Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

Co do samych płytek drewnopodobnych, to kupiłem Ape Ceramica Oregon Nogal (20 x 114) - udało się znaleźć w super cenie - 110 zł / m2. Same płytki wyglądają genialnie (moim zdaniem) :D

Też je mamy, tyle że w łazience :rolleyes: Do złudzenia przypominają deski :lol2:

Nad Maloe też się zastanawiałam ;)

Edytowane przez ida2

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę bardzo - Maloe beige, niestety jeszcze brudne, ale coś tam widać[ATTACH=CONFIG]314687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314688[/ATTACH]

Waga34 czy możesz napisać jaką masz fugę?

Zastanawiam się nad ciemnym kolorem brązu lub nawet brązu łamanego grafitem.

U Ciebie wygląda to bardzo ładnie

Proszę bardzo - Maloe beige, niestety jeszcze brudne, ale coś tam widać[ATTACH=CONFIG]314687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314688[/ATTACH]

a jak Ci się układają te płytki, mocno są krzywe, zadowolona jesteś? zastanawiam się nad nimi, chcę takie ułożyć w salonie kuchni, przedpokoju i wiatrołapie nawet. Tylko ja się zastanawiam nad odcieniem natural, znalazłam nawet na necie po jakieś 74 zł razem z przesyłką.

Sija,

Mój fachowiec trochę narzekał na "łódkowatość" ale mówił, że w porównaniu z innymi, które kładł nie jest źle.

Sam jest w trakcie wykańczania swego domu i powiedział, że sobie też takie położy:)

My mamy Maloe beige w salonie, kuchni i dwóch holach (góra i dół).

Choć jeszcze nie mam fug, jestem bardzo zadowolona z efektu.

Cena 74 z przesyłką jest bardzo atrakcyjna, ja płaciłam 88zł (dowieźli i wnieśli do domu).

Sija,

mój fachowiec w ogóle nie narzekał na Maloe, również moim zdaniem były prościutkie, W porównaniu do Tubądzin Korzilius, które również kładlismy to Maloe wypadło rewelacyjnie, tymbardziej, że cena 86zł jaką płaciliśmy to za takie dechy naprawdę tanio.

Mamy je połozone w salonie, kuchni i przedpokoju i taka jedna płaszczyzna wygląda korzystnie. Ja jestem z nich naprawde zadowolona, łatwo się je myje przede wszystkim

Witam, czy ktoś układał płytki z serii Maloe z Paradyża - natural lub beige? Bardzo mnie ciekawi jak te płytki wyglądają w realizacji, bo w sieci nie ma zdjęć oprócz tych na stronie producenta:

http://www.paradyz.com/plytki/kuchenne/maloe

Też mam te płytki, mam też dobrany dekor do tego

na weekendzie cyknę fotkę i wrzucę

pzdr

A nie boicie się że te płytki po wyłączeniu podłogówki będą jednak zimne? Może trzeba się będzie przyzwyczaić do kapci :cool: Myślę o tych płytkach bo boję się że jjednak panele na podłogówkę to kiepski pomysł. A zależy mi na ładnej drewnopodobnej podłodze a nie jakiś kwadratowych, zimnych płytach.

A nie boicie się że te płytki po wyłączeniu podłogówki będą jednak zimne? Może trzeba się będzie przyzwyczaić do kapci :cool: Myślę o tych płytkach bo boję się że jjednak panele na podłogówkę to kiepski pomysł. A zależy mi na ładnej drewnopodobnej podłodze a nie jakiś kwadratowych, zimnych płytach.

A czemu panele drewniane to kiepski pomysł? Przecież do podłogówki wpuszczasz wodę o temperaturze niższej niż temp ludzkiego ciała. Teraz nawet już, nie mówiąc o lecie, jak słoneczko przygrzeje, to fragmenty podłogi mają wyższą temp niż ta, którą osiągniesz gdy podłogówka pracuje. To taki sam mit jak ten że z podłogówki się kurzy bo ciepła podłoga. To w takim razie z grzejników, gdzie woda ma 50-60 st, kurz powinien dosłownie strzelać pionowo w górę ;)

Kapcie - każdy chodzi jak lubi, ale ja sobie nie wyobrażam śmigania po śliskich jednak płytkach w skarpetach. Tak czy siak łażę w laczkach i tyle.

Zresztą, nawet jak będziesz zimą grzać to podłoga nie będzie mieć aż tyle stopni by to było mocno czuć. Większość użytkowników podłogówki właśnie przy pierwszym kontakcie stwierdza, że "eeee myślałem, że to będzie ciepłe? wtf?"

A czemu panele drewniane to kiepski pomysł? Przecież do podłogówki wpuszczasz wodę o temperaturze niższej niż temp ludzkiego ciała. Teraz nawet już, nie mówiąc o lecie, jak słoneczko przygrzeje, to fragmenty podłogi mają wyższą temp niż ta, którą osiągniesz gdy podłogówka pracuje. To taki sam mit jak ten że z podłogówki się kurzy bo ciepła podłoga. To w takim razie z grzejników, gdzie woda ma 50-60 st, kurz powinien dosłownie strzelać pionowo w górę ;)

Kapcie - każdy chodzi jak lubi, ale ja sobie nie wyobrażam śmigania po śliskich jednak płytkach w skarpetach. Tak czy siak łażę w laczkach i tyle.

Zresztą, nawet jak będziesz zimą grzać to podłoga nie będzie mieć aż tyle stopni by to było mocno czuć. Większość użytkowników podłogówki właśnie przy pierwszym kontakcie stwierdza, że "eeee myślałem, że to będzie ciepłe? wtf?"

Eee... no właśnie na panele to chyba już u nas za późno bo podobno trzeba tam dać mniejszą wylewkę czy jakoś tak

Czy ktoś układał płytki Tubądzin Domino Oak Beige? Jak prezentują się w domu? Czy one nadają się do ogrzewania podłogowego? Jak z ich czyszczeniem? Zastanawiam się nad położeniem ich w całym domu, zastanawia mnie tylko to, że faktura jest nieco chropowata, czy nie zostaje tam góra piachu?:\