symik 21.06.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Pięknie wyglądają te płytki na tej wannie, jak to zostało zrobione? Dziękuję Postawiony został murek, wpuszczona wanna i pan glazurnik pięknie nam ją "opłytkował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 26.06.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam zwolenników "drewnianych" podłóg U nas miała być drewniana, ale w ostatnim momencie momencie zdecydowalismy się na ogrzewanie podłogowe. Początkowo mieliśmy zamiar połozyć deskę barlinecką, ale naczytałam się, że jasne deski ( a takie chcemy, przyzwyczajeni do podłóg sosnowych) rozsychaja się na ogrzewanych podłogach, wypaczją itp. i w zasadzie najbardziej nadaja sie deskui z drewna egzotycznego, które jest ciemne, a nawet bardzo ciemne, więc raczej odpada. W końcu zapadła decyzja, ze na większosci podłóg, łacznie z salonem kładziemy płytki drewnopodobne. Przeorałam wszystkie wątki, a ten "najgłębiej" i moim faworytem jest Serenissima Summer White, chociaz jeszcze nie widziałam ich na żywo. Jest tu parę dziewczyn (nawet z Bydgoszczy ), które połozyły u siebie Mountain Timber. Mam do Was pytanie jak sobie poradziliscie z tymi krzywiznami, o których czytałam i jak sprawuje się ta płytka w praktyce. A może jest ktos, kto już ma połozoną Summer White? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.06.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Serenissima nie jest krzywa A Summer White to śliczny kolor- widziałam, ale bałam się do tego jasnej fugi, szczególnie koło tarasu. Przy dzieciach i psie Dlatego wybrałam Mountain Timber. Moje płytki w ogóle nie są krzywe i wiem, ze się super je układało. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena999 28.06.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 w którym sklaepie na bartyckiej dostanę Serenissimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.06.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 w którym sklaepie na bartyckiej dostanę Serenissimę? na kilku stoiskach. Ja numeru tego w którym kupowałam nie pamiętam. Ale mają (na pewno mięli ) w salonach yeti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 28.06.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ja mam Serenissimę i uważam, że są to najpiękniejsze płytki drewnopodobne, jakie widziałam. U mnie przy 50 m2 trafiły się 2 do wymiany. Uważam, że to i tak świetny wynik Jeśli chcesz je zobaczyć na żywo to zapraszam. Mieszkam pod Bydgoszczą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena999 28.06.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 dzięki za info, wybieram się jutro na Bartycką. jak myślicie czy można połączyć tą płytkę z gresem polerowanym mleczno-białym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.06.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 dzięki za info, wybieram się jutro na Bartycką. jak myślicie czy można połączyć tą płytkę z gresem polerowanym mleczno-białym? musisz sprawdzic czy na pewno odcienie będą dobrze razem wyglądały. Ja na Bartyckiej brałam po jednej płytce żeby w domu się zastanowic nad kolorem. Do mnie masz bliżej niz do Bydgoszczy. Jak masz ochotę tez zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 29.06.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Najpiękniejsze płytki drewnopodobne to fabryka PorcelaniteDos, seria 3000. Wyglądają jak prawdziwe drewno, nawet w dotyku są boską imitacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 29.06.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Te nasze prezentowane gdzieś tam wyżej to właśnie ta seria. Jak dla mnie pozostają 'tylko' imitacją, ale fakt... bardzo udaną. Rzeczywiście są fajne w dotyku, mają taką jakby delikatnie ryflowaną (heblowaną?) powierzchnię. No i prościutkie, trzymają wymiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 05.07.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Aneto, Panczurko - dziekuje za odzew Płytki Summer White widziłam w piątek na Fordońskiej i prawie na 100% się zdecydowałam do swojej części domu. Siostra, bo budujemy wspólny dom, już prawie zdecydowała się na Nova Bell betulla (brzoza). Czekam na wycenę w sklepie, w którym też się pewnie zaopatrywałyście Dziękuję za zaproszenia, może skorzystamy - he,he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ioc 14.07.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Basia.K, masz już może wycenę na Summer White? Możesz podać cenę jaką Ci zaproponowano? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 14.07.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Na fordońskiej wstępnie za serenissime wołali 169 zł m2 - trochę dużo jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ioc 14.07.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Za jaką długość?. Na allegro 60cm można kupić za 129. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wubek 14.07.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Też robiłem dość obszerny rekonesans w tym temacie. Wybrałem MIRAGE RE_COLLECTION, model Rattan. Moim zdaniem ta kolekcja to jedna z lepszych imitacji drewna, piękny rysunek. A najlepsza jaką widziałem, pomyliłem ją z dekiem drewnianym (!!!), to ryflowana płytka z PORCELANITE DOS - Pavimento 5014. Wygląd szok - po prostu drewno. http://www.mirage.it/introserie.jsp?serieid=29http://www.porcelanite.es/71143_es/Suelos-ceramica-imitaci%C3%B3n-madera-nuevos-dise%C3%B1os-en-catalogo-baldosas-madera./ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 14.07.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Basia.K, masz już może wycenę na Summer White? Możesz podać cenę jaką Ci zaproponowano? Pozdrawiam Nie otrzymuje powiadomień, że w wątku coś się dzieje, a tym bardziej że jest do mnie pytanie Dostałam wycenę: za płytki w rozmiarze 90x15 145 zł, a 60x15 115 zł. Cena zależy, jak mi powiedział sprzedawca (ten z allegro) od ilości zamówionych płytek. Poproś o wycenę, facet Ci odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 14.07.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Na fordońskiej wstępnie za serenissime wołali 169 zł m2 - trochę dużo jak dla mnie Byłam na Fordońskiej, żeby zobaczyć jak wyglądają, ale z góry wiedziałam że od nich nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ioc 14.07.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) Jeszcze kilka pytań o Serenissimę:- jaką długość wybraliście?- jaki kolor fugi dobraliście do Summer White?- i jaka szerokość tej fugi? Którego sprzedawcę z allegro/sklep polecacie?Pozdrawiam Edytowane 15 Lipca 2010 przez ioc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 16.07.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Czesc, Czy komus z okolic Wrocławia nie zostalo na zbyciu kilka plytek Stonewood z Nowej Gali w kolorze SW03??http://www.nowa-gala.com.pl/pl/index/html/id:3/collection:4396/STONEWOODze wstepnych szacunkow zabraknie mi 4 szt. w formacie 30x60 i 6 szt. 15x60.Chetnie odkupie jezeli ktos chce sie pozbyc .tel. 606-978-660 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 16.07.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 (edytowane) Jeszcze kilka pytań o Serenissimę: - jaką długość wybraliście? - jaki kolor fugi dobraliście do Summer White? - i jaka szerokość tej fugi? Którego sprzedawcę z allegro/sklep polecacie? Pozdrawiam Ja mam zamiar zakupić 60-tke i 90-tkę ze wzgledu na dużą róznicę w cenie. Ponieważ chcę połozyć wysunietą jedna od drugiej płytki ok. 30%, więc będzie trzeba przycinać. Poza tym w miejscach na stałe zakrytych też nie muszą być dłuższe. Koloru fugi jeszcze nie wybrałam, chętnie poczytam sugestie na ten temat, natomiast szerokość ma być jak najmniejsza, myślę ze do 2mm. Ja robiłam wycenę w maxłazienki, nie znam cen tego drugiego sprzedawcy. Edytowane 16 Lipca 2010 przez Basia.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts