celdom 07.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Liwko tak tak efekt przestrzeni sie pomniejsza ale chcialam, by mi kuchnia do salonu "nie wchodzila". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Liwko tak tak efekt przestrzeni sie pomniejsza ale chcialam, by mi kuchnia do salonu "nie wchodzila". Każdy robi oczywiście jak mu się podoba. Nudno by było jakby wszyscy mieli tak samo. Ja zrobiłem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 07.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Heh Liwko i Celdom. Jak pokaże Wam moje fotki to pewnie też dostane podobne pytanie, bo ja również położyłem inny odcień płytek w kuchni inny w jadalni a jeszcze inny w salonie, pomimo tego, ze to jedna otwarta przestrzeń Aczkolwiek potwierdzam to co twierdzi Liwko, jasne płytki są łatwiejsze w utrzymaniu niestety żona się zawzięła na ciemne. Jasne mam tylko w kuchni i w łazience. Swoją drogą mam pytanie, czy po wprowadzaniu poddaliście renowacji fugi? Ja chyba będe musiał, bo z czekolady zrobiły mi się szare :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Co do tej fugi, długo już mieszkacie? Jeżeli nie, to jeszcze trochę czasu minie jak wszystkich resztek pyłu budowlanego się z domu pozbędziecie. Jeżeli tak, to spróbuj pociągnąć je zwykłym olejem jadalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 07.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Hej Liwko. Mieszkamy dopiero 5 dni, i pomimo codziennego "mopowania" efektów brak. Nie było na to czasu do tej pory, ale mierzyliśmy się, z zamiarem poświęcić któryś dzień na ręcznym szorowaniu. Udało mi się jeden rząd fugi doczyścić szczoteczką do zębów Niestety szczoteczka do wyrzucenia a takich rzędów zostało mi pewnie z 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Czas leczy rany:D Nie walczcie z tym, więcej cierpliwości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 07.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Liwko a czy twoja podloge ciezko utrzymac w czystosci? Ten moj braz jest taki sredni i o zimnym przykurzonym odcieniu co mi sie wlasnie spodobalo ze moze kurzu nie bedzie tak widac. Podoba mi sie jednolita podloga jak u ciebie ale wizje mojej kuchni mialam inna, jak bedzie wstawiona dam foto to z checia uslysze opinie. Emjot no ja wlasnie sie wstrzymuje z fugowaniem przez ten wszedobylski kurz, gratuluje pierwszych dni w domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Raz w tygodniu mopem trzeba przelecieć. 5 minut i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 09.09.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) Znalazłam wczoraj takie cudo. Może komuś się spodoba. Niestety niedostępna nigdzie w internecie (ze stroną producenta włącznie), więc wybaczcie jakość zdjęć i metkę (płytka wypożyczona). http://img20.imageshack.us/img20/6834/img4019ac.jpg http://img163.imageshack.us/img163/6414/img3996ad.jpg Struktura, jak widać, oddana bardzo wiernie. http://img192.imageshack.us/img192/3012/img3998a.jpg Dodam, że w rzeczywistości odrobinę cieplejsza. Edytowane 9 Września 2011 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 09.09.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 A znasz producenta tej płytki? Podaj i rozmiary też. Płytka piękna, ale tak zastanawiam się, że jak położyć ją na np. 40 metrach2, czy nie będzie za dużo pstrokacizny na podłodze? I jakiego koloru (faktury) i w jakim stylu meble do niej? Czy nie bądą przytłaczać w pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 09.09.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) To płytka Durstone Olmo Caramel. Wymiary 90 x 14,8 x 11. Cena 267 zł/m2 Tania nie jest :/ Położona na całej podłodze świetnie nadawałaby się do pomieszczeń urządzanych w stylu cudownego szeregowca Betib. Bardzo wiernie naśladuje drewno. Z całą pewnością stanowiłaby mocny akcent we wnętrzu i ja widziałabym ją z białymi meblami. W pomieszczeniu z belkami pod sufitem w tym samym kolorze. Ja planuję położyć ją (albo inną) w nowoczesnej łazience, ale tylko na pasie o wymiarach 150x250. Edytowane 9 Września 2011 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.09.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 faktura przypomina bardzo Floreste Ceramstica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (edytowane) Znalazłam wczoraj takie cudo. Może komuś się spodoba. Niestety niedostępna nigdzie w internecie (ze stroną producenta włącznie), więc wybaczcie jakość zdjęć i metkę (płytka wypożyczona). http://img20.imageshack.us/img20/6834/img4019ac.jpg . Mmm... jest cudna. Widziałam ją dzisiaj na żywo. Przybieżałam do komputera by sprawdzić lepszą ofertę w internecie i... trafiłam tutaj . Nic nie można o niej znaleźć . Edytowane 17 Września 2011 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajbus07 28.09.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam!mam pytanie, poszukuje płytek TABLILLA 15 X 45 CM, Model: 01-B30 http://www.laattacom.fi/images/TABLILLA1.jpg nie został komuś z metr tych płytek? źle wymierzyłem salon i metra z kawałeczkiem mi brakło, a na następną dostawę z hiszpanii tam gdzie zamawiałem trzeba czekać ok 6-8tygodni... a może się ktoś spotkał z tym w sklepie gdzie mieli by na stanie, będę wdzięczny za każdą pomoc... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 29.09.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 czy ktoś z was widział płytki imitujące drewno w takim kolorze?http://images8.fotosik.pl/2846/23a792d50e77c627.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.10.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Przymierzam się do układania swoich płytek drewnopodobnych i zastanawiam się na wybraniem wzoru układania płytek. Chciałbym coś innego niż przesunięcie każdej następnej płytki o 1/3 długości. Jak układaliście swoje płytki. Może znacie jakieś linki z zleceniami producenta w jakie wzory układać płytki drewnopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 czy ktoś z was widział płytki imitujące drewno w takim kolorze? http://images8.fotosik.pl/2846/23a792d50e77c627.jpg To chyba orzech. Nieco podobny wzór, ale nie tak ekspresyjny ma My Way Noce z paradyża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Chciałbym coś innego niż przesunięcie każdej następnej płytki o 1/3 długości. a jaką masz długość? bo na przykład krótsze woodentic można kłaść w jodełkę. Na forum sa też przykłady ułożenia z przesunięciem o 1/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 a jaką masz długość? bo na przykład krótsze woodentic można kłaść w jodełkę. Na forum sa też przykłady ułożenia z przesunięciem o 1/2. Nie chcę jodełki chcę jakiś wzór żeby nie wszystkie przesunięcia były jednakowe tylko np dopiero co trzecie albo czwarte będzie takie same. Firma Monocibec podaje procentowe udział w ile potrzeba płytek szerszych a ile węższych i tam np. jest podany fajny wzór który chyba zastosuje. Ale w salonie będą tylko płytki o szerokości 22cm i tu nie ma pomysłu Długość to 90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 spróbuj sobie ułożyć wzór, który ci sie podoba. Producent sugeruje przesunięcie o 1/3, bo płytki to nie drewno - maja powtarzalny wzór i przy takim ułożeniu najmniej to widać. Być może przy takim nieregularnym ułożeniu, jakie Ci się marzy tez nie będą widoczne? W każdym razie ułóż i popatrz z różnych perspektyw i przy rożnym oświetleniu. Sprawdź, czy np. nie będzie dużo odrzutów i czy nie rzuca się w oczy łódkowanie dużych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts