Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak ja Wam zazdroszcze, ze ten wybór już za Wami;)

obejrzelismy chyba wszystko co mozliwe w interesujacym nas przedziale cenowym i wyzszym i ciagle dylemat, chociaz jestesmy juz chyba coraz blizej podjecia decyzji ;)

[...]

Hej, nie masz czego zazdrościć ;) - przynajmniej nie nam, bo my dopiero zamówiliśmy NaturalWoody i prawdopodobnie dostaniemy je za 3 tygodnie. Co do Twoich rozterek, to powiem Ci, że nam również podobały się serenssimy, ale jednak są ciut droższe od Novabelli a i mają jedną - jak dla nas dużą - wadę. Mają tą strukturę podobną do starego, zniszczonego drewna razem z delikatnymi aczkolwiek wyczuwalnymi zagłębieniami co po pierwsze nam się nie podoba a po drugie obawialiśmy się dać to do kuchni czy łazienki i późniejszych problemów z czyszczeniem tego.

Pozdrawiam.

Kasia, czy plytkarz narzekal na serenissime? duzo mialas odpadu? zastanawiam sie, ile wiecej jej zamowic w razie czego;)

emjot, licze na zdjecia Waszych plytek, jak tylko przyjadą i po polozeniu rowniez;) my je oglądalismy w servitorze w Toruniu, po sąsiedzku;)

pepejeans, golden najbardziej podoba sie mezowi mojemu i powiem Ci, ze przeprowadzalismy w sklepie testy kolorystyczne na tych wszystkich plytkach - rzucalismy na nie rozne rzeczy w roznych kolorach, tych, ktore nas interesuja ;) i na niej kazdy kolor najladniej naprawde wygladal. charakterna jest ta plytka, ja sie ciagle waham, bo jednak ona jest bardzo stylizowana na starą deske i nie do konca wiem, czy mi to odpowiada;)

Edytowane przez basbur

Witajcie

Ja również szukałem podobnego rozwiązania jak Wy. I niestety skusiłem się na firmę Rako i płytki Chateu.

Powiem krótko ( bo budowa nie pozwala mi narazie na szczegółowe przedstawienie sytuacji) , tak krzywych płytek to jeszcze w życiu nie widziałem ani ja ani mój płytkarz.

Ostrzegam przed tymi płytkami.

A reklamacja oczywiście została odrzucona. na pocieszenie dostałem 20 % upustu, ale co to za pocieszenie jak na 327 płytek ani jedna nie była prosta.

W przyszłości wrzucę zdjęcia.

Ciasteczka

Ja też brałem pod uwagę płytki Rako. Widzieliśmy je na żywo i bardzo się nam podobały. Mimo wszystko, zraziły nas niepochlebne opinie o tym czeskim producencie i dlatego sobie odpuściliśmy. Teraz jednak mam obawy co do tych NovaBelli bo sprzedawca nam powiedział, że przy tych wielkościach płytek (15x90) należny układać koniecznie co 1/3 długość gdyż inaczej mogą pojawić się lekkie garby- kurcze. Mam nadzieje, że te "lekkie" nie oznacza to, że będę się o nie potykał albo meble będą mi się na nich bujały :(

Swoją drogą, co masz na myśli krzywe? Krzywe na powierzchni czy na kantach?

basbur

O tych płytkach może Ci więcej opowiedzieć ioc u którego nawet je oglądałem na żywo ;) O ile pamiętam ma on szarą Serensimę wyłożoną w sypialni w której już mieszka. Wiem jedno, że do salonu można się pokusić, ale w życiu nie zaryzykowałbym jej do kuchni czy łazienki.

Emjot, az tak zle z nimi? Bo ja chce je na caly dol wlasciwie - salon, kuchnia, jadalnia, hall i lazienka;)

czy ioc ma jakies zdjecia poglądowe? ;)

Ja mam położoną Serenissimę natural valley w przedpokoju, łazience i kuchni. Polecam bardzo. Brudu nie widać wcale, nawet klej do płytek znajduję dopiero teraz gdzieniegdzie, bo wcześniej nie zauważyłam. Faktura i wzór, który się praktycznie wcale nie powtarza, sprawiają, że podłoga wygląda na starą i idealnie mi sie komponuje z ceglaną ścianą i nierównymi, specjalnie postarzanymi tynkami. Ten kolor wybierałam ze względu na okna w złotym dębie i super białawe przetarcia na płytkach, jak na starym drewnie. Super równe nie były, ale płytkarz mówił, że nie bardziej od innych w tym formacie. Kładliśmy jak leci, z różnymi przesunięciami, więc odpadów prawie nie było i wyglądało bardziej naturalnie.

Emjot, az tak zle z nimi? Bo ja chce je na caly dol wlasciwie - salon, kuchnia, jadalnia, hall i lazienka;)

czy ioc ma jakies zdjecia poglądowe? ;)

Nie, nie... Spokojnie, nie miałem na myśli, że z nimi jest coś źle. Po prostu to kwestia gustu, mi się nie podobają takie postarzałe, natomiast te zagłębienie gromadzą wszelki brudy ( w kuchni to przede wszystkim tłuszcz) a w łazience różne inne nieciekawe rzeczy np dookoła kibelka, prysznica czy umywalki ;) Oczywiście wszystko można doczyścić, ale zdecydowanie łatwiej jest gdy nie ma tych zagłębień.

Ja mam położoną Serenissimę natural valley w przedpokoju, łazience i kuchni. Polecam bardzo. Brudu nie widać wcale, nawet klej do płytek znajduję dopiero teraz gdzieniegdzie, bo wcześniej nie zauważyłam. Faktura i wzór, który się praktycznie wcale nie powtarza, sprawiają, że podłoga wygląda na starą i idealnie mi sie komponuje z ceglaną ścianą i nierównymi, specjalnie postarzanymi tynkami. Ten kolor wybierałam ze względu na okna w złotym dębie i super białawe przetarcia na płytkach, jak na starym drewnie. Super równe nie były, ale płytkarz mówił, że nie bardziej od innych w tym formacie. Kładliśmy jak leci, z różnymi przesunięciami, więc odpadów prawie nie było i wyglądało bardziej naturalnie.

Huanita, chyba nie myslisz ze nie poprosimy o zdjecia;) pokaz swoja podloge, co? ;)

Swoja drogą ja tez dobieram do zlotego debu i mnie sie wydawalo, ze ta golden saddle bylaby lepsza (tym bardziej prosze o zdjecie - podlogi z oknami) ;)

basbur Postaram sie wrzucić zdjęcia jak tylko odzyskam aparat i opanuję tę sztukę, bo początkująca tu jestem :)

Niedokładnie sie wyraziłam. Płytki miały pasować do złotego dębu ale nie chciałam żeby były tak bardzo "pomarańczowe" i ciepłe. Natur valley mają takie przetarcia białawo-szare idealne przez to do szarych ścian w kuchni i greige w przedpokoju.