Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

mam do Ciebie pytanie,

czy te płytki z serenissimy są równe? trzymają kąty i mają jednakową szerokość? Glazurnik przy ich układanaiu nie narzekał?

Serenissima summer white w trakcie układania :) 90x15 fuga 2mm. Jakość ok, równiutkie. Płytkarz bardzo zadowolony, a to istotna sprawa tym bardziej, że to tata i kładzie "społecznie" :) Z jego relacji wynika, że kładło się super bo posadzka równiutka jak stół.

Pozdrawiam z "dechami" już na całości

Trochę małe zdjęcie wrzuciłem. Jutro jak się uda wrzucę duże całości

Obraz.jpg

Dzięki ioc za wstawienie tego zdjątka... miód na moje serce :) Pięknie wygląda juz w trakcie pracy, tata zresztą też :D

dzięki za miłe słowo

Zamawiałeś te płytki w maxłazienki może?

dokładnie, wysłałem zapytanie o 90 do dwóch sprzedawców i od maxłazienki dostałem konkretną odpowiedź, dwa tygodnie po wpłacie zaliczki płytki miałem na miejscu, dobrze zapakowane i zabezpieczone, żadnych uszkodzeń

Na jaki kolor fugi i firmę się zdecydowałeś?

no i z tym jest największy problem, my ostatnio preferujemy fugi ciemniejsze, np. do damasco wanilia z opoczna położyliśmy fugę mapei antracyt nr 114 (dwa ostatnie zdjęcia w albumie do którego link poniżej, ale generalnie częściej ludzie kładą jaśniejszą lub ten sam odcień. Też tak wcześniej robiliśmy ale teraz nastąpiła odważna zmiana i w efekcie jesteśmy bardzo zadowoleni z powyższego połączenia

a do Summer White będzie chyba mapei brąz 142, jak się okazało mam ten kolor przy starych płytkach i wcale nie jest specjalnie ciemny w porównaniu do próbnika fug. Miałem zresztą możliwość porównania w domu i w obu przypadkach (114 i 142) wypadają jaśniejsze. A ty jaki na jaki się zdecydowałaś?

http://lh4.ggpht.com/_pu4Rv6J4eY8/TGsSfKSgSfI/AAAAAAAAAw0/p4BO9Gp-EWQ/s800/nr%20%282%29.jpg

http://lh6.ggpht.com/_pu4Rv6J4eY8/TGsSh9S7EaI/AAAAAAAAAxs/ZuhZ80uLFSE/s576/nr%20%283%29.jpg

i jeszcze kilka w albumie poniżej

http://picasaweb.google.pl/arkadiusz.pluciennik/PYtki?authkey=Gv1sRgCOOu_s_BuaHTcg#

Pozdrawiam

Mamy podobne gusta Arek :) Celowo pytałam o kolor fug, bo też zamierzam zrobić ciemniejsze. W naszym starym domu mamy na podłodze sosnowe dechy i właśnie na tej podstawie wydedukowałam, że ciemniejsze fugi będą bardziej przypominały podłogę z desek. Na Twoich zdjęciach podłoga wyszła exstra. Dziś zamawiam te płytki, z tym że część zakupię 60-tek (do przycinania) ze względu na cenę. Jesli możesz podać cenę jaką udało Ci się wynegocjować (może na pw), będę wdzięczna. Edytowane przez Basia.K