Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam zwolenników "drewnianych" podłóg :)

U nas miała być drewniana, ale w ostatnim momencie momencie zdecydowalismy się na ogrzewanie podłogowe. Początkowo mieliśmy zamiar połozyć deskę barlinecką, ale naczytałam się, że jasne deski ( a takie chcemy, przyzwyczajeni do podłóg sosnowych) rozsychaja się na ogrzewanych podłogach, wypaczją itp. i w zasadzie najbardziej nadaja sie deskui z drewna egzotycznego, które jest ciemne, a nawet bardzo ciemne, więc raczej odpada. W końcu zapadła decyzja, ze na większosci podłóg, łacznie z salonem kładziemy płytki drewnopodobne.

Przeorałam wszystkie wątki, a ten "najgłębiej" ;) i moim faworytem jest Serenissima Summer White, chociaz jeszcze nie widziałam ich na żywo. Jest tu parę dziewczyn (nawet z Bydgoszczy :)), które połozyły u siebie Mountain Timber. Mam do Was pytanie jak sobie poradziliscie z tymi krzywiznami, o których czytałam i jak sprawuje się ta płytka w praktyce. A może jest ktos, kto już ma połozoną Summer White?

Pozdrawiam :)

dzięki za info, wybieram się jutro na Bartycką. jak myślicie czy można połączyć tą płytkę z gresem polerowanym mleczno-białym?

musisz sprawdzic czy na pewno odcienie będą dobrze razem wyglądały. Ja na Bartyckiej brałam po jednej płytce żeby w domu się zastanowic nad kolorem.

Do mnie masz bliżej niz do Bydgoszczy. Jak masz ochotę tez zapraszam ;)

Aneto, Panczurko - dziekuje za odzew :) Płytki Summer White widziłam w piątek na Fordońskiej i prawie na 100% się zdecydowałam do swojej części domu. Siostra, bo budujemy wspólny dom, już prawie zdecydowała się na Nova Bell betulla (brzoza). Czekam na wycenę w sklepie, w którym też się pewnie zaopatrywałyście ;)

Dziękuję za zaproszenia, może skorzystamy - he,he...

• 2 weeks później...

Też robiłem dość obszerny rekonesans w tym temacie. Wybrałem MIRAGE RE_COLLECTION, model Rattan. Moim zdaniem ta kolekcja to jedna z lepszych imitacji drewna, piękny rysunek. A najlepsza jaką widziałem, pomyliłem ją z dekiem drewnianym (!!!), to ryflowana płytka z PORCELANITE DOS - Pavimento 5014. Wygląd szok - po prostu drewno.

http://www.mirage.it/introserie.jsp?serieid=29

http://www.porcelanite.es/71143_es/Suelos-ceramica-imitaci%C3%B3n-madera-nuevos-dise%C3%B1os-en-catalogo-baldosas-madera./

Basia.K,

masz już może wycenę na Summer White? Możesz podać cenę jaką Ci zaproponowano?

Pozdrawiam

Nie otrzymuje powiadomień, że w wątku coś się dzieje, a tym bardziej że jest do mnie pytanie ;)

Dostałam wycenę: za płytki w rozmiarze 90x15 145 zł, a 60x15 115 zł. Cena zależy, jak mi powiedział sprzedawca (ten z allegro) od ilości zamówionych płytek. Poproś o wycenę, facet Ci odpowie.

Czesc,

Czy komus z okolic Wrocławia nie zostalo na zbyciu kilka plytek Stonewood z Nowej Gali w kolorze SW03??

http://www.nowa-gala.com.pl/pl/index/html/id:3/collection:4396/STONEWOOD

ze wstepnych szacunkow zabraknie mi 4 szt. w formacie 30x60 i 6 szt. 15x60.

Chetnie odkupie jezeli ktos chce sie pozbyc .

tel. 606-978-660

Pozdrawiam

Jeszcze kilka pytań o Serenissimę:

- jaką długość wybraliście?

- jaki kolor fugi dobraliście do Summer White?

- i jaka szerokość tej fugi?

Którego sprzedawcę z allegro/sklep polecacie?

Pozdrawiam

Ja mam zamiar zakupić 60-tke i 90-tkę ze wzgledu na dużą róznicę w cenie. Ponieważ chcę połozyć wysunietą jedna od drugiej płytki ok. 30%, więc będzie trzeba przycinać. Poza tym w miejscach na stałe zakrytych też nie muszą być dłuższe. Koloru fugi jeszcze nie wybrałam, chętnie poczytam sugestie na ten temat, natomiast szerokość ma być jak najmniejsza, myślę ze do 2mm. Ja robiłam wycenę w maxłazienki, nie znam cen tego drugiego sprzedawcy.

Edytowane przez Basia.K