kasiakp 04.11.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 serenissima nature valley piekne sa Sama wybralam cauntry suede ale stwierdzam ze te tez sa sliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 04.11.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 jak ja Wam zazdroszcze, ze ten wybór już za Wami;) obejrzelismy chyba wszystko co mozliwe w interesujacym nas przedziale cenowym i wyzszym i ciagle dylemat, chociaz jestesmy juz chyba coraz blizej podjecia decyzji [...] Hej, nie masz czego zazdrościć - przynajmniej nie nam, bo my dopiero zamówiliśmy NaturalWoody i prawdopodobnie dostaniemy je za 3 tygodnie. Co do Twoich rozterek, to powiem Ci, że nam również podobały się serenssimy, ale jednak są ciut droższe od Novabelli a i mają jedną - jak dla nas dużą - wadę. Mają tą strukturę podobną do starego, zniszczonego drewna razem z delikatnymi aczkolwiek wyczuwalnymi zagłębieniami co po pierwsze nam się nie podoba a po drugie obawialiśmy się dać to do kuchni czy łazienki i późniejszych problemów z czyszczeniem tego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 04.11.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) od lewej: serenissima summer white mąż nie pamięta niestety nazwy serenissima golden saddle serenissima nature valley arizona z LM serenissima golden saddle te mi sie podobają bardzo Edytowane 4 Listopada 2010 przez pepejeans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 04.11.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Kasia, czy plytkarz narzekal na serenissime? duzo mialas odpadu? zastanawiam sie, ile wiecej jej zamowic w razie czego;) emjot, licze na zdjecia Waszych plytek, jak tylko przyjadą i po polozeniu rowniez;) my je oglądalismy w servitorze w Toruniu, po sąsiedzku;) pepejeans, golden najbardziej podoba sie mezowi mojemu i powiem Ci, ze przeprowadzalismy w sklepie testy kolorystyczne na tych wszystkich plytkach - rzucalismy na nie rozne rzeczy w roznych kolorach, tych, ktore nas interesuja i na niej kazdy kolor najladniej naprawde wygladal. charakterna jest ta plytka, ja sie ciagle waham, bo jednak ona jest bardzo stylizowana na starą deske i nie do konca wiem, czy mi to odpowiada;) Edytowane 4 Listopada 2010 przez basbur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 04.11.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Plytkarz nie narzekal na nie ani troche a odpadow nie mialam wcale. Kladlam je jak leci bez konkretnych przesuniec Tak chcialam, tak mi sie podobalo. Z przesunieciem u nas zawse z jednej strony zostawalby bardzo malenki scinek okolo 3cm a ja tego nie chcialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 04.11.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Kasiu, a powiedz jeszcze, jak jest z tymi nierownosciami i rowkami? wlazi tam brud bardzo? dobrze sie je czysci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 04.11.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ja jeszczenie mieszkam wiec nie wiem jak jest ze sprzataniem Jak narazie nie zauwazylam zeby jakos bardzo brud wlazil w rowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 04.11.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 basbur O tych płytkach może Ci więcej opowiedzieć ioc u którego nawet je oglądałem na żywo O ile pamiętam ma on szarą Serensimę wyłożoną w sypialni w której już mieszka. Wiem jedno, że do salonu można się pokusić, ale w życiu nie zaryzykowałbym jej do kuchni czy łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 04.11.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 to sie szybko wprowadzaj , zeby nam zdac relacje;) bo ja zalozylam sobie, ze do konca roku podejme decyzje, kupie te plytki i zamkne temat, bo one snia mi sie juz po nocach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 04.11.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 WitajcieJa również szukałem podobnego rozwiązania jak Wy. I niestety skusiłem się na firmę Rako i płytki Chateu. Powiem krótko ( bo budowa nie pozwala mi narazie na szczegółowe przedstawienie sytuacji) , tak krzywych płytek to jeszcze w życiu nie widziałem ani ja ani mój płytkarz. Ostrzegam przed tymi płytkami. A reklamacja oczywiście została odrzucona. na pocieszenie dostałem 20 % upustu, ale co to za pocieszenie jak na 327 płytek ani jedna nie była prosta.W przyszłości wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 04.11.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 przykro mi, tez sie nad nimi zastanawialam, ale nie mam mozliwosci obejrzenia ich na zywo, wiec odpuscilam. Czy mimo tej krzywosci da sie je dobrze polozyc?wspolczuje;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 04.11.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ciasteczka Ja też brałem pod uwagę płytki Rako. Widzieliśmy je na żywo i bardzo się nam podobały. Mimo wszystko, zraziły nas niepochlebne opinie o tym czeskim producencie i dlatego sobie odpuściliśmy. Teraz jednak mam obawy co do tych NovaBelli bo sprzedawca nam powiedział, że przy tych wielkościach płytek (15x90) należny układać koniecznie co 1/3 długość gdyż inaczej mogą pojawić się lekkie garby- kurcze. Mam nadzieje, że te "lekkie" nie oznacza to, że będę się o nie potykał albo meble będą mi się na nich bujały Swoją drogą, co masz na myśli krzywe? Krzywe na powierzchni czy na kantach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 04.11.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 na niej kazdy kolor najladniej naprawde wygladal. charakterna jest ta plytka, ja sie ciagle waham, bo jednak ona jest bardzo stylizowana na starą deske i nie do konca wiem, czy mi to odpowiada;) lejesz miód na me serce mi własnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 04.11.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 basbur Wiem jedno, że do salonu można się pokusić, ale w życiu nie zaryzykowałbym jej do kuchni czy łazienki. a dlaczego?? ja bym własnie do kuchni chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 04.11.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 basbur O tych płytkach może Ci więcej opowiedzieć ioc u którego nawet je oglądałem na żywo O ile pamiętam ma on szarą Serensimę wyłożoną w sypialni w której już mieszka. Wiem jedno, że do salonu można się pokusić, ale w życiu nie zaryzykowałbym jej do kuchni czy łazienki. Emjot, az tak zle z nimi? Bo ja chce je na caly dol wlasciwie - salon, kuchnia, jadalnia, hall i lazienka;) czy ioc ma jakies zdjecia poglądowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
depcioch 04.11.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 witam serdecznie. Pytanie dla znawców tematu płytek imitujących drewno. Gdzie można zobaczyć i ewentualnie kupić płytki włoskej firmy Saicis seria Legnass?. Podobno są przepiękne. Ktoś ma?Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huanita_79 04.11.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ja mam położoną Serenissimę natural valley w przedpokoju, łazience i kuchni. Polecam bardzo. Brudu nie widać wcale, nawet klej do płytek znajduję dopiero teraz gdzieniegdzie, bo wcześniej nie zauważyłam. Faktura i wzór, który się praktycznie wcale nie powtarza, sprawiają, że podłoga wygląda na starą i idealnie mi sie komponuje z ceglaną ścianą i nierównymi, specjalnie postarzanymi tynkami. Ten kolor wybierałam ze względu na okna w złotym dębie i super białawe przetarcia na płytkach, jak na starym drewnie. Super równe nie były, ale płytkarz mówił, że nie bardziej od innych w tym formacie. Kładliśmy jak leci, z różnymi przesunięciami, więc odpadów prawie nie było i wyglądało bardziej naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 04.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Emjot, az tak zle z nimi? Bo ja chce je na caly dol wlasciwie - salon, kuchnia, jadalnia, hall i lazienka;) czy ioc ma jakies zdjecia poglądowe? Nie, nie... Spokojnie, nie miałem na myśli, że z nimi jest coś źle. Po prostu to kwestia gustu, mi się nie podobają takie postarzałe, natomiast te zagłębienie gromadzą wszelki brudy ( w kuchni to przede wszystkim tłuszcz) a w łazience różne inne nieciekawe rzeczy np dookoła kibelka, prysznica czy umywalki Oczywiście wszystko można doczyścić, ale zdecydowanie łatwiej jest gdy nie ma tych zagłębień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 05.11.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ja mam położoną Serenissimę natural valley w przedpokoju, łazience i kuchni. Polecam bardzo. Brudu nie widać wcale, nawet klej do płytek znajduję dopiero teraz gdzieniegdzie, bo wcześniej nie zauważyłam. Faktura i wzór, który się praktycznie wcale nie powtarza, sprawiają, że podłoga wygląda na starą i idealnie mi sie komponuje z ceglaną ścianą i nierównymi, specjalnie postarzanymi tynkami. Ten kolor wybierałam ze względu na okna w złotym dębie i super białawe przetarcia na płytkach, jak na starym drewnie. Super równe nie były, ale płytkarz mówił, że nie bardziej od innych w tym formacie. Kładliśmy jak leci, z różnymi przesunięciami, więc odpadów prawie nie było i wyglądało bardziej naturalnie. Huanita, chyba nie myslisz ze nie poprosimy o zdjecia;) pokaz swoja podloge, co? Swoja drogą ja tez dobieram do zlotego debu i mnie sie wydawalo, ze ta golden saddle bylaby lepsza (tym bardziej prosze o zdjecie - podlogi z oknami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huanita_79 05.11.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 basbur Postaram sie wrzucić zdjęcia jak tylko odzyskam aparat i opanuję tę sztukę, bo początkująca tu jestem Niedokładnie sie wyraziłam. Płytki miały pasować do złotego dębu ale nie chciałam żeby były tak bardzo "pomarańczowe" i ciepłe. Natur valley mają takie przetarcia białawo-szare idealne przez to do szarych ścian w kuchni i greige w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts