Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam opinii o płytkach Cerrad Mattina lub Cortone o wymiarach 20 x 120. Przede wszystkim, czy płytki nie łódkują na długości. Proszę również o inne opinie dotyczące układania i użytkowania. Z góry dziękuję za wszystkie opinie

Mam położone ponad 110 m2 płytek Cerrad Mattina Grigio. Polecam. Ładne, długie dechy. Kosztują swoje fakt, lecz warte swej ceny. Rozmiar ma duże znaczenie, początkowo planowałem takie w rozmiarze 15x60 ale prze dużych powierzchniach wypadają marnie. Mattina 20x120 daje super efekt.

Witam,

nie kryję, że bardzo mi się podobają takiego typu podłogi, a zważywszy, że będę robił 100% podłogówkę to i by się nadały.

NIESTETY, żona nie chce nawet o tym słyszeć, bo "będzie w lecie ciągnąć zimnem". Mamy złe wspomnienia z Irlandii, gdzie pół domu było wyłożone płytkami, no ale co my tu porównujemy... Domy z kartonu do polskich z podłogówką...

Coś ktoś może na ten temat?

Moje - Marazzi Treverkhome Larice 150 x 19 cm

[ATTACH=CONFIG]378386[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]378387[/ATTACH]

Jak widać - mam tez słabsze miejsca... Pozostaje oderwać płytki krzywe i włozyć na ich miejsce prostsze.

Jednak tak długi rozmiar (150 x 19 cm) jest dość ryzykowną sprawą.

Powinnam była stać przy kafelkarzu i sprawdzać czy aby tych najbardziej krzywych nie położy w centralnym miejscu...:oops:

[ATTACH=CONFIG]378388[/ATTACH]

no chyba nie mogę tego tak zostawić.... - boję się , że sąsiednie płytki przy wyciąganiu tej krzywej popękają mi....

Han_na i co z tym zrobiłas???

czy moze ktoś sie wypowiedziec kto mial podobny problem? Po prostu niektore plytki odstają, wystają wzdłuz - nie wiem jak to opisac - czy to łodkowanie?

Co w takiej sytuacji?

czy da coś wymiana tych najbardziej wystających???

prosze o pomoc.

Najpierw myślałam że to wina glazurnika, ale teraz to zwyczajnie mam załamkę...

Edytowane przez glx

• 2 weeks później...
Witam stoję przed trudnym wyborem płytek do parteru domu .Wpadły mi w oko cerrad mattina beige obawiam się czy nie będą zbyt ciemne próbnik leży a ja ciągle nie jestem pewna czy ktoś mógłby podzielić się doświadczeniem jak to faktycznie z nimi jest i czy są praktyczne w użytkowaniu?Myślę czy nie dać ich na cały dół oprócz łazienki(będzie szara) i dolnego pokoju. Proszę także o rady czy kolorystycznie to będzie współgrać dodam że okna są w kolorze orzech(ciemny brąz) stół, komodę, stolik kawowy i sofę też bym chciała w ciemnym brązie .Kuchnia jest oddzielona od salonu będzie w białym lakierze.Za wszystkie sugestie będę ogromnie wdzięczna.

Witam stoję przed trudnym wyborem płytek do parteru domu .Wpadły mi w oko cerrad mattina beige obawiam się czy nie będą zbyt ciemne próbnik leży a ja ciągle nie jestem pewna czy ktoś mógłby podzielić się doświadczeniem jak to faktycznie z nimi jest i czy są praktyczne w użytkowaniu?Myślę czy nie dać ich na cały dół oprócz łazienki(będzie szara) i dolnego pokoju. Proszę także o rady czy kolorystycznie to będzie współgrać dodam że okna są w kolorze orzech(ciemny brąz) stół, komodę, stolik kawowy i sofę też bym chciała w ciemnym brązie .Kuchnia jest oddzielona od salonu będzie w białym lakierze.Za wszystkie sugestie będę ogromnie wdzięczna.

Cały parter mam wyłożony płytkami Cerrad Mattina Grigio, rozważałem Beige ale były ciut za ciemne jak dla mnie. Co do użytkowania jestem bardzo zadowolony, przede wszystkim są proste na krawędziach i nie powyginane w banan. Jak już napisałem są na całym parterze łącznie z łazienką i prysznicem.

No to teraz mam kolejną kwestię do przemyślenia, a jaka kolorystyka mebli i drzwi u Ciebie dominuje jasna czy ciemna ja bezkompromisowo i świadomie uparłam się na te ciemne brązy i ot mam dylemat.Zapytam też o kolor fugi?Dziękuję za zdjęcie wybiorę się po jeszcze ten próbnik i dam znać co postanowiłam