Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Marzą mi się drewnopodobne płytki w kuchni, nie wiem jeszcze jaki kolor itp. Mam jednak pytanko, jak jest z utrzymaniem tych płytek w czystości? A raczej jak to jest z widocznoscia brudu na nich? Wiadomo w kuchni zdarzaja sie rozne historie, a już po moim nieszczesnym gresie szkliwionym w korytarzu, ktory nawet myty codziennie dobija mnie do kuchni poszukuje czegos na czym nie bedzie jak pod lupą widac kazdego papruszka, kazdej smugi czy małej plamki.

A co byście polecali do czerwonej ceglanej ściany?

Waham się między Serenissimą golden saddle i country suede.

Które lepiej pasują?

Poglądowo kolory:

Wydaje mi się, że ta jaśniejsza po lewej stronie bardziej pasuje ;) Ta ciemniejsza za mocno się zlewa z cegłami.

Ps. Sama robiłaś ten fotomontaż? ;)

gosia.piotrek

Zapytaj się Ani i Bartka. Oni mają Nową Galle w kuchni. Tutaj są ich zdjęcia: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-P%C5%82ytki-gresowe-imituj%C4%85ce-drewno-POMOCY!!!&p=4290797&viewfull=1#post4290797 Z tego co napisali, to nie mają problemów z utrzymaniem czystości.

Ja też planuję mieć płytki drewnopodobne w kuchni i łazience.

emjot - hehe, to nie fotomontaż , tylko poglądowo chciałam kolory pokazać ;)

Dzięki wszystkim za rady. Cegła już jest więc raczej nie do wymiany.Ale jest o wiele jaśniejsza niż na zdjęciu. Dzisiaj będę przymierzać różne płytki na żywo i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czy to prawda że przy podłogówce nie powinny być mniejsze fugi niż 3 mm ?

Powinny być około 3mm i to w dodatku fuga elastyczna. Raz że podłoga taka pracuje a dwa że przy 3mm łatwiej zamaskować i zgubić wszelkie nierówności. Tak fuga przy płytkach drewnopodobnych wygląda naprawdę dobrze imitując szpary między deskami. Teraz nawet panele takie robią z imitacją fugi.

Zobacz moje zdjęcia poniżej z 3mm fugą.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witajcie,

Płytki drewnopodobne mam dwa rodzaje - te http://magda.histeria.pl/album/main....Fbudowa945.jpg to COLORKER TUNDRA NOGAL, a te http://magda.histeria.pl/album/main....Fbudowa965.jpg to Nowa Gala SW07. Każda z nich jest inna.., z obu jestem zadowolona, choć ta tundra mi się bardziej podoba ;)

Pozdrawiam,