Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

spróbuj sobie ułożyć wzór, który ci sie podoba. Producent sugeruje przesunięcie o 1/3, bo płytki to nie drewno - maja powtarzalny wzór i przy takim ułożeniu najmniej to widać. Być może przy takim nieregularnym ułożeniu, jakie Ci się marzy tez nie będą widoczne?

W każdym razie ułóż i popatrz z różnych perspektyw i przy rożnym oświetleniu. Sprawdź, czy np. nie będzie dużo odrzutów i czy nie rzuca się w oczy łódkowanie dużych elementów.

Chyba nie zbyt się rozumiemy.

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podoba mi sie jednolita podloga jak u ciebie ale wizje mojej kuchni mialam inna, jak bedzie wstawiona dam foto to z checia uslysze opinie.

Witam, jestem tutaj nowa, szukam opinii na temat płytek Egen bayur kolor nogal. Proszę o opinie jak się je użytkuje i jeśli ma Pan/i foto gotowej kuchni razem z ww. płytkami to bardzo bym prosiła o pokazanie :) będę wdzięczna za zdjęcie, waham się nad właśnie Egen bayur kolor nogal a płytką Wenge by My Way Naturale - Paradyż w kolorze Naturale do kuchni.

I jeszcze mam pytanie dotyczące powierzchni płytek, czy do kuchni lepiej będzie zamówić płytki o powierzchni satynowej czy polerowanej? może ktoś doradzi, będę wdzięczna :) pozdrawiam

odaro w salonie płytkarz układał płytki - że tak powiem - "jak leci", czyli resztę z ostatniej obciętej płytki z jednego rzędu kładł jako pierwszą w kolejnym rzędzie. Niektóre więc są przesunięte o 1/3, inne o 1/4, jeszcze inne wypadły niemal w połowie. Nie zdarzyło się, żeby obok siebie znalazły się płytki z zerowym przesunięciem:)

http://desmond.imageshack.us/Himg375/scaled.php?server=375&filename=dsc07004f.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=dsc07281.jpg&res=medium

odaro w salonie płytkarz układał płytki - że tak powiem - "jak leci", czyli resztę z ostatniej obciętej płytki z jednego rzędu kładł jako pierwszą w kolejnym rzędzie. Niektóre więc są przesunięte o 1/3, inne o 1/4, jeszcze inne wypadły niemal w połowie. Nie zdarzyło się, żeby obok siebie znalazły się płytki z zerowym przesunięciem:)

http://desmond.imageshack.us/Himg375/scaled.php?server=375&filename=dsc07004f.jpg&res=medium

Masz więcej zdjęć z salonu.

http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=dsc07281.jpg&res=medium

Masz więcej zdjęć z salonu.

Witam, jestem tutaj nowa, szukam opinii na temat płytek Egen bayur kolor nogal. Proszę o opinie jak się je użytkuje i jeśli ma Pan/i foto gotowej kuchni razem z ww. płytkami to bardzo bym prosiła o pokazanie :) będę wdzięczna za zdjęcie, waham się nad właśnie Egen bayur kolor nogal a płytką Wenge by My Way Naturale - Paradyż w kolorze Naturale do kuchni.

I jeszcze mam pytanie dotyczące powierzchni płytek, czy do kuchni lepiej będzie zamówić płytki o powierzchni satynowej czy polerowanej? może ktoś doradzi, będę wdzięczna :) pozdrawiam

Hej, na razie podloga lezy niedokonczona, robimy inne brudne rzeczy by po zafugowaniu jej nie brudzic zbytnio fugi. Kuchni tez brak. Mimo to podloga juz uzbierala pochlebne opinie od ludzi krecacych sie po domu ;) Dopiero w listopadzie bede mogla stwierdzic jak sie ow podloge uzytkuje, czy widac kurz, czy latwo sie myje itd. Co do plytek do kuchni to chodzi o drewnopodobne czy normalne? Moja sasiadka ma kremowa blyszczaca plytke w kuchni i strasznie narzeka.