Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

Witam,

Jesteśmy na etapie szukania wykonczenia na podłogówke.

Znalazłam juz cos co mi sie bardzo podoba: PORCELANITE DOS seria 3007

Czy ktos moze widzial, i wie gdzie mozna najtaniej jak na te płytki je zakupic.

Bede bardzo wdzieczna za wszelkie info o tym gresie

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zgadza się, mamy położony gres Porcelanite Dos, ale z tego co pamiętam jest to seria 3000 a nie 3007. na początku poprzedniej strony jest kilka zdjęć (niestety jeszcze zakurzonych płytek i nie widać za bardzo rysunku słojów). jeżeli chodzi o jakość to ok, mają przeszło metr a nie są "wyłódkowane" itp. więcej moich spostrzeżeń na temat tego gresu na poprzedniej stronie.

pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
Jeśli się uda wklejenie zdjęcia, to moja serenissima nature valley

http://img683.imageshack.us/img683/6215/dscn4663k.jpg

By huanita_79 at 2011-01-12

http://img341.imageshack.us/img341/6483/dscn4666n.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/3118/dscn4668b.jpg

PRZEPIĘKNE!!!!

pokazujcie proszę swoje serenissymy w różnych odcieniach bo chyba nie pozostaje mi nic innego jak zaciskać pasa i zbierać kasę

ps, czy ktoś wie może gdzie we Wrocławiu można je obejrzeć?

Huanita, jaki masz kolor fugi przy swojej serenissimie? bo u nas chyba stanie na czarnej (!), mąż wybierał, a ja już nie mam siły szukać, tym bardziej, że wydaje mi się, ze nic nie pasuje do tych płytek ;(

Fajnie że został poruszony temat fugi do płytek drewnopodobnych.

Ja też mam pytanie jakiej grubości fugę stosowaliście w swoich płytkach.

Byłem zdecydowany na płytki drewnopodobne ale na ogrzewaniu podłogowym minimalna fuga to 3mm.

Czy przy takiej grubości fugi płytki imitujące drewno będą ładnie wyglądać.

Większość płytek jest rektyfikowanych czyli do układania na minimalną fugę lub bezfugowo czy to oznacza że tylko bezfugowe

układanie płytek ma sens tzn będzie najładniej wyglądać.

Napiszcie jakie grube fugi macie u Siebie.

Jakiś czas, przy okazji projektu dla klientki, zrobiłam przegląd płytek drewnopodobnych dostępnych w Warszawie lub przez internet. Wyniki tego przeglądu znajdziecie tutaj : http://wnetrzarka.blogspot.com/2010/12/pytki-drewnopodobne.html

może komuś z Was się to przyda :)

Zaznaczam, że ceny podane w materiale aktualne były w styczniu 2011 i do tej pory mogły ulec już zmianie.

czy płytki drewnopodobne zawsze i obowiązkowo musza być połozone z przesunięciem, czy nie mozna ich połozyć prosto ,mam na myśli płytki w wymiarze 30 X 60 czyli nieco inny wymiar jaki tutaj gości . Chodza mi po głowie płytki Stonewood z NOwej Gali w kolorze jasno szare ,ale zastanawiam się jakby wygladały położone prosto bez przesunięcia, może ktoś ma cos podobnego albo gdzieś coś takiego namierzył

Jakiś czas, przy okazji projektu dla klientki, zrobiłam przegląd płytek drewnopodobnych dostępnych w Warszawie lub przez internet. Wyniki tego przeglądu znajdziecie tutaj : http://wnetrzarka.blogspot.com/2010/12/pytki-drewnopodobne.html

może komuś z Was się to przyda :)

Zaznaczam, że ceny podane w materiale aktualne były w styczniu 2011 i do tej pory mogły ulec już zmianie.

Pewnie mi nie uwierzysz ale jakieś 2 miesiące temu czytałem Twój blog nawet miałem ochotę podlinkować do tego teksu ale jak widać nie wystarcza mi na wszystko czasu.

Powiedz jakie jest Twoje zdanie na temat szerokości fugi w płytkach imitujących drewno.

czy płytki drewnopodobne zawsze i obowiązkowo musza być połozone z przesunięciem, czy nie mozna ich połozyć prosto ,mam na myśli płytki w wymiarze 30 X 60 czyli nieco inny wymiar jaki tutaj gości . Chodza mi po głowie płytki Stonewood z NOwej Gali w kolorze jasno szare ,ale zastanawiam się jakby wygladały położone prosto bez przesunięcia, może ktoś ma cos podobnego albo gdzieś coś takiego namierzył

Wcale nie.

Niektórzy producenci podają przykłady ułożenia płytek również bez przesunięcia.

A czy ktoś z Was widział płytki drewnopodobne My Way z Paradyża na większej powierzchni? Zobaczyłam je ostatnio przez przypadek w sklepie i podobają mi się,ale w sklepach są wystawione pojedyncze płytki. Będę wdzięczna za wszelkie opinie, bo niedługo będę się musiała już ostatecznie zdecydować.