Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ma ktoś ułożone płytki Ceramika Limone Bosque Beige? Znalazłam je jako alternatywę do dużo droższych Treverkhome Larice, uważam, że kolorem są bardzo zbliżone i wyglądają równie naturalnie. Jednak Limone są nierektyfikowane i tu są moje obawy. Płytki mają być ułożone na dużej powierzchni - salon i korytarze. Czy ma ktoś realne zdjęcia? Jakie macie opinie i doświadczenia związane z Limone?

• 2 weeks później...
Jako że nadal jestem zachwycona i zakochana oraz piszczę z radości przy każdym wejściu do domu, ku lekkiemu przerażeniu panów fachowców, chcę się znów pochwalić moimi Maloe Beige Paradyż: 80% parteru ułożone, oczywiście bez fugi i zakurzone, ale i tak wyglądają... cudownie :)

[ATTACH=CONFIG]381788[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]381789[/ATTACH]

Witam, można prosić o fotki podłogi już umytej i z fuga bo chciałam się upewnić w wyborze a wszędzie w sklepach maja po jednej płytce ... :-)

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

Zastanawiam się nad dwoma ,,modelami" płytek do salonu:

1. Paradyż Roble Naturale (19,4 x 120 cm)

2. Limone Arbaro Nugat (19,3 x 120,2 cm)

Mam pytanko o firmy, czyli która jest ,,lepsza", ma lepszą renomę itp? Paradyż to chyba bardziej znana marka. O tym Limone za bardzo nie mogę znaleźć informacji. Kilka stron wcześniej (data z marca ubiegłego roku) ktoś opisywał płytki z kolekcji Arbaro, że są łódkowate i nie za bardzo rozumiem czy to chodzi, że są lekko wygięte czy nierówne. Powiem szczerze, że zaraz zwariuję od zastanawiania się. Byłem już zdecydowany na Paradyż, ale jeszcze zajechałem do innego sklepu i wpadły w oko Limone. Przyłożyłem do siebie i stwierdziłem, że te Arbaro Nugat mogą lepiej się komponować do mojego pokoju. Najchętniej przebrałbym się w robocze ciuchy i czekał aż ktoś mi rzuci te kilkanaście kartonów do ułożenia i bez zastanawiania ruszył do roboty :D

Pozdrawiam

Tylko w jednym sklepie je znalazłem i tam mi Pan powiedział, że to jest Cerrad arbaro nugat, czyli to Cerrad produkuje? W sumie On sam nie wiedział co to za kolor itp, bo nie były podpisane i chodził sprawdzić. Już jestem o krok od zdecydowania się na Paradyż, ale jeszcze się waham

No i się zdecydowałem na Paradyż Roble Naturale (19,4 x 120 cm) i się okazało, że są niedostępne w tym rozmiarze. Pisałem do producenta i dostałem odpowiedź, że nie ma ich przewidzianych w planie produkcji na luty. Może dopiero w marcu. Teraz mam dylemat czy brać krótsze (19,4 x 90) czy czekać... Obawiam się, że krótsze nie naśladują tak efektu ,,deski". Co prawda mam małe mieszkanie i może z tymi w rozmiarze 90 cm nie byłoby źle

Mam płytki Mattina Grigio w całym domu, są prześliczne.

Witam,

My z mężem po długich poszukiwaniach i obejrzeniu chyba wszystkich możliwych płytek drewnopodobnych, zdecydowaliśmy się na płytki Cerrad.

Wybór padł na model mattina sabia, rozmiar: 19,3x120,2cm, rektyfikowane.

Czy ktoś z Was może te płytki?? zastanawiam się na d kolorem fugi który będzie idealnie pasował :)

Płytki będą w salonie gdzie mamy ogrzewanie podłogowe więc myślałam o fudzie 2mm lub 2,5mm. Na stronie Cerradu piszą, że powinno się przy takim rozmiarze płytki i przy ogrzewaniu podłogowym dać marimba-bs.jpgmin. 3mm, ale jak dla mnie to za dużo. Co o tym myślicie?

Czy ma ktoś ułożone płytki Ceramika Limone Bosque Beige? Znalazłam je jako alternatywę do dużo droższych Treverkhome Larice, uważam, że kolorem są bardzo zbliżone i wyglądają równie naturalnie. Jednak Limone są nierektyfikowane i tu są moje obawy. Płytki mają być ułożone na dużej powierzchni - salon i korytarze. Czy ma ktoś realne zdjęcia? Jakie macie opinie i doświadczenia związane z Limone?

To są (o ile się nie mylę) Limone Bosque. Są na wystawce w CMB w Częstochowie.

IMG_3802.jpg

IMG_3798.jpg

• 2 months później...
Mam płytki podłogowe Cerrad na całej powierzchni podłóg. Polecam z czystym sumieniem.

czyli gres masz również w pokojach? myślę o ich zakupie i zastanawia mnie jak to jest u Ciebie w okresach przejściowych kiedy to nie grzeje się podłogówki - podłoga nie jest za zimna? w przypadku paneli miałem wrażenie że jest cieplejsza ale też troche obawiam się o efektywność grzania...

czyli gres masz również w pokojach? myślę o ich zakupie i zastanawia mnie jak to jest u Ciebie w okresach przejściowych kiedy to nie grzeje się podłogówki - podłoga nie jest za zimna? w przypadku paneli miałem wrażenie że jest cieplejsza ale też troche obawiam się o efektywność grzania...

Tak, wszędzie ten sam kolor i rozmiar płytek. Podłoga jest chłodna jak to w przypadku płytek bywa, lecz nie zimna.