Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Poszukuję płytek drewnopodobnych na podłogę do salonu, kuchni i jadalni. Zastanawiam ssię nad kolekcja 1. Domino Tubądzin Walunt lub Elm; 2. Ceramika końskie Liverpool. Czy jest ktoś kto kładł u siebie któreś z tych płytek?? Te z konskich bardzo mi się podobają, fajnie imituja drewno. Za to domino są rektyfikowane więc powinny być prostsze. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie

Poszukuję płytek drewnopodobnych na podłogę do salonu, kuchni i jadalni. Zastanawiam ssię nad kolekcja 1. Domino Tubądzin Walunt lub Elm; 2. Ceramika końskie Liverpool. Czy jest ktoś kto kładł u siebie któreś z tych płytek?? Te z konskich bardzo mi się podobają, fajnie imituja drewno. Za to domino są rektyfikowane więc powinny być prostsze. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie

cześć :) Domino będziemy kładli za jakies 2-3 tygodnie w łazience, dam znać .

z pozostałych drewnopodobnych wzieliśmy Cerrada -Desert- kafelkarz przejrzał kilka sztuk, sa troche łódkowate wiec trzeba je klasc z przesunieciem o 20-30% a nie tak jak zakladalismy 40-50%. zobaczymy co z tego wyjdzie

Dzięki za odpowiedź. Biorę jeszcze pod uwagę droższa wersję czyli Korzilius rustic Brown. Mamy duża powierzchnię salonu, jadalni kuchni i holu i obawiam się trochę czy płytki o długości 60cm nie będą źle wyglądały. Wolałabym coś dłuższego. Ale przy dłuższych obawiam się znowu że jeśli to będzie polska płytka to zawsze będzie krzywa i lodkowata bez względu na cenę. Czy ktoś układał może Korziliusa? Wydaje mi się że firma raczej porządna ale opini o nich nie mogę znaleźć. Ewentualnie może macie jakieś propozycje fajnych płytek w cenie ok 80-85 zł długich i niezbyt ciemnych.

Aha za dwa tygodnie to ja już bym chciała te płytki mieć więc muszę się w końcu zdecydować.

Edytowane przez marcia331

My zakupiliśmy włoskie płytki Just Nature z Gardenia Orchidea w II gat. Rozmiar 20-120cm. Cena ok. 78zł. Było kilka wyszczerbionych, ale te poszły na docinki więc za tą cenę-super. Doskonale imitują drewno. My mamy te najciemniejsze -NOCE SCURO.

http://www.gardenia.it/en/collezione.php?ID_AMB=3203

Zakupiłam płytki setim honey ,posortowałam i na 40 m2 jest 21 różnych wzorów,bardzo mi się podobają a i cena była bardzo przystępna niecałe 50 zł za m2 . Będę je układać w zimie więc nie wiem jakie są w użytkowaniu moze ktoś z forumowiczów pomoże:-)Załączam zdjęcie płytek ułożonych na sucho101.jpg

Ja płytki setim honey posortowałam i tez zastanawiam sie jak je układać wiem że będą z przesunięciem o 1/3 fuga chyba na 2 mm, bede układac w zimie ale nie wiem jak dobierac płytki chcę żeby te z sękami były w miare równomiernie rozłożone na całości, darkob jaką grubą fugę będziesz dawał? kolor już wybrałeś?wrzuć fotki jak ułożysz

Szlag. Nigdzie w Polsce nie mogę dostać Kale Nordic Gold :( Firma zakończyła produkcję.

Największy zapas to 18 m2 a ja potrzebuję 24,5 m2

Chciałam dać na pietrze, aby mieć ten sam odcień na piętrze i na parterze, aby nie cudować potem z dobieraniem koloru schodów.

:mad:

One były idealne - tanie i piękne, fakturowane a nie tylko nadruk na gładkiej płytce.

Dlaczego zakończyli produkcję!?:cry:

Edytowane przez Elfir