Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ma ktoś rovere naturale lub rovere giallo - my way z Paradyża?

ja już mam :) tzn. wczoraj przyjechały 42 paczki w największym rozmiarze giallo, zastanawialiśmy się tez nad woodentic'iem, ale po przyłożeniu obok siebie rovere giallo i woodentic'a ten drugi odpadłw przedbiegach (mimo, ze niższa cena kusiła ;) )

zastanawialiśmy sie tez nad noce ale przy duzej płytce (bo taką chcieliśmy) i niezbyt wielkich powierzchniach salony, kuchni, wiatrołapu i przedpokoju obawialismy sie zbyt dużych kontrastów

w zasadzie szkoda, ze nie ma czegoś pomiędzy giallo a noce, choć bałem sie też ze rovere giallo będzie zbyt jednolite, mdłe i zlewające się, ale po rozłozeniu dwóch paczek na podłodze wygląd mnie zadowala (mam nadzieję, że po ułożeniu całości też to powiem ;) )

widziałam płytki ceramstic floresta

cuuuudne są

matowe, z wyrazna strukturą, nie sa gładkie tylko takie jakby złobienia są,

http://www.ceramstic.com.pl/floresta.html

czy ktoś ma jakies dozwiadczenia z ceramstickiem??

Jeżeli mają tłoczenia to na taras super. Chluśniesz z wiadra, szczotą poprawisz i po sprawie. W domu mogą być kłopotliwe.

ja już mam :) tzn. wczoraj przyjechały 42 paczki w największym rozmiarze giallo, zastanawialiśmy się tez nad woodentic'iem, ale po przyłożeniu obok siebie rovere giallo i woodentic'a ten drugi odpadłw przedbiegach (mimo, ze niższa cena kusiła ;) )

zastanawialiśmy sie tez nad noce ale przy duzej płytce (bo taką chcieliśmy) i niezbyt wielkich powierzchniach salony, kuchni, wiatrołapu i przedpokoju obawialismy sie zbyt dużych kontrastów

w zasadzie szkoda, ze nie ma czegoś pomiędzy giallo a noce, choć bałem sie też ze rovere giallo będzie zbyt jednolite, mdłe i zlewające się, ale po rozłozeniu dwóch paczek na podłodze wygląd mnie zadowala (mam nadzieję, że po ułożeniu całości też to powiem ;) )

edde, możesz wrzucić jakąś fotkę rozłożonych płytek? Plizzzz

Ja w poniedziałek najpóźniej muszę zamówić i jeszcze się biję z myślami, czy brać tę największą czy 15x90. Trochę się boję nierówności. Sprawdzałeś te płytki pod tym kątem?

fotkę, hmm, no zobaczę co się da zrobić, bo to co miałem rozłożone już poskładane i spakowane na wolną chwile do układania czekają, a w poniedziałek jeszcze weekend to masz czas do wtorku ;)

co do nierówności to jeżeli chodzi o wymiary to wydaje sie być ok, tym bardziej ze są rektyfikowane, jeżeli chodzi o to "płaskość", słynne łódkowanie to i owszem trzymana w pionie płytka jakąś odchyłkę ma ale przy wymiarze 120cm nie może być inaczej, to co namacalnie zauważyłem to płytka w rękach daje się "wyginać" na tyle, że bez problemu się w rekach prostuje (to chyba zaleta 120cm - nie wiem czy w mniejszych wyłódkowanych płytkach tak łatwo to zrobić), w sklepach przykładałem do siebie my waye i woodentic to ten drugi mimo mniejszego rozmiaru łódkę ma dwa razy wiekszą

jeżeli masz dobrego fachowca to nierówności się nie bój, natomiast jeżeli ułoży ci to partacz, który będzie końcami płytkę dociskał i w cegiełkę układał to i mniejszy format nie pomoże