Marysia Ro 30.09.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Cerrad Setim Honey to niedroga płytka. My kupowaliśmy ją w Praktikerze - po negocjacjach po 54 zł/m2. Uważam, że nie warto inwestować w II gatunek, bo I tez nie jest zbyt prosty - płytki są łódkowate, chociaż my nie żałujemy zakupu. Bardzo nam się podobają. Teściowa myślała, że to deska dębowa. O, no ja właśnie też chcę uzyskać taki efekt Macie te płytki w całym mieszkaniu? A jeśli nie, to z czym ją łączyliście? Jest szansa na fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 01.10.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Tak wygląda po ułożeniu. Tu jeszcze bez fug. Zdjęcie robione telefonem i przy jednej marnej żarówce, ale coś widać:http://images66.fotosik.pl/232/1119b3a137003a7a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 01.10.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 O, no ja właśnie też chcę uzyskać taki efekt Macie te płytki w całym mieszkaniu? A jeśli nie, to z czym ją łączyliście? Jest szansa na fotki? Mamy te płytki na całym dole, poza łazienką. Jak będą zafugowane to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 01.10.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Mam okropny dylemat, jaka dac fuge do plytek Paradyz Thorno Blanco. Kupilam na razie szara fuge epoksydowa, wczesniej mialam bahama bez (w kolorze plytek), nadal nie jestem pewna, a za dwa dni przychodzi kafelkarz. Nigdy jeszcze fug nie kupowalam i nie mam na to konkretnego pomyslu. Plytki beda w korytarzu i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 01.10.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 kalafiorek, świetne! Bardzo mi się podobają! Czekam na kolejne fotki z fugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 03.10.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Zastanawiam się czy Woodentic Ochra czy Rovere Giallo z Paradyża ?Woodentic jest gładki a Rovere ma zagłębienia . Czy ktoś użytkuje Rovere? Czy dobrze się je myje:rolleyes: Podoba mi się też setim honey ale wydaje mi się że były szorstkie w dotyku ( i małe rozmiary ) . Edytowane 8 Października 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 03.10.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A to moje płytki Pamesa Fronda Nogal w trakcie układania. Zastanawiam się nad kolorem fugi (jak na razie wybór padł na mapei brąz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 03.10.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A to moje płytki Pamesa Fronda Nogal w trakcie układania. Zastanawiam się nad kolorem fugi (jak na razie wybór padł na mapei brąz). [ATTACH=CONFIG]282779[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282780[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282781[/ATTACH] Na moim monitorze najlepiej wypada ta po prawej na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 04.10.2014 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 A ja bym wzięła tą lewą dolną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 04.10.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 A ja bym wzięła tą lewą dolną . Dla kontrastu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.10.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Do drewnopodobnych płytek najlepiej wygląda fuga w kolorze najciemniejszego odcienia na płytce albo nawet ciemniejsza. Jak dla mnie również lewa dolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 04.10.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Do drewnopodobnych płytek najlepiej wygląda fuga w kolorze najciemniejszego odcienia na płytce albo nawet ciemniejsza. Jak dla mnie również lewa dolna. Mnie się wydaje, że fuga powinna być w kolorze zbliżonym jak najbardziej do koloru płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.10.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 (edytowane) Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć, jeśli zależy ci na jednolitej powierzchni przypominającej panele to najlepiej z jak najmniejszą fugą i pewnie kolor najlepszy jest wtapiający się w płytki. Ale jest jedno ale. Wszystkie fugi wyglądają na jaśniejsze po położeniu i większość forumowiczów narzeka że są za jasne. Jeśli się chce poudawać deski to jak najciemniejsza fuga. Popatrz na drewniane podłogi. Naturalne szczeliny zawsze są ciemniejsze od samej deski. W parkietach szczeliny są wypełniane więc efekt też jest inny ale w dechach są ciemne. Z resztą to co nam się wydaje nie ma znaczenia. Każdy zrobi jak uważa i jak mu się podoba. Więc nie ma się co sprzeczać i przekonywać na wzajem. Padło pytanie więc wyrażam swoją opinię. Nie potrzebnie cytujesz i negujesz moja odpowiedź. Edytowane 4 Października 2014 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 04.10.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 W ogóle się nie sprzeczam Wyluzuj trochę, Doriko. Peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 05.10.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dzięki za pomoc. Ja zastanawiam się jednak nad prawa górną (brąz) - i chyba ta wybiorę bo najbardziej przypomina najciemniejszy odcień na płytce (tutaj na zdjęciu nie widać dobrze tego koloru. Myślałam jeszcze o fudze po lewej stronie na dole (czekolada) ale wydaje mi się że będzie za duży kontrast. Chciałabym uzyskać efekt fugi lekko ciemniejszej od płytki żeby za dużo się nie wyróżniała, Ciężko jest wybrać fugę na podstawie próbnika. A może ma ktoś z was zdjęcia swoich płytek z fugą czekoladową lub brązową? A co do fugi po prawej stronie na dole to ona najbardziej się zlewa ale wydaje mi się, że będzie wyglądała za jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 05.10.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Ale zastanawiam się czy nie zmienić tej brązowej fugi na czekoladę. Jakby ktoś z was miał zdjęcia z tą fugą może łatwiej byłoby podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 05.10.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Dzięki za pomoc. Ja zastanawiam się jednak nad prawa górną (brąz) - i chyba ta wybiorę bo najbardziej przypomina najciemniejszy odcień na płytce (tutaj na zdjęciu nie widać dobrze tego koloru. Myślałam jeszcze o fudze po lewej stronie na dole (czekolada) ale wydaje mi się że będzie za duży kontrast. Chciałabym uzyskać efekt fugi lekko ciemniejszej od płytki żeby za dużo się nie wyróżniała, Ciężko jest wybrać fugę na podstawie próbnika. A może ma ktoś z was zdjęcia swoich płytek z fugą czekoladową lub brązową? A co do fugi po prawej stronie na dole to ona najbardziej się zlewa ale wydaje mi się, że będzie wyglądała za jasno. Kalioke, poszukaj na tym wątku postów krystynyjoanny, ona miała Woodentic Beige z fugą Mapei brąz A ta jasna po prawej stronie to jaki kolor? Edit: Tu zobacz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-P%C5%81YTKI-DREWNOPODOBNE-imituj%C4%85ce-drewno-zdj%C4%99cia-uk%C5%82adanie-jakie-wybra%C4%87&p=6200610#post6200610 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-P%C5%81YTKI-DREWNOPODOBNE-imituj%C4%85ce-drewno-zdj%C4%99cia-uk%C5%82adanie-jakie-wybra%C4%87&p=6055113#post6055113 Edytowane 5 Października 2014 przez Flawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalioke 05.10.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 ta jasna to chyba toffi (nie pamiętam już). Dzieki za linki. Nawet dobrze ta fuga wygląda. Mój mąż upiera się przy tej fudze a ja zastanawiam się nad zmianą na czekoladę A mąż upiera się przy brązie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 05.10.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Zastanawiam się czy Woodentic Ochra czy Rovere Giallo ? Woodentic jest gładki a Rovere ma zagłębienia . Czy ktoś użytkuje Rovere? Czy dobrze się je myje:rolleyes: Podoba mi się też setim honey ale wydaje mi się że były szorstkie w dotyku ( i małe rozmiary ) . Woodentic Ochra i Rovere Gillo to byy rwnie nasze typy:yes: Woodentic odpadl, bo bardziej przypominal panele niz dechy. Rovere z powodu ceny:rolleyes: Setim honey nie jest szorstki. Tez zwracalam na to uwage. Dobrze imituje dab. A ze male rozmiary - jak to juz kilka razy na tym forum powiedziano - "cena mocy". Za dluzsze plytki jest zupelnie inna cena (Cerrad jeszcze dlugich nie produkuje), a my mielismy ponad 100 m2 do ulozenia i robilo nam roznice, czy zaplacimy za material na podloge 5,5 tys. zl czy tez 9 tys. zl. Jezeli nie mialabym ograniczen budzetowych - pewnie polozylabym Rovere o dlugosci 120 Udanych wyborow, Kochani! Ja jestem przeszczesliwa, ze pozbylam sie wreszcie probek plytek z salonu i nie musze juz dluzej myslec, ktore wybrac. Lezy sobie Setim na calym juz dole i jest ok. Mamy debowe meble, biale okna, drzwi i listwy (drzwi i listwy na koniec padziernika), biale meble kuchenne z debowym blatem (leza sobie teraz w garazu), troche cegly. Bedzie gralo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 06.10.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 kalafiorek, koniecznie wrzuć fotki! Bo ja w ciągu paru dni muszę zdecydować się na fugę Ja też dość szybko zdecydowałam się na Setim Honey, a mój chłopak, gdy je zobaczył, stwierdził, że to niesamowite, jak można odwzorować kolor prawdziwego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts