi można zobaczyć np. na tej stronie: http://www.ceramicacampani.com/de/collections/legni-15x60/#tcerbox/9/ Jak przejrzysz dokładniej ten temat, to też tu ktoś je zamieszczał robione swoim aparatem i nawet wrzucał zdjęcie ułożonych (bodajże te quercia naturale) manhatan17 od razu uprzedzam że toscana natural nie są tak ciemne jak na fotkach w necie. Jeśli o odcień chodzi porównałabym je raczej do hasel ochra (jaśniejszy, cieplejszy) Podesłałabym Ci jakieś fotki z budowy (mam 3 szt. do oględzin) ale mam wrażenie że na każdym zdjęciu wyglądają inaczej, więc najlepiej się tak nie sugerować i oglądać je na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.09.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Chodzi Ci o płytki firmy Kale Italia? Jeśli tak to troszkę pomieszałaś z nazwami kolorów a różnicę między nimi można zobaczyć np. na tej stronie: http://www.ceramicacampani.com/de/collections/legni-15x60/#tcerbox/9/ Jak przejrzysz dokładniej ten temat, to też tu ktoś je zamieszczał robione swoim aparatem i nawet wrzucał zdjęcie ułożonych (bodajże te quercia naturale) zetka, dzięki za linka )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 07.09.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 znalazłam te same płytki po 54 zł/m2 A gdzie znalazłeś? Na necie widziałam, że były tańsze ale my braliśmy w sklepie stacjonarnym (jakoś bałam się kupić przez net). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krytyczny 08.09.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 tak to trzeba przyznać, że ciemne drewno jako podłoga dodają niesamowitego wymiaru pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaralekGJ 10.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 witam! jestem na etapie poszukiwania płytek drewnopodobnych do salonu. muszą być w średnio-brązowym lub ciemno brązowym kolorze. jak do tej pory mój ideał to MARAZZI TREVERKHOME QUERICA niestety ta cena... 249zl za mkw jest nie do przyjęcia. przy 25mkw koszt podłogi w samym salonie to ponad 6 tys. (( inne propozycje to paradyż hasel brown za ok 130zł/mkw. oraz my way paradyż wenge naturale od 130zl/mkw. paradyż my way rovere rosso (100-120zł)co polecacie? a może znacie jeszcze jakieś ciemne płytki drewnopodobne? przeglądałam oferty marketów budowlanych, jeżeli trafią się ładne płytki o strukturze i kolorze przypominającym drewno to są albo bardzo drogie albo całkowicie w pełnym połysku. a to tez nie wchodzi w grę. z góry dziękuje za pomoc i wszelkie sugestie. My mamy Emigres MDE 510. Wielkosc 15x50 cm. Nie są błyszczące. Cena na necie niecałe 50 zł/m kw. My zamawialiśmy w Merkury Market przez internet. Jeśli jesteś z południa to może będziesz miała ten sklep po drodze. Widzialam tez te płytki np. w Benmarze ale po 70-80 zl za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 11.09.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 niestety południe to nie moje rejony ale płytki ciekawe. wysyłałam zapytanie o te kilka rodzajów płytek do kilku sklepów w promieniu max 100km i dostałam jedną odp że mają te wszystkie na stanie a przynajmniej na ekspozycji do pokazania. tak więc nie będę musiała zamawiać po 1 płytce a zwyczajnie obejrzę je na żywo i porównam. dziękuje za wszystkie odpowiedzi w mojej sprawie. jeżeli ktoś będzie miał u siebie któreś z płytek które wymieniłam proszę o recenzję z jakości i użytkowania (zakup swoich płytek planuję dopiero na październik-listopad, zawsze lepiej posłuchać opinii innych bo cena i wygląd to nie wszystko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 13.09.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Hej, co sądzicie o płytkach z paradyża kolor pago natural 16x98,5 w efekcie na nie się zdecydowałam, co prawda kosztują drożej niż planowałam, ale jakoś przeżyję myślę, że ładnie się zgrają z moją stolarką okienną- ciemny orzech i kolorystyką w domu (beże, biele, szarości, ecru) Cena od 90 w sklepach internetowych do 160 zł/m2 w sklepach stacjonarnych, podobają Wam się? Jaka fuga do tego? Edytowane 13 Września 2014 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 13.09.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 A gdzie znalazłeś? Na necie widziałam, że były tańsze ale my braliśmy w sklepie stacjonarnym (jakoś bałam się kupić przez net). w necie właśnie i swoje też raczej w necie kupię, bo w sklepach są nawet po 150zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 14.09.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Nikt nie ma pago natural z Paradyża? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 20.09.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Koniec końców zamówiłam pago dark z paradyża do salonu, a do kuchni setim desert z cerradu Pochwalę się fotkami jak płytki będą położone, tzn. za jakiś miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.09.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 każda reklacja na wagę złota, jak widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 21.09.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 każda reklacja na wagę złota, jak widzisz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaMichal 21.09.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam wszystkich cały dzień szukam i szukam płytek drewnopodobnych do salonu imitujących drewno. Ciężko wybrać tyle tego na rynku, że szok. Co sądzicie o płytkach holtzer paradyża??? 9,8x40 ładnie będą wyglądać w salonie? Zastanawiam się czy kupić 15x68 czy te mniejsze? prosiłabym o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.09.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Te najmniejsze najbardziej przypominają parkiet i moim zdaniem najlepiej wyglądają ułożone w jodełkę. Jeśli chcesz mieć dechy to czym dłuższe tym lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.09.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Mam holtzer beige (te mniejsze) w salonie, ułożone na prosto (układanie w jodełkę przerosło mnie ) Uwielbiam je, ale od razu powiem że są krzywe we wszystkie strony Mnie to nie przeszkadza, ale jak ktoś chce mieć idealną podłogę to może to go denerwować. Zaraz poszukam zdjęć i wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaMichal 21.09.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dziękuje za odpowiedz to jednak dłuższe A szerokość ma duże znaczenie co myślicie? polecacie jakąś konkretną firmę? dużo czytałam tutaj o woodentic. Chodzi mi o to żeby bardzo przypominały drewno. Kolor coś pomiędzy brązowym a jasnym coś na styl woodentic ochra. Mętlik w głowie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts