Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Polecam plytki Woodker firmy Kronos. Mozna je obejrzec tutaj: http://www.woodker.it/. Ceny sa adekwatne do jakosci. :)

Pozdrawiam

Misiek

To znaczy jakie sa to ceny tzw adekwatne do jakości- konkrety please.

Jako, że temat bardzo mnie interesuje i jeździłam dzis oglądac płytki to znam odpowiedź. Może się komus przyda.

Za kolekcje woodker trzeba zapłacic około 350 zł za metr.

Płytki sa bardzo ładne, dośc gładkie. Mi najbardziej spodobał się kolor Ipeker (taki czekoladowo-brązowy ) i Teaker (dośc jasny)

• 3 weeks później...
W wątku o kuchniach pojawiła sie podłoga koliny z pięknych płytek La Faenzy o nazwie Amazzonia. Naprawde piekne. Czy ktoś wie, gdzie je mozna kupić? i za ile? Pozdrawiam

Wywołali mnie do dpowiedzi to się melduję:-)

Faktycznie mam w kuchni drewnopodobne płytki gresowe. Choć "drewnopodne" to naprawde brzydka dla nich nazwa, bo autentycznie podłoga wygląda jak ułozonona z duzych , postarzanych desek..

Nie ma na razie lepszego zdięcia:

http://images33.fotosik.pl/417/f25bac91126fa783m.jpg

Producent Lafaenza, seria amazzonia, wystepuje w kilku kolorach/odcieniach. Cena ok.200zł/m, kupowane w Cermagu..

Witaj,

Ja się właśnie przymierzam do takich płytek... - niestety nie mogę nigdzie ich namierzyć choćby w ekspozycji.

Masz może jakieś zdjęcia twoich kafli? Jaki kolor wybrałaś? Gdzie kupowane? Jak wrażenia pod względem krzywości / prostoty krawędzi? Pod W -wą w Glazomacie mają po ok 240-250zł - .... trochę drogo.

Druga opcja to La Faenza Nouvelle - ładny rysunek drewna - ale nieegzotyk, chyba dąb...

Proszę o info i pozdrawiam.

Tomek