Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

Witam.

Tak wyglądają moje ....

Nasze czekają na położenie -opóźnia się :( Widzę, że też nie możesz zdecydować się na kolor fugi :) Ponoć trzeba robić próbki bo wzorce nie dają prawdy. My będziemy próbować z beżem Mapei....

I z innej beczki -czy ci którzy położyli "deski" na parterze też mają problem z dudnieniem? Koleżanka mnie ostrzega, że w nowym domku z echem sobie jakoś poradziła, ale podłoga jej dudni nawet przy normalnym chodzeniu -czy jest jakiś patent na klejenie, żeby po położeniu nie było za późno i to dudnienie ustąpiło? :)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, doradźcie proszę, jakie płytki drewnopodobne wybrać? Najbardziej podobają mi się płytki domino Oak beige, ale wolałabym dłuższe niż te, które mają 60cm. Jednakowe płytki chce położyć na powierzchni 100m2 i nie jestem przekonana, czy płytka 60 cm będzie dobrze wyglądać. Jeżeli chodzi o cenę to chciałabym się zmieścić w kwocie do 70 zł/m2

Kładłem w łazience Domino ASH BEIGE STR GRES SZKLIWIONY 14,8X59,8 G1 i miałem zamiar położyć także w salonie. Całe szcęście, że nie zamówiłem w jednej dostawie wszystkich. Rzeczywiście są ładne, ale bardzo krzywe. Do tradycyjnego łódkowania dochodzi jeszcze

odkształcenie w rodzaju śmigła. Do tego po rektyfikacji mają ostrą krawędź od góry płytki (niektóre firmy tą krawędź stępiają).

Z tańszych płytek proponuję zainteresować się płytkami z Cerradu np. Calatea 17,5x90cm. Są dostępne za ok. 70 zł/m2 .

Edytowane przez clean fire

Witam, doradźcie proszę, jakie płytki drewnopodobne wybrać? Najbardziej podobają mi się płytki domino Oak beige, ale wolałabym dłuższe niż te, które mają 60cm. Jednakowe płytki chce położyć na powierzchni 100m2 i nie jestem przekonana, czy płytka 60 cm będzie dobrze wyglądać. Jeżeli chodzi o cenę to chciałabym się zmieścić w kwocie do 70 zł/m2

Z ceną trochę ciężko jak na dobre drewnopodobne płytki. Ja polecam płytki z Rocersy, są super i świetnie imitują drewno.

Kupiłam je na płytki [moderowano] Niestety nie mieszczą się w Twoim przedziale cenowym, ale jakość idzie równo z ceną :)

Od razu wstwie link do płytek, które mam, ale myśle że warto przejrzeć ich ofertę bo mają tam naprawdę duży wybór- myśle że ceny też znajdziesz pasujące.

O to te co mam::spam:

Polecam :)

Edytowane przez finlandia
Reklama.

Witam. Czy ktoś ma doświadczenia z płytkami Opoczno Wood Concept. Do wyboru są płytki o wymiarach 22x90 lub 15x90. Które waszym zdaniem wyglądać będą lepiej (układane z przesunięciem 1/3) przy powierzchni salonu i holu około 52 m2. Jak z "łódkowaniem" płytek z Opoczna, podejrzewam, że te węższe będą bardziej "pokręcone" :)

• 3 weeks później...
Witam. Czy ktoś ma doświadczenia z płytkami Opoczno Wood Concept. Do wyboru są płytki o wymiarach 22x90 lub 15x90. Które waszym zdaniem wyglądać będą lepiej (układane z przesunięciem 1/3) przy powierzchni salonu i holu około 52 m2. Jak z "łódkowaniem" płytek z Opoczna, podejrzewam, że te węższe będą bardziej "pokręcone" :)

właśnie jesteśmy w trackie układania NATURAL ASH CREAM 22,1X89. Wpadły nam w oko od razu, ale w większości salonów odradzali nam opoczno tłumacząc, że to fabryka z przestarzałą technologią. Okazuje się, że jakiś czas temu faktycznie tak było, ale chłopaki zaczynają nadrabiać zaległości a jak dla mnie seria Wood Concept jest tego najlepszym przykładem. W całym domu mamy podłogówkę i dla sprawdzenia zamówiliśmy je tylko na poddasze. Przedwczoraj panowie skończyli fugowanie i już zamówiliśmy te same płytki na cały parter. Oczywiście zdarzają się "banany" ale jak mówił nam pan układający - nie ma tragedii, układał dużo gorsze płytki włoskie za ponad 200 zł/m2 a baliśmy się tego bardzo bo egzemplarz, który widzieliśmy na wystawie był strasznie wybrzuszony. Ogólnie wszyscy mówią, że im dłuższe płytki tym większa szansa na "pokręcenie".

Porównywaliśmy też parametry ścieralności, antypoślizgowości itd. i w niczym nie ustępowały droższym odpowiednikom.

I jeszcze rada - przy dużym zamówieniu warto mocno ponegocjować cenę - sprzedawcy mają spory zapas.

• 1 month później...

Dziękuję za rady. Dowiedziałam się też, że producentem tych płytek jest firma Stargres, a wyczytałam niepochlebne opinie o nich. Znalazłam jeszcze jedne fajne płytki i na nie raczej finalnie się zdecyduje - Tubądzin Korzilius Wood Pile Natural STR

http://www.tubadzin.pl/wood-pile-natural-str

Tubądzin jest okej?

fugi zależą od wielkości płytki i zaleceń producenta. Oraz czy są kładzione na ogrzewaniu podłogowym.

Nikt ci chyba gwarancji na nie-pękanie nie da przy takiej wąskiej fudze.

Ale znam ludzi, którzy układali z tak wąskimi fugami, na własną odpowiedzialność.

Dziękuję za rady. Dowiedziałam się też, że producentem tych płytek jest firma Stargres, a wyczytałam niepochlebne opinie o nich. Znalazłam jeszcze jedne fajne płytki i na nie raczej finalnie się zdecyduje - Tubądzin Korzilius Wood Pile Natural STR

http://www.tubadzin.pl/wood-pile-natural-str

Tubądzin jest okej?

Mam w kuchni Tubądzin Korzilius, ale serię wood land grey

jestem nimi zachwycona

jakościowo są ok, nie mam się do czego przyczepić.