Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI DREWNOPODOBNE, imitujące drewno - zdjęcia, układanie, jakie wybrać?

iga9

Recommended Posts

...... Woodentic u mnie lokalnie kosztuje ponad stówkę :(

a lokalnie to gdzie konkretnie? bo troche ponad stówę (126) to ja lokalnie kupowałem ale my way-a, zdaje się że woodentic największy był po 78-80zł, a zdaje sie ze lokalizację możemy mieć całkiem podobną (po obecności na Podlaskiej wnoszę ;))

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czołem Wszystkim!

Please, podeślijcie proszę jakieś zdjęcia z Waszych realizacji gdzie są płytki drewnopodobne (najelpiej Marazzi :)) i ogrzewanie podłogowe.

Bardzo nam się podobają takie płytki ale mamy pewne obawy jak będą wyglądać z min. 3 mm fugą, która jest ponoć niezbędna do podłogówki.

Czołem Wszystkim!

Please, podeślijcie proszę jakieś zdjęcia z Waszych realizacji gdzie są płytki drewnopodobne (najelpiej Marazzi :)) i ogrzewanie podłogowe.

Bardzo nam się podobają takie płytki ale mamy pewne obawy jak będą wyglądać z min. 3 mm fugą, która jest ponoć niezbędna do podłogówki.

ja mam fugę 1,5mm (tak opisane na opakowaniu krzyżyka, faktycznie to coś pomiędzy 1,5 i 2mm) na podłogówce na całym prawie parterze (55m2) ~przy płytkach w wymiarze 20x120cm i jest ok, nie wyobrażam sobie podłogi z fugą 3 czy 4mm...

Fuga tak jak pisałem tofi chyba ceresit

Zdjęcia słabe ale coś tam widać (na żywo jest ciut ciemniejsza)

DSC04309.jpgDSC04312.jpg

A tu podłoga z przedpokoju

(nie pamiętam nazwy)mała płytka ok 40cm dlugości.

DSC04313.jpg

P.S. niestety nie umyte jeszcze podłogi, bo jakoś czasu nie mam i niedługo zaczynał robić parkiety więc znowu wszędzie będzie pył

Edytowane przez radam5

Właśnie położyłam u siebie w salonie płytki fassino z serii Woods (firmy Energie Ker) wyglądały tak fajnie, że kupiłam jeszcze na korytarz. Jak na włoskie płytki nie są strasznie drogie - w hurtowni zapłaciłam 109 zł/ m2. Są barwione w masie, tak, że myślę że nie będzie z nimi problemu w razie "odprysków". Nie znalazłam żadnych opinii na ich temat, ale spodobały mi się i mam nadzieję, że się sprawdzą.

a tu link:

http://www.energieker.it/main.php?lang=2&content=0&idCat=1&idProd=488

woodsteel - są błyszczące, woodstock- matowe.

Edytowane przez nosean