Elfir 28.01.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 pampaluna - na forum jest jeden wielki watek poświęcony łączeniom parkietów, paneli z płytkami, gresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.01.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 dzięki, szkoda że nie rzuciłaś linkiem bo sporo mi zeszło nim go odgrzebałam, kłania się jednak trafność wpisywania żądanego wyszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 02.02.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 a jak wam sie taka plytka podoba? mnie urzeklo to odwzorowanie drewna to Ceramstic Rustico http://i1145.photobucket.com/albums/o504/kwiatufek/rustico1.jpg http://i1145.photobucket.com/albums/o504/kwiatufek/rustico2.jpg O rany! niesamowite płytki! Hehe... Pumpaluna, widzę, że chodzimy tymi samymi ścieżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 dzięki, szkoda że nie rzuciłaś linkiem bo sporo mi zeszło nim go odgrzebałam, kłania się jednak trafność wpisywania żądanego wyszukiwania Miałam wkleić, ale zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalipso30 19.02.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Planuję ułozenie gresu imitujacego drewna w lazience,prawodpodobnie nova bell miele...i tu lansie moje pytanie do was...lazienka nie jets za wielka, a plytki najkrotsze maja 60 cm...czy ktos z was ukladal takie plytki od razu ucinajac na pól? bo takie duze to jakos tak nie wygladaja chyba ladnie w mniejszym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 19.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Najlepiej będzie jak ułożysz sobie płytki na podłodze " na sucho". Wtedy sama zobaczysz,że wcale nie musi to źle wyglądać. Poza tym płytki imitujące drewniane panele mają właśnie takie wymiary aby je lepiej imitować.Nie cięłabym ich na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 20.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ja też bym nie cięła tych płytek. Mama 6m łazienkę i płytki 90-tki, a pierwotnie w projekcie były 115-tki.60cm to całkiem malo jak na drewnopodobne płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalipso30 20.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Hmm ale z tego co widzę w twoim dzienniku to u Ciebie te płytki w łazience są jednak cięte...oczywiscie tam, gdzie nie zmiescial sie cała...wlasnie obaiwma sie, czy to nie wygląda w rzeczywistosci źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 20.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Przepraszam Sheenaz ale te płytki drewnopodobne użożone są w cały świat.Tak miało być? Proponuje zobaczyć jak wyglądają płytki ułożone symetrycznie tak jak panele:http://www.cersanit.com.pl/photo.php?cms_foto/23/a_imatra_1.jpgna równo:http://www.cersanit.com.pl/photo.php?cms_foto/19/ancona%20plan%201%20model.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Jak są ułożone? I skąd pomysł że wszyscy lubią i chcą mieć wszystko ułożone symetrycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 20.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 W cały świat;) tzn,że bez żadnego ładu i składu tak jak leci,bez żadnego pomysłu........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A ten pomysł to miało być ułożenie wszystkiego super symetrycznie? Widziałaś gdzieś deski drewniane ułożone tak jak na drugim zdjęciu? Może Ci się to podoba, ale dla mnie _to_ jest dopiero ułożenie bez jakiegokolwiek pomysłu. Poza tym generalnie o gustach się nie dyskutuje (przy okazji - tam jest przesunięcie według wzoru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 20.02.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Przepraszam Sheenaz ale te płytki drewnopodobne użożone są w cały świat.Tak miało być? Proponuje zobaczyć jak wyglądają płytki ułożone symetrycznie tak jak panele: http://www.cersanit.com.pl/photo.php?cms_foto/23/a_imatra_1.jpg na równo: http://www.cersanit.com.pl/photo.php?cms_foto/19/ancona%20plan%201%20model.jpg Ohyda jak można tak układać płytki no... można tak jeszcze układają glazurnicy w Polsce. Zobacz strony www zachodnich producentów płytek to się przekonasz. Ja oczywiście mam ułożone nie symetrycznie ale w cały świat tylko najpierw musiałem pokazać to glazurnikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 21.02.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Wtrace sie , bo rowniez mam drewnopodobne plytki i kladzione "jak leci" Zero odpadkow i zero rownych przesuniec U mnie wyglada to o niebo lepiej - wg mnie - niz jakby byly kladzione o 1/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 21.02.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 popieram, również wg mnie ułożenie zawsze z przesunięciem 1/3 jest słabym pomysłem a już tak jak pokazała ikaria w drugim linku to katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalipso30 21.02.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A czy moglibyscie powklejac zdjecia jak Wy macie poukladane?bo widze duzo krytyki a malo popracia w "rzeczywistosci" bylabym wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 21.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Poniżej masz zalecane sposoby ułożenia przez producenta moich płytek. Wybraliśmy opcję 2. I tak jak inni piszą układanie na równo albo w cegiełkę zazwyczaj wygląda kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 21.02.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A tu propozycja ułożenia płytek Paradyż by My Way sugerowana przez producenta: http://www.myway-paradyz.com/_media/images/porady/ukladanie_plytek/ukladanie_plytek_01.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Mi radzili żeby układać woodentic na zasadzie co nie wejdzie z jednej strony idzie jako początek nowego rzędu lub jeśli się obawiam zdolności mojego glazurnika to mogę dać przesunięcie 1/3. Płytki pójdą dopiero za tydzień więc na razie nie mam co pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 21.02.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ja układam pas "drewna" na szerokości 150 cm, w poprzek. Rozwiązań było sporo: Te dwa akurat wg mnie są oczywiście sugerowane przez fliziarza, ale dla mnie nie do przyjęcia. Osobiście ułożę albo tak: albo tak: Te dwa najlepiej kamuflują gresowe oszustwo Można ułożyć jeszcze mniej regularnie (jak podpowiada Paradyż do kolekcji My Way), ale u mnie wiązałoby się to ze sporą ilością odpadów, a w dwóch ostatnich wersjach odpadów nie będzie wcale Płytka niestety do tanich nie należała, więc zamówiliśmy niezbędną ilość z minimalnym zapasem. Kalipso30 absolutnie nie tnij tych płytek! Ja mam tylko 150 na niecałe 300 i nie wyobrażam sobie ciąć płytki na mniejszą. To się mija z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts