Tomek9635 23.10.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 a wy chodzicie po domu zawsze na boso? Tomek, jesli chcesz, moge Ci podeslac kilka fotek naszych Thorno Bianco, juz zafugowane i z listwami przypodlogowymi. Sprawdze tez ich cene, bo juz nie pamietam... No pewnie, że chce- podeślij - rozumiem na maila? [email protected] Jesteście zadowoleni z tych płytek? Też myśleliście między Pago Light a tymi? Położyliście to na całym mieszkaniu? Co do pytania- nie, raczej nigdy nam się nie zdarza chodzić na boso- tak jesteśmy nauczeni oboje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nelmis 24.10.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 szkoda że zdecydowałaś się na takie ułożenie - ja mam nieregularnie (w dodatku dłuższe - 120cm!) i uważam że wówczas wychodzi to lepiej. No i szkoda że cokoły nie są systemowe z Paradyża ale plastikowe. Trochę to razi, choc zapewne zdecydowały względy finansowe (ten kto ustala ceny na cokoły, mozaiki itp nie ma równo pod sufitem) Co to znaczy ułożenie nieregularne? czy mógłbyś doprecyzować? właśnie szukam fajnego ułożenia tych płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxikos 26.10.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 łaaaaał super, wielkie dzięki za obszerną odpowiedź a może ktoś z Was robił sobie kibelek w opcji drewno+biel i chciałby się pochwalić zdjęciami? jest tu ktoś z Łodzi bądź okolic? możecie polecić jakieś sprawdzone salony? Tak robił postaram sie wrzucić zdjęcia jak skończą plotkowalc, pewnie we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulek1719512754 27.10.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Dlaczego odpada łączenie płytek i paneli?Ja tak właśnie zrobię - sporo osób mi to tutaj odradzało ze względów wizualnych, ale przykładałam jedne do drugich i prezentuje się to naprawdę dobrze! bo mi się nie podoba. albo wszędzie (oprócz łazienki) panele albo płytki drewnopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek9635 28.10.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Tak robił postaram sie wrzucić zdjęcia jak skończą plotkowalc, pewnie we wtorek To poprosiłbym te fotki- bardzo chętnie obejrzę- to będzie pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 29.10.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Mam prośbę do tych którzy mają położone płytki Marazzi Treverkhome Rovere i Larice aby napisali jaki kolor fugi wybrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 04.11.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Co to znaczy ułożenie nieregularne? czy mógłbyś doprecyzować? właśnie szukam fajnego ułożenia tych płytek Pytanie nie do mnie, ale odpowiem gdyż obecnie też jestem na etapie wyboru ułożenia Zapewne autorowi postu chodziło o ułożenie bez żadnej symetrii/zachowania jakiegoś wzoru. Często mówi się na to ułożenie "na dziko". Tutaj masz przykładowe zdjęcia z ułożeniem regularnym (przesunięcia o tę samą odległość w kolejnych rzędach - patrząc z ukosa widać, że powstają jednakowe "schodki", patrząc prostopadle do ułożenia płytek fuga w co którymś rzędzie przypada w tej samej linii) http://www.zambezirivergallery.com/wp-content/uploads/2013/03/Ceramic-Tile-Wood-Grain-Design-Flooring-That-Keeps-Allergies-Ideas.jpg http://www.doxohealth.com/wp-content/uploads/2014/04/ceramic-tile-flooring-that-looks-like-wood-4.jpg Tutaj przykłady ułożenia "na dziko": http://floortilesideas.com/wp-content/uploads/2014/04/ceramic-tiles-that-look-like-wood-floors-3.jpg http://img.edilportale.com/products/prodotti-108706-rel82c5465cfacb464ab73367c19cafc1c8.jpg Też uważam że ułożenie nieregularne wygląda korzystniej/bardziej naturalnie i raczej na takie się zdecydujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 05.11.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Marysia Ro, Przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale choroba mnie rozłożyła na łopatki. Oto zafugowane fugą mapei brąz płytki setim honey (z góry przeproaszam za jakość zdjęć, bo robione wieczorem, płytki nie domyte i wszędzie pył pobudowlany): http://images69.fotosik.pl/338/fb7454f3083a77d5med.jpg http://images66.fotosik.pl/338/38ac5cf920248fabmed.jpg Obiecuję, że wrzucę jeszcze parę fotek umytych płytek po weekendowym ich umyciu. Przeprowadzka już za 2 tyg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pralkafrania 05.11.2014 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Trudno powiedzieć czy zdjęcia oddają prawdziwy wygląd szczególnie że na każdym wyglądają inaczej. . Oj, w OBI nawet na ekspozycji wyglądaja zupełnie inaczej, niż w rzeczywistości (jakieś żółte światło mają, mocno zmieniające realia :/). Prawie wszystkie ułożenia mi się podobają, oprócz jodełki (chyba lepiej wygląda przy cienkich deszczułkach) i równo ułożonych. Zalezy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć Jestem zdania,że nie trzeba mieć kupy siana,żeby zaaranżować piekne wnętrza. Oczywiście Houzz to także moja skarbnica pomysłów,ale nie ma się co spalać. Te Twoje są super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pralkafrania 06.11.2014 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Witam:) Pomóżcie mi znaleźć jakieś płytki pasujące kolorystyką do tej szafki Zastanawiam się nad tymi,ale na żywo ich jeszcze nie widziałam. W tym wypadku liczę na to, że będzie ciut ciemniejszy (ale tylko odrobinkę). Inna opcja nie wchodzi w grę Do tego będzie stara cegła (taka stara, średnio oczyszczona,jaśniejsza,niż typowa klinkierówka), białe pytki (też nie wiadomo jeszcze jakie, bo chcę duże i matowe nie rujnujące budżetu (tak do 120zł gdzieś) plus biała mozaika. Boję się,że podłoga bedzie za jasna i a odcień jednak ciut za chłodny), jednocześnie nie chcę już ciemnych płytek ( w salonie mam ciemne panele-porażka). Najlepiej, gdyby w Ikei dawali próbniki oklein:cool: to by było łatwiej dobrać a coś mi się ubzdurało i chce podłogę najbardziej zbliżoną kolorem do szafki:bash: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.... Może coś podobnego (rustykalne klimaty odpadają)? O! To chyba będzie OK (ale w innym ułożeniu) Edytowane 6 Listopada 2014 przez Pralkafrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 06.11.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Marysia Ro, Przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale choroba mnie rozłożyła na łopatki. Oto zafugowane fugą mapei brąz płytki setim honey (z góry przeproaszam za jakość zdjęć, bo robione wieczorem, płytki nie domyte i wszędzie pył pobudowlany): http://images69.fotosik.pl/338/fb7454f3083a77d5med.jpg http://images66.fotosik.pl/338/38ac5cf920248fabmed.jpg Obiecuję, że wrzucę jeszcze parę fotek umytych płytek po weekendowym ich umyciu. Przeprowadzka już za 2 tyg! Dziękuję! Myślałam, że fuga wyjdzie trochę ciemniejsza, ale może to tylko złudzenie. Jesteś zadowolona? PS Piękna cegiełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 06.11.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Bo tak naprawdę fuga jest dużo ciemniejsza, tylko pył na niej osiadł. Jak się umyje podlogę to robi się ciemnobrązowa, tylko potem mgła ją zasnuwa:rolleyes:. Spróbuję zrobić zdjęcie z bliska, w dzień, po umyciu i wyschnięciu podłogi w sob/niedz. Tak, jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 06.11.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Bo tak naprawdę fuga jest dużo ciemniejsza, tylko pył na niej osiadł. Jak się umyje podlogę to robi się ciemnobrązowa, tylko potem mgła ją zasnuwa:rolleyes:. Spróbuję zrobić zdjęcie z bliska, w dzień, po umyciu i wyschnięciu podłogi w sob/niedz. Tak, jesteśmy zadowoleni. Kalafiorku dzis wlasnie fugowali mi Marazzi Treverkhome Larice fuga mapei braz. Jutro zobacze efekty i nie ukrywam ze sie stresuje. Probe robilismy atlas toffi ale IMO za jasna byla. Ceglasta ściana super u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 07.11.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 My też początkowo celowaliśmy w toffi, ale sprzedawca nas przekonał, mówiąc, ze fuga zawsze wychodzi jaśniej niż na próbniku. Ma te same płytki co my i zastosował czekoladę. Pokazał nam zdjęcia. Czekolada mnie nie przekonała - za ciemno. Jak panowie zafugowali u nas płytki brązem, to kolor wydawał mi się za ciemny, ale po wyschnięciu fuga pojaśniała i osiągnęła kolor ciemnych elementów na płytkach - czyli ideał. Myślę, że szarość też by się super sprawdziła. U nas niestety po fugach była poprawka tynku i szlifowanie. Mimo okrycia całej podłogi pył jest wszędzie. Nic. Umyję płynem do podłóg. A jakby nie odzyskały koloru, to zaatakuję płynem do czyszczenia klinkieru z LM (rada z naszego forum). Druga opcja to magiczne gąbeczki, ale jeżeli do tego dojdzie, to chyba zastosuję niewolnicza pracę dzieci:D, bo mój kręgosłup może tego nie przeżyć. A dzieci zasadniczo mają trochę bliżej do podłogi:stirthepot: W cegle jesteśmy zakochani. Wyszła lepiej, niż się spodziewaliśmy. Teraz mamy swój własny osobisty Malbork:cool: Pozdrawiam. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeTNK 07.11.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 A ja z zupełnie innej beczki. Czym Wy, albo wasi specjaliści cieli drewnopodobny gres wzdłuż ? Szczególnie zastanawia mnie jak sobie radzić z płytkami długimi na 1 metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxikos 07.11.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Zdjeć jeszcze nie mam, poprostu zapominam o tym, a aparatem w komórce nic ciekwego nie zrobię.Ale odnośnie ciecia długich płytek 1,2m, tak, były cięte wzdłuż i nie było kłopotu, zależy od maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 08.11.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 A ja z zupełnie innej beczki. Czym Wy, albo wasi specjaliści cieli drewnopodobny gres wzdłuż ? Szczególnie zastanawia mnie jak sobie radzić z płytkami długimi na 1 metr. Nasz majster tnie wzdłuż metrowe płytki (podobno bardzo twarde) i nie ma problemu. Problem powstanie jak będziemy chcieli mieć te płytki przycięte na narożnikach w kąt 45stopni (np. na blacie czy zabudowie geberita) Już nam powiedział że się on się tego nie podejmie i mamy kombinować na własną rękę, np. u kamieniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeTNK 08.11.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Nasz majster tnie wzdłuż metrowe płytki (podobno bardzo twarde) i nie ma problemu. Problem powstanie jak będziemy chcieli mieć te płytki przycięte na narożnikach w kąt 45stopni (np. na blacie czy zabudowie geberita) Już nam powiedział że się on się tego nie podejmie i mamy kombinować na własną rękę, np. u kamieniarza No ale właśnie czym tnie ? Szlifierką kątową, maszyną z tak długim blatem że mu cała płytka wchodzi ,tak dużą gilotyną? Czy jeszcze innym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 10.11.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Mike my robimy łazienkę we własnym zakresie. Mąż tnie płytki wzdłuż i szlifuje "zwykłą" szlifierką Boscha (nie mamy żadnego doświadczenia w tej kwestii, nigdy wcześniej nie układaliśmy płytek). Tarcze do cięcia, szlifowania i końcówki do wycinania otworów kupiliśmy na allegro. Mamy płytki My way z Paradyża (wszystkie mają 1,20 cm). Zapewniam, że się da i to bez problemu. Narożniki również przycięte pod kątem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 10.11.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jestem po sprzątaniu całego domu. Relacja:fuga mapei brąz mokra jest brązowa. Po wyschnięciu jest jasna. Kolor? Słabe kakao. Czy mi to przeszkadza? o dziwo .... nie:eek: Poniżej obiecane zdjęcia. http://images67.fotosik.pl/356/32eb3dbb644e6748med.jpg http://images68.fotosik.pl/354/63eec6b83083235fmed.jpg I przy sztucznym świetle: http://images70.fotosik.pl/353/1dc011033959a8d5med.jpg Myślę, że Cerrad naprawdę się spisał. Pozdrawiam.kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts