Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

Poszukuję tanich płytek drewnopodobnych do łazienki w cenie do 60 zł/m2, możecie coś polecić?

Też mam podobny budżet, potrzebuję ok 70 m2 na większość parteru. W tej cenie dostaniesz tylko płytki w formacie 15-16 na 60 cm. No nie wygląda to jak rasowa decha, ale znacznie lepiej niż małe klepki typu 10x40.

Teraz w weekend oglądałem przez chwilę płytki Końskie Liverpool. Ktoś coś może o nich więcej powie? W sensie jakościowym głównie - łódkowatość, trzymanie wymiarów?

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie znam akurat tej konkretnej kolekcji, ale mam dużą powierzchnię w płytkach z tej fabryki i jestem z nich mega zadowolona, a kosztowały grosze, na pewno poniżej 30 zł m2 !

Wiele razy spadło na nie coś ciężkiego, pozostały tylko lekkie draśnięcia.

Warto się tej firmie przyjrzeć.

Poszukuję tanich płytek drewnopodobnych do łazienki w cenie do 60 zł/m2, możecie coś polecić?

może te, które wkleiłam powyżej, z firmy Cersanit za 39 zł m2. Mnie się bardzo podobają na tych fotkach, ale zaznaczam, że nie znam ich z reala.

Może uda się je znaleźć jeszcze taniej..

http://www.plytki123.pl/product_info.php/gusto-brown-decor-45x45-p-22776

ja jeszcze na chwilę wrócę do Końskie Liverpool - dziś zrobiłem rundę po okolicznych salonach płytkowych i powiem tak:

cenowo - bezkonkurencyjne (< 50 zł)

faktura - bardzo głęboka, wzdłuż płytki mają wręcz dołki, szorstka powierzchnia

żona się do nich przekonała, mnie też cenowo b się podobają hehe, no tylko ta nieregularna powierzchnia nie wiem jak przez następne naście lat będzie się spisywać

w porównaniu do np. takich Colonial, to niebo a ziemia - Colonial wręcz jak pokryte folią, b gładkie, ale też sztucznie wyglądają

Sija,

Mój fachowiec trochę narzekał na "łódkowatość" ale mówił, że w porównaniu z innymi, które kładł nie jest źle.

Sam jest w trakcie wykańczania swego domu i powiedział, że sobie też takie położy:)

My mamy Maloe beige w salonie, kuchni i dwóch holach (góra i dół).

Choć jeszcze nie mam fug, jestem bardzo zadowolona z efektu.

Cena 74 z przesyłką jest bardzo atrakcyjna, ja płaciłam 88zł (dowieźli i wnieśli do domu).

Możesz podać namiar na priva gdzie zamawiaiście Maloe w dobrej cenie. U mnie 95zł + dostawa, a przy 50m robi się różnica.

[ATTACH=CONFIG]318507[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]318508[/ATTACH]

A to moje Maloe, jeszcze brudne i bez schodów i balustrady od antresolki. Właśnie kończymy dębowe schody, cieszę się bo już widzę, że doskonale pasują do tych płytek..

Wkleję fotkę po zakończonej pracy :)

Pięknie wyglądają ! A przy naturalnym drewnie będzie jeszcze efektowniej. Jestem już całkowicie przekonana za ich położeniem. Tym bardziej, że nie sprawiają kłopotów z ułożeniem jak wyczytałam na forum. Szukam teraz najtańszej opcji cenowej. W moich okolicach ceny Maloe wahają się od 89 do 95 zł., więc jeśli to możliwe to również proszę o informacje ( na priv) gdzie można je kupić taniej. Szukałam w necie, ale ceny wysokie, a gdzie było taniej to obecnie są braki bez możliwości zamówienia. Z resztą po takich pozytywnych opiniach na forum i pięknych prezentacjach zdjęciowych forumowiczów zainteresowanie rośnie;)

Jeszcze raz dziękuję za odzew na mój poprzedni wpis i z zainteresowaniem czekam na zdjęcia z gotowych pomieszczeń z Maloe życząc szybkiego ukończenia prac.

Mam pytanie do posiadaczy płytek drewnopodobnych - szczególnie tych, którzy mają je ułożone na ogrzewaniu podłogowym.

Jak szeroką fugę ustaliliście? Dziś mam spotkanie z kafelkarzem, który prawdopodobnie jutro zacznie pracę i trochę boje się, że będzie chciał układać na mega szeroką fugę ...

Możecie polecić jakieś dobre i sprawdzone fugi? :)

Mam pytanie do posiadaczy płytek drewnopodobnych - szczególnie tych, którzy mają je ułożone na ogrzewaniu podłogowym.

Jak szeroką fugę ustaliliście? Dziś mam spotkanie z kafelkarzem, który prawdopodobnie jutro zacznie pracę i trochę boje się, że będzie chciał układać na mega szeroką fugę ...

Możecie polecić jakieś dobre i sprawdzone fugi? :)

no ja zauważyłem, że raczej sprzedawcy płytek w salonach doradzają 3-4 mm; tu na forum przeważa opcja 2 mm, i tyle też mój kafelkarz poleca; poleca też fugi Mapei - i tego się będę sam trzymał

tak na serio - to przecież podłogówka ze swoimi <30 st nie spowoduje chyba ruchów tektonicznych, co? podłoga się mocniej ogrzewa przez padające latem słońce, niż zimą jak się ogrzewanie uruchomi

no ja zauważyłem, że raczej sprzedawcy płytek w salonach doradzają 3-4 mm; tu na forum przeważa opcja 2 mm, i tyle też mój kafelkarz poleca; poleca też fugi Mapei - i tego się będę sam trzymał

tak na serio - to przecież podłogówka ze swoimi <30 st nie spowoduje chyba ruchów tektonicznych, co? podłoga się mocniej ogrzewa przez padające latem słońce, niż zimą jak się ogrzewanie uruchomi

Ustaliłem wczoraj z ekipą fugi 1,5 mm - zobaczymy co to wyjdzie :D

Kafle wstępnie miały był ułożone z przesunięciem o 1/3 ale koniec końców uznaliśmy z lepszą połówką, że ciekawie będzie wyglądało ułożenie bez schematu tzn. w kontrolowanym chaosie :D